• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: Všichni čerpají z toho ruskýho zdroje z zkoumal of Chromatogtaphy co je na skunkpharm research, nebo to máš i odjinud? Fakt by mě zajímal novější výzkum dekarboxilace. Ideálně něco co pracuje i s jinýma terpenama;-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    právěže chlorofyl je vpodstatě neškodnej, používá se jako potravinářské barvivo
    BERNIE: jo myslel jsem to stejně, ale napsal blbě :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    laicke dotazy:
    1/ nesnizuje nizka teplota u macerace rozpustnost vseho, nejen chlorofylu? minimalne by mela mit prece vliv na nasycenost roztoku..
    2/ to je chlorofyl opravdu takove zlo, abychom se snazili ho za kazdou cenu v extraktu nemit (mozna i za cenu toho, ze pokud plati bod 1/, tak budeme mit nizsi vyteznost thc/cbd)?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    ONEHEART: o tani, nebo var nejde. Bavime se o rozpoustitelnosti chlorofylu a wscp za pokojove teploty, versus horsi rozpoustitelnosti za teplot pod bodem mrazu (-18 u typickeho mrazaku).
    Celkem obsirne vysvetleni by mohlo byt tady:
    Chlorophyll Pickup in Extractions | Skunk Pharm Research LLC
    https://skunkpharmresearch.com/chlorophyll-pickup-in-extractions/
    bohuzel bez empirickych dat. Snazim se najit vysledky experimentu, kde by nekdo srovnaval mnozstci chlorofylu a wscp, ktere se do roztoku dostanou za ruznych teplot a casu, s tim, ze potrebuji data ke 3 minutam maceni a ty zatim nemuzu najit.
    Cokoliv, co vypadalo relevantne, me zavedlo na placene clanky, pripadne jsem nasel data pro aceton a hodiny maceni.

    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    že by chlorofyl měl vyšší teplotu tání/varu nežli cannabinoidy, proto se užívá podchlazené rozpouštědlo?
    pak dává smysl i ta filtrace, ale to jen střílím od boku.

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: Tak právě proto tu máme toto krásné fórum, abychom svoje poznatky sdíleli a tříbili. Já samozřejmě nepopírám, že toho o tématu vím žalostně málo, ale právě proto se nechám poučit od opravdových mistrů. Když mě ale mistr odbyde s tím, abych si odpovědi na dotazy našel na internetech, budu dál tápat v temnotách a šířit bludy. Kdyby se ti přecijen chtělo dokázat tvrzení o vlivu teploty na vázání chlorofylů nějakým odkazem, budu za to rád.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: smysluplna dekarboxylace probiha od 106°C (+-). Pri teto teplote vsak trva dlouho (cca 2 hodiny na dekarb nejakych 80%). Idealni cas, cca 27 minut pri 122 °C. Chvili trva, nez se material na tu teplotu ohreje, proto je cas o neco prodlouzeny.
    Odparovani cisteho ethanolu probiha kolem 78°C, nejakych 15 minut (750 ml) nikoliv 100°C, coz na dekarb nestaci, stejne tak pulhodinove, ani hodinove suseni na 80°C konopi nedekarboxyluje. To, ze je neco z Tveho pohledu zbytecne, neznamena, ze to je realne zbytecne:).

    A ano, tvrdim, ze teplota rozpoustedla ma vliv na extrakci chlorofylu, na netu je dost a dost zdroju, najdi si je, ja je za Tebe hledat nebudu :). Krom toho, ze to tvrdim, to mam prakticky vyzkousene.

    Docela me udivuje, jak sebejiste vystupujes a pritom vis o tematu celkem malo.
    Simpson extrakci velice pekne zpopularizoval, to ale neznamena, ze se neda delat mene prasacky.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: Jinak princip je samozejme stejny s R. Simpsonem. Material extrahovat v mediu a medium odparit.

    Nevim o tom, že by R.S. delal vytazek z nafty.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE:
    ad dekarboxylace: Píšeš, že používáš sušinu = 1. dekarboxylace, pak to dáš do trouby na 80°C = 2. dekarboxylace, pak to odpařuješ v destilačním přístroji na 100°C = 3. dekarboxylace, no a pak bys to ještě nejraději dekarboxyloval 25 minut na 120°C- tak to už by byla 4. dekarboxylace, z mého pohledu naprosto zbytečná.

    ad mraženej líh: No, takže naznačuješ, že teplota lihu má efekt na vázání chlorofylu? Nejsem odborník, nevím, rád se nechám poučit odkazem na nějaký relevantní zdroj, kde se tohle dozvim. V tuto chvíli si myslím, že na to teplota vliv nemá, daleko větší vliv má doba průplachu (píšeš tři minuty) le jak píšu, ád se nechám poučit a přesvědčit.

    ad filtrace zmraženejch nečistot: Tohle mi nejdřív dávalo smysl, ale čím déle nad tím přemýšlím... zdá se mi, že za tu dobu, než se to profiltruje skrz filtry, zmražené částečky stejně roztají.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: proc by mela byt dekarboxylace zbytecna? Nedekarboxylovany vytazek nebude dostatecne ucinny.
    Mrazis pro to, abys neextrahoval chlorofyl. Dotaz znel, jak udelat extrakt s minimalnim jeho mnozstvim.
    Kdybys zkusil, uvidis rozdil.
    Dve fotky pro ilustraci. V konvi jsou slite dva extrakty vychlazenym lihem, v misce vysledny cisty vytazek.

    To, co dela Simpson, s pomoci nafty, benzinu a jinejch prasaren, bych konzumovat opravdu nechtel.
    Na bhutan nemam vybaveni. lih je velice efektivni a cisty, co se tyce rezidui v extraktu.





    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VYHULENY_UFO: fajn, díky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VYHULENY_UFO: ano. popletl jsem si pojmy. prostě jestli je cbd obsažený taky ve větší míře ve skafu, nebo i ve zbytku rostliny. takže když ho odstranim, jestli jsou ve zbytku sušiny obsažený ještě nějaký účinný látky v takový míře, aby to mělo cenu s tim něco dělat
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    vlastně bych se ještě rád zeptal na jednu věc. Když bych ze sušiny suchou cestou mechanicky separoval pyl a následně bych tu sušinu chtěl využít na mast, nějakou tinkturu apod, je to stále potentní, nebo to za to nestojí..?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jsem si řikal, že bych něco naložil do francovky a teď koukám že

    ALPA francovka KONOPÍ - lihový bylinný roztok | ALPA e-shop
    http://www.alpa.cz/cs/produkty/products/view/151-alpa-francovka-konopi-60ml

    alpa jede.. :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no,je to vlastne rick simpson s ethanolem. Nechapu ucel toho mrazaku ve fazi prolevani. Zaverecna dekarboxylace zbytecna.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    EZKATER: muj postup extrakce ethanolem, ktera sebou vezme jen minimum chlorofylu:
    QWET (quick wash ethanol-cold :)

    Potrebujes cisty lih (96,4%). Ja ho kupuji v lekarne. Slabsi koncentrace obsahuji prilis mnoho vody, ktera rozpousti chlorofyl. 1 litr vystaci na nejakych 70g konopi, plus minus. Zhruba 3/4 lihu se vrati zpet pro dalsi pouziti (pokud budes destilovat v nize zminenem pristroji)
    - konopi je treba uplne vysusit. Pri 80°C (ale ne vice), v troube, dokud nebude opravdu suche a krehke
    - suche konopi rozdrt, ale ne uplne na prasek. Hrubost, jako z katrovacky, je uplne dostacujici. mixer nedoporucuji, drceni rukou (v rukavici:) staci
    - ethanol dej do mrazaku, idealne na 24 hodin
    - vysusene konopi tez do mrazaku, na stejnou dobu
    - rozdrcene, zmrazene konopi nasyp do ciste zavarovacky se sroubovacim vickem, zalij ledovym lihem, zavri sklenici a dej ji co nejrychleji do mrazaku. Pracuj fakt rychle. Naposledy jsem delal davku z necelych 50 g a 0,7l zavarovacka byla plna max. ze 3/4, jeste by se do ni par desitek gramu veslo. Veskera hmota musi byt ponorena v lihu
    - jakmile soupnes zavarovacku na led, mer cas: co minutu sklenici vytahni z mrazaku, smes protrep a zavarovacku zas vrat do chladku
    - ethanol slij po 3 minutach (presne po trech), preced skrz kavovy filtr, zalij material v zavarovacce novou davkou cisteho zmrazeneho lihu a opakuj predchozi krok (lih protece kavovym filtrem jen hodne pomalu. Muzes si pripravit dve nadoby s filtry, do kterych lih ze zavarovacky rozlejes. Jen si davej pozor, at Ti ze zavarovacky spolu s lihem neodtece i samotne konopi. Idealne lij lih skrz jemne sitko. Co v nem uvizne vrat do zavarovacky ke zbytku konopi)
    - po dalsich trech minutach slij druhy extrakt, preced jej prez kavovy filtr a pridej k prvnimu extraktu
    - v tuto chvili budes mit v lihu rozpustenych 80-90 % vsech aktivnich latek, ale jen minimum chlorofylu
    - muzes udelat i treti pruplach, dulezite je udrzovat konopi i lih zmrazene
    - az budes mit pohromade vsechny extrakty (nema smysl delat vice, jak tri), idealne v jedne lahvi, dej je zas do mrazaku. Alespon na 12 hodin. Cilem je zmrazit tuky a jine odpadni latky z rostliny, ktere se do lihu uvolnily pri extrakci
    - po 12 hodinach v mrazaku prijde na radu dalsi filtrovani. V kavovem filtru uviznou zmrazene necistoty. Zas je treba pamatovat na to, ze lih potece filtry pomalu, pripravit treba dve ruzne filtracni sady. I toto druhe cisteni by idealne melo probihat v mrazaku, ale neni to jednoduche, postavit dovnitr treba konvicku s drzakem na kavovy filtr. Ja filtruji mimo mrazak, i tak dosahuji uspokojivych vysledku
    - dalsim krokem je odpareni lihu. Koupil jsem si za timto ucelem destilacni pristroj na vyrobu destilovane vody (ebay, cca 1700 Kc, http://www.ebay.com/...LESS-STEEL-INTERNAL-LAB-/201197897670?hash=item2ed85447c6:g:3mAAAOSw2s1UwIQ-). Sestava z nerez nadoby a vika, skrz ktere odchazi para. Ta jde hlinikovou trubickou s chladicem, vestaveny vetrak pomaha paru ochaldit a lih opet zkapalnit. Cena je pomerne vysoka, nicmene se vrati po zhruba trech extrakcich. Litr lihu stoji 600 Kc.
    - dulezite je, neodparit lih vsechen, extrakt by se spalil (ta vec je urcena na vodu, ktera se odparuje az pri 100°C, lih potrebuje necelych 70°C). Delam to tak, ze nejdrive naleju extrakt do nadoby, do ktere pozdeji budu sbirat cisty lih. Osvedcila se mi sklenena, pruhledna konvice od prekapavace na kavu. Ve vysce hladiny nalepim prouzek papiru, abych vedel, kolik bylo lihu s extraktem pred destilaci
    - pak preleju lih do pristroje a ten zapnu. Cekam, dokud se mi do nadoby nevrati temer vsechen lih. Destilaci ukoncim, kdyz je hladina cisteho lihu treba o centimetr nize, nez hladina extraktu pred zacatkem destilace (poznam podle nalepky). Samozrejme hodne zalezi na prumeru te nadoby, pokud je o hodne mensi, nez prumer destilacniho pristroje, je treba skoncit drive. Kolik v pristoji zbyva lihu, kontroluj tak, ze jej otevres a podivas se. Odparovani je dost rychle, chvile zavahani a extrakt se pali, takze opatrne
    - na dne nerezove nadoby zbyde troska lihu a v ni je rozpustena vsechna ta dobrota, kterou chces ziskat
    - dalsi krok je preliti te trosky do sklenene misky
    - dno nadoby je pote dobre vyplachnout malou troskou cisteho lihu, neb se na nem usadila cast extraktu Tento "vyplach" slej do stejne sklenene misky a tu pak presun na plotynku prekapavace na kavu (ta, ktera udrzuje uz prekapane kafe v konvi teple). Je dulezite, aby ta sklenena miska mela rovne, tenci dno, nikoliv zakrivene, nebo prilis tluste. Miska by neprilehala k plotynce, tekutina v ni by se dostatecne nezahrala
    - po 30-60 minutach se zbytek ethanolu odpari. Poznas to tak, ze se na povrchu nyni jiz cisteho extraktu nebudou tvorit zadne bublinky. Behem odparovani jich bude dost a dost
    - co zbyde na dne misky, je cisty extrakt. Dokud je zahraty, je tekuty, ale rychle tuhne. Necham jej trosku vychladnout a pak naberu do strikacek. Objem 2, pripadne 5 ml. Ve strikacce extrakt ztuhne a nevytece ven. Da se z ni dobre davkovat.
    - V misce vzdy zbyde troska oleje, ktery jiz nejde do strikacky nasat. Rozpustim jej v par mililitrech panenskeho kokosoveho oleje a smes naberu do dalsi strikacky. Poslouzi jako masticka, pripadne pozivatina :)
    - vysledny extrakt je samozrejme nutne dekarboxylovat. Idealne 25 minut pri 122°C (je na Tobe, jestli to udelas pred presunem do strikacek, ve stejne misce, nebo az nekdy pozdeji. Pokud v misce, mela by tato byt z varneho skla, ktere prezije vyssi teplotu). Ja dekarboxyluji v troube, extrakt v ni nechavam vetsinou 35 minut (chvili trva, nez dosahne pozadovane teploty. Pro omezeni pekelneho zapachu dam misku do sacku na peceni a ten zavazu).

    Napr. extrakce z 46.5 g sucheho konopi vynesla 6 ml cisteho extraktu. Neslo o zadny super silny material.
    Vytazek, ktery je medove zlaty, nikoliv zeleny, nebo tmavy jako ter, jsem pouzil na vyrobu Holy Shit Anointing Oil dle Skunk Pharm receptu (doporucuji vygooglit:), jen jsem olej udelal ze tretiny vytazku. Deset kapek onoho oleje z kapatka odpovida zhruba 250 mg, ve kterych je nejakych 50-60 mg ucinnych latek. Tech deset kapek me "odpalilo" na celou noc... :)

    Postup vyada slozite, ale ve skutecnosti to tak zle neni :)
    Destilaci je treba provadet venku, smes lihovych par a kysliku je horlava a vybusna. Zadne koureni, otevreny ohen, sporak, sklovarna deska. Pozor na statickou elektrinu, jiskrici kabely, atd.

    MTO
    MTO --- ---
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    JAYDEN DAVID - Chlapec liečený lekárskou marihuanou | SK titulky
    https://www.youtube.com/watch?v=TemaIqLQCAk


    Jayden David sa narodil 17. Augusta 2006 a už ako 4 mesačný zažil svoj prvý epileptický záchvat. Nasledujúce roky jeho života boli plné nejasných odpovedí, chybných diagnóz a ton syntetických liekov (drog). Jeho každodenný stav sprevádzali nespočetné epileptické záchvaty (200-300 denne) a neskôr mu bol diagnostikovaný Dravetovej syndróm, tiež popisovaný ako ťažká myoklonická epilepsia dojčiat. Po 4 rokoch rôznych kombinácií syntetických drog a stoviek vedľajších účinkov, lekári v San Franciscu navrhli liečbu lekárskou marihuanou (CBD)...

    Scénka z dokumentu The Culture High - http://goo.gl/IDHCHT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam