• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MUTTERCORN: Já nehejtuju, jen se snažím pomoct. Chceš názory, dostáváš názory. Vyber si.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MUTTERCORN: Jeezus! A dost! Řekl jsem, že NAPŘ. při nespavosti se (tak nějak obecně, bez reference) doporučuje zmíněné množství nějakého 50% extraktu nějakých parametrů, čti mezi řádky: takového, s kterým třeba mám já zkušenost, s jiným to může být úplně jinak, protože zbylých 50% může být cokoli, terpeny, terpenoidy, cukr, strychin, utrejch, psí lejna. Tento výrok nemůže být pravda nebo nepravda, je to pouhý příklad odkazující na komplexní situaci (nebylo řečeno jaký typ nespavosti, kdo ji trpí, jaký typ exktraktu byl použit a jak byl aplikován...).

I´m out, svou doporučenou denní dávku nechutě do mé debilní práce, kterou jsem si nechápu proč vybral, jsem dnes již překročil.
    MUTTERCORN
    MUTTERCORN --- ---
    TIMUREK: nevim no. jak říkám odborník nejsem a ani si na něj nebudu hrát. jen jsem chtěl pomoct. a místo toho to tady hejtujete. Kor Timurek, který odkázal na ještě horší variantu pokud je tedy pravda, že se doporučuje 60 - 120 mg 50% CBD extraktu hodku pred spanim.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MUTTERCORN: Obsah CBD opravdu není všechno. Je jasně prokázáno, že kannabinoidy lépe pracují v synergii (proto nefungují až tak dobře různé čísté syntetické THC přípravky).
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TIMUREK: Olivový olej naopak schvaluju (výborná matrice pro extrakty), ale jak říkáš, přesné složení a původ neznámý.
    TIMUREK: Sorry, ale dalsi podvod. :)

Jsem pouhym producentem, bohuzel nemuzu delat reklamu ani dat reference na solidni vyrobce CBD extraktu (to jsem si nevymyslel ja, ale to je proste ve smlouvach, byrokracie...). Tak se vas muzu pouze pokusit vyvest z temnot a rikat vam, co nekupovat.
    MUTTERCORN
    MUTTERCORN --- ---
    TIMUREK: no vzhledem k obsahu CBD u tohoto produktu mi tedy přijde lepší ten, který jsem našel já. Samozřejmě z důvodu většího obsahu CBD, což znamená menší dávkování a lepší účinky - pokud se nepletu
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MUTTERCORN: Pouzil jsem nepresny termin "podvod", presneji bych to nazval "predrazenou bidou".

- ohaneji se slovy "organicke", "bio", o GMO se snad ani v souvislosti s konopim zminovat nebudu, jen podotknu, ze cely konopny byznys je z principu veci postaven na GMO. (Zamyslete se, kde se asi vzaly vsechny ty AK-47, bubble gum, chronicle, super hybrid between white widow, dutch passion and genetically improved turboMaze strain 20%, sidlistni hydroponicke skunky produkujici 20% THC v susine, deprivovane odrudy tech. konopi s nizkym obsahem THC atd...)
    - Ucinne davky CBD se pohybuji v radu desitek az stovek mg denne AFAIK, u vhodnych extraktu o neco mene (zrejme synergie). Pocitej se mnou: toto je 400mg za 966 Kč. Např. při nespavosti se doporučuje užívat 60 - 120 mg 50% CBD extraktu hodinu před spaním; tzn. tato lahvička by vystačila na 3 dny. To je poměrně drahá léčba, nebo ne? Kapička pod jazyk 4% oleje jest pouhým placebem...
    - Ta stránka na mě působí nesolidním dojmem pouťové atrakce a šedého trhu, sprostě vykrádá odborné publikace bez referencí (koláčový graf dole, referenci můžu dodat), ohání se různými pseudoštemply a legislativou...
    - ...Takže poslední bod bych si obvykle odpustil, kdyby drželi zobák o legislativě, ale koledují si o to: neexistuje zadny zakonny limit pro 0.3% THC v produktech z konopi. Je pouze receno, ze je povoleno pestovat schvalene a certifikovane odrudy tech. konopi (bez limitu na THC) a nebo jakekoli konopi s obsahem THC do 0.3% (dale nespecifikovano, v jake podobe herby bude obsah meren, jinymi slovy, kdyz budou chtit, dostanou vas, pokud nepestujete ze semen se štemplem)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    a to jsou ceny s "českýma" maržema nebo je to opravdu tak drahý?
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MUTTERCORN:
    Semena konopí.cz - CBD Olej 10ml 2,3% - on-line prodej, velkoobchod, konopná aukce
    http://www.semenakonopi.cz/semenakonopi-cz/CBD-odrudy/CBD-Olej-10ml.html
    Není v něm sice tolik CBD, ale zato je aspoň z konopí.
    MUTTERCORN
    MUTTERCORN --- ---
    TIMUREK: A můžeš mi tedy doporučit lepší variantu na českém trhu ?
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MUTTERCORN: Tinul bych si, že proto, že to je fskutečnosti olivový olej:
    Obsah/složení :
    CBD 4%, Bio olivový olej)

Takže CBD fajn, ale konopí funguje dobře jenom v synergii s ostatními látkami z konopí.
    MUTTERCORN
    MUTTERCORN --- ---
    WILDENBURY_SQ: A to jako z jakého důvodu si myslíš ?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MUTTERCORN: Sorry, ale dalsi podvod.
    MUTTERCORN
    MUTTERCORN --- ---
    EILIL: né , že bych byl nějaký odborník na léčbu konopím, ale zkus se mrknout sem http://growmart.cz/zbozi/cibdol-vytazek-konopi/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PALEONTOLOG: prase.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: ale v ramci ur terapie jsou nemoci a uzivani leku kontraindikace. jinak mas pravdu, jsou tam toxiny jako k. mocova, nicmene jako prvni jsi vytah mocovinu, tak jsem zareagoval. ted mame dalsi bod, kys.mocovou a obecne znamy zasady. ale sem to uz nepatri, muzem se presunout, je tu na to klub.
    jako u kazby lecby maji prevazovat benefity nad riziky, tim bych to uzavrel.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: Ale tady byla debata o pití moči. Nemusím si číst wiki o močovině, nechemiku.

Referenci propagující urinoterapii, která tvrdí, že v moči nejsou toxické látky, považuji za demagogickou.

...Hormones, and enzymes, is not a toxic waste product :) LOL, tohle psal někdo s vytrženým mozkem. Na kyselinou močovou (která zdravá určitě nebude, tělo se jí zbavuje proto, že ona sama i její soli jsou špatně rozpustné, což vede k ledvinovým kamenům apod.) nějak zapomněli, jen z hlavy. Dělá pěkný červený krystalky po okyselení moči, když tak rádi experimentujete s chcankama. A to nemluvím o metabolitech (nebo indukovaných endometabolitech) léčiv nebo jiných xenobiotik (ruku na srdce, kdo něco takového neužívá, léky na alergii, antikoncepce, alkohol, hulení, ale i potravinářská aditiva, barviva, cokoli...). A tyto metabolity mohou být fest toxické. Jinými slovy, budu držet měsíc půst o vodě, vynechám veškerou případnou medikaci a pak moje moč nebude až tak toxická a tak bych ji měl pít. Hm.

Protože se v osobním jednání tváříš celkem normálně, ale na internetu se chováš jako demagog (z neznámých důvodů) napadající bazální poznatky současné úrovně poznání, nechci a nebudu se ke tvým příspěvkům dále vyjadřovat, dělej si co chceš, pokud jsi přesvědčen, že ty máš tu správnou pravdu. Případně mě vytáhni na pivo, nevím proč, ale na internetech mají lidé tendenci chovat se jako idioti i přes relativní příčetnost ve face to face komunikaci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: ur terapie nezahrnuje jen vnitrni pouziti. no veda, precti si wiki o mocovine, chemiku.
    jaky dalsi toxicky latky v moci mame? nic moc ( http://www.vanderbilt.edu/AnS/psychology/health_psychology/Urine_Therapy.htm), ale nebudu ti cpat neco, co jsi neziskal vlastni investigativni silou
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: Aha, ona je kolem pití moči celá věda... Pak jo, za zmíněných okolností tělo příliš nezatěžuješ močovinou. Za zbytkem si stojím (proč tělo zatěžovat potenciálně toxickými metabolity, kterých se chtělo zbavit, jakkoli se snažíme o životosprávu, aby moč byla co nejméně toxická?!), argument s kosmetikou není úplně relevantní, topická aplikace a vnitřní užití jsou zcela odlišné.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: mocovina se pouziva v kosmetice pro blahodarny ucinky na plet, pane.
    a mocovina je dusledek metabolismu bilkovin, ktery se pri ur terapii nedoporucujou jist. navic z vypityho roztoku mocoviny se pres trakt vstreba naprosto podruznejch 5%. 30mg100ml krve je bezna hladina a dobre je snasena koncentrace az 10x vetsi, coz normalne nejde dosahnout. nejsou chcanky jako chcanky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KUATO: Ano, ethanol je vpodstate odpadni latkou metabolismu tech breberek, je toxicky pro ne (chudinky kvasi tak dlouho, az koncentrace ethanolu presahne limit jejich viability a sami kvasinky umrou na otravu ethanolem). A je toxicky i pro lidi, blee.

Ale obecne jsi nedal moc dobre priklady; lidske exkrementy jsou odpadem metabolismu a jejich opakovana konzumace pro cloveka (minimalne) nema nejake dalsi benefity, spis je to dalsi zatez organismu. Srovnavat metabolismus kvasinek a cloveka a hmyzaku jentak nemuzes, jde o uplne odlisne vesmiry. O toxicite nekterych metabolitu v moci (ve zvysenem mnozstvi - mocovina...) imho nema smysl diskutovat. Jsem v tomhle trochu chladnokrevny, uznavam jen solidni reference.

Asi bych to glosoval takto:
    https://www.youtube.com/watch?v=HqIbefbCthc
    EILIL
    EILIL --- ---
    Dobrý den ve spolek, máte někdo někoho prosím zkušenost s konopím v rámci léčby mnohočetného myelomu? Někdo z okolí, nebo tak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam