• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: kluk to má podmíněný prokázanou alergickou reakcí na zvířata, kterých se jen tak nezbavíme. tzn. oplach je nutnej a pak mažem. když není v kontaktu tak o ničem prakticky neví.
    ichtamol docela funguje, že smrdí mě nevadí. pak je i bílej ichtamol, kterej nesmrdí a nešpiní.
    kůže by se měla i hydratovat, nejenom mastit. taky by měla dýchat. vypustil jsem vazelíny všeho druhy, protože to dýchání brání. vazelína se nikdy nevstřebá. ale to je na debatu jinam, už :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PALEONTOLOG: nezkoušel, zkusil jsem tuším lipolotio (?) bez většího úspěchu, ichtamol - ichtoxyl, to mi ani nepřipomínej, smrdí to jak psí kšíry :)
    neboj se masti, používáme od kojence, mnoho známých stejně tak a není problém. Používáme to teda spíš jen na opruzeniny a to funguje nejlíp ze všeho. U těch atopiků to je vlastně neschopnost kůže se promastit a udržet si ten svůj film. Závodně jsem plaval od 3. třídy a ta chlorovaná voda 2x denně byla asi to nejhorší, 70% spolužáků má do teď problémy s pokožkou / exémy. Koupej málo, používej jednoduchá mýdla bez parfemace apod. Já si mýdlo s ganjou dělám sám a jsem s tím velmi spokojenej. Mazej jen po koupání (na vlhkou pokožku) a když to je opravdu suchý a svědí to, jinak nech tělo, ať hledá svojí cestu.

dik za odkaz
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    možná by šlo taky zkusit degradaci chlorofylu UV zářením, resp. to v roztoku lihu vystavit slunci.
    jinak chlorofyl se nerozpouští v nepolárních rozpouštědlech
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    EZKATER:
    udělej slzy z benzinu, ten natahuje minimum chlorofilu. pak to mužeš ještě prohnat přes uhli, to taky neco stahne...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FARFELOO: no nemam k tomu informace, tak to radsi nehrotim. jsou jiny alternativy.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PALEONTOLOG: Ganju ani zevně? Já dceru mažu a moc jsem ani nepřemýšlel nad tím, že bych neměl...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: z hydratačních krémů zkoušels exomegu, atodermu, nebo něco od DSM ?
    mmj černej ichtamol s polysanem dělá rosenpharma, je to bez emulgátorů..
    řeším to, protože mám děcko atopika a u něj do ganji prostě nepujdu, dokud nevyroste.
    tumáš něco k emulzím, třeba ti to pomůže: http://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/13742/nenutilov%C3%A1_2010_bp.pdf?sequence=1
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    *hodinu varit
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Prosim o radu. Pripravovala jsem pro tchyni olej z fenix.slz. Olej proto, ze ji v puvodnim skupenstvim drazdi chlorofyl (?) zaludek a nedela ji dobre. Postupovala jsem podle navodu od zname: 10 ml fenix slz rozpustit v litru vody, pote pridat 200 ml oleje a nechat hodin varit. Pote nechat ustat a sesbirat olej. Drazdi ji to nic mene dal, asi tam toho deazdivyho stale dost zustalo - jak se toho zbavit? Varit delsi dobu? Jine tipy/navody na pripravu oleje? Predem moc diky!
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MILIS: nic si z tho nedelej, me taky museli upozornit az jini :-/
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MILIS: skoda ze hoax...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    chtěl bych se zeptat na CBD e Liquid.
    CBDex na cannafestu tvrdil, že pouze oni mají celosvětově vychytanou výrobu/izolaci a jen jejich produkt je ten správnej.
    z ciziny jsou pochvalovány cannavape. Tam nerozumím těm poměrům. Zatímco CBDex pro mě srozumitelně mluví o % zastoupení, většina cizích výrobců píše třeba 200mg CBD a kolikrát ani nenapíše kolik ml má liquid. Ale cannavape toto uvádí. Jen nevím jestli to je 200mg/ml (dcl, l, balení....?) Tzn. nemůžu to obsahově mezi sebou porovnávat. Ani netuším kolik mg má 1ml jejich roztoku.

Tudíž se chci zeptat
    1) rozumíte někdo těm poměrům?
    2) co jste kdo vyzkoušel, v jaké koncentraci a jak to fungovalo?

díky za reakce
    MTO
    MTO --- ---
    Výzkum léčivého konopí. V Česku sídlí světové centrum | Zdraví | Lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/...u-vyroste-svetove-centrum-pkz-/zdravi.aspx?c=A160201_100652_ln-zdravi_ape
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    BRKODLAK:
    bere moc chlorofylu, nebrat. a i cena je proti benoši vyšší...
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    prdeloid:problém je buď 120 nebo 150 km ....ale to je jedno , nebudem to řešit..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    LITTLEPUNKK: posilat kanistr benzinu postou neni zrovna nejbezpecnejsi.prce nemuze bejt takovej problem si tam zajet ne
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LITTLEPUNKK: kup isopropanol ze stránek fichema.cz, litr asi za 90.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    ASTAR_SERAN: škoda že v prvním případě neposílají poštou a v druhém je čekačka 3 týdny a nákup na ič ....
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    FARFELOO: hele mám atopický exém. problém byl v dětství, po pubertě se to zklidnilo. Kortikoidům se pokud možno vyhněte, je to sračka nad sračky. Zkuste eliminovat nevhodnou kosmetiku a potraviny jako hodně koření, sladkosti atd.
    Zkoušel jsem dělat "mast" na různých olejových bazích - oliva, kokos, mandle, shea atd. Emulze se mi nikdy moc nepovedla, většinou jsem se to snažil emulgovat pomocí sojalecithinu nebo tehdá i jaru. Dost to zkrátí dobu použitelnosti a jak říkám nebylo to úplně dokonalé, nevychytal jsem ten proces. Lepší bylo do oleje přidat trochu včelího vosku stačí kousek, ten zajistí, že to je v pokojové teplotě pevné i při použití olejů s nižší teplotou tání. No ale olej samotný většinou vysušuje, musí se to mazat nejlépe na vlhkou kůži po koupání, ve spojení s vodou to pak hydratuje vcelku obstojně. Vzhledem k trvanlivosti a širším možnostem využití (a taky proto že už není exém tak akutní) tak jsem přešel na vazelínu, to je médium které je sice z ropy, ale má mnoho výhod, třeba tu, že jen velmi malý počet lidí jí alergicky nesnáší. Ale je mi jasné, že na akutní projevy je moc hustá, hůře vstřebatelná.
    Mazejte na noc a případně přiložte lehký bavlněný obvaz, rukavice apod.

dělal jsem i mýdlo, u toho by mě zajímalo, co udělá esterifikace s canabiody, ale mléko jsem ještě nezkusil, mám to v plánu :)

PS. ta kosmetika je důležitá, vyhněte se parfémům a podobným hovnům, z průmyslových celkem snáším Seba Med.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam