• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BERNIE: no já tím nechtěl říct, že proběhne dekarboxylace v ústní dutině, ale při výrobě
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BRKODLAK: podle me zalezi na tom, v cem je extrakt rozpusteny. Samotny, pripadne rozpustene v oleji se moc dobre nevstrebava, pokud jej das pod jazyk. Rozpustene ve smesi alkoholu a propylen glykolu, glycrinu uz ano.
    Dekarboxylace se dela pri vyrobe, rozhodne neprobiiha pri jakemkoliv oralnim podani, pouze pri koureni, diky vysoke teplote pri spalovani.
    Kazdy je na konopi jinak citlivy a ma jinou toleranci, proto je treba hledat spravne davkovani pro kazdeho jedince titraci a obecna idealni davka imho neexistuje...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Dá se konopnou mastí, popřípadě čípky léčit hemeroidy?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BERNIE: mám za to, že tyhlety extrakty jsou právě extrémně dobře vstřebatelné, zvlášť přes ústní dutinu, jelikož tam proběhne dekarboxylace, ale konkrétní recept co uvádíš neznám, vždycky dělám slzy podle ricka. 0,1ml rozpuštěných v 10ml oleje mi stačilo na 3x12hodin.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Jsem si udelal ten Holy shit oil podle Skunk Pharm receptu, ktery jsem si ale upravil. Jejich koncentrace mi prisla desive silna. Misto 10 g vytazku jsem pouzil 3,14 g (nahoda:), rozpustil je v 7 g kokosoveho oleje a pridal esencialni oleje ze skorice a myrhy (.3 g od kazdeho). Dohromady nejakych 11 g tekute smesi.
    Na ulevu od bolesti (v mem pripade zad, bederni patere, kterou si nicim sezenim u komplu) staci dve kapky. Ty dve kapky me ale taky slusne zhuli. Tak na 4 hodiny. Nastup behem 30-60 minut.
    Kdyz jsem pocital davkovani, chtel jsem mit v 10 kapkach zhruba 60 mg kanabinoidu. Tech deset kapek predstavuje ctvrt gramu vahy, u meho konkretniho kapatka. Rikal jsem si, ze diky nizke biodostupnosti pri oralnim podani by to mohlo byt tak akorat na dostacujici analgeticky efekt, pri nizke zhulenosti. Realita byla takova, ze me tech 10 kapek "sejmulo" na nejakych 14 hodin. Nemel jsem si je brat v nedeli vecer ... :).

SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    The Scientist | The story of Raphael Mechoulam and the endocannabinoid system
    http://mechoulamthescientist.com/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PrimeMind | Sativa vs. Indica: Finding Errors in Labeling
    http://primemind.com/articles/indica-vs-sativa-science-or-folklore
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no vida
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: z toho pdf, co jsem daval:"Treatment of the ethanolic extract with activated char-
    coal, intended to remove chlorophyll, resulted in a
    considerable reduction of cannabinoid content (~50%)
    as well as all other sample components (data not
    shown). For this reason, the use of charcoal should not
    be recommended and was not further evaluated in our
    study."
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    no a nebylo by lepsi, misto toho martyria s mrazakem, vycistit separat aktivnim uhlim?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: mrkni do tohoto dokumentu

BERNIE
    BERNIE --- ---
    KUATO: 1/ myslim si, ze ne. Aktivni latky jsou v trichomech, na povrchu rostliny. Kdyz konopi zmrazim, trichomy odpadavaji, na dno nadoby, ve ktere budu macet. Alkohol se k nim snadneji dostane a rozpusti je. Chlorofyl je vazany v listech, kvetech a stoncich. Zkusim zjistit nejake smyluplne detaily:). At uz je to, jak chce, mym cilem je cisty extrakt. Vzhledem k tomu, ze namacim 2-3x, a pak jeste proplachuji, verim, ze ze susiny dostanu 90% ucinnych latek.
    2/nektere lidi ch. drazdi a nesnesou jej v zaludku. Navic znecistuje extrakt, takze je slozitejsi odhadnout davkovani leku, ktery z nej vytvorim. Muze ho byt klidne 20%, jenze to se nedovim, dokud nenecham udelat analyzu, coz v CR nenecham, ze...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KUATO: To si taky říkám. Mně v 3 týdenní ethanolové tinktuře vůbec nepřekáží. Dělá to pak krásný louche.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: Všichni čerpají z toho ruskýho zdroje z zkoumal of Chromatogtaphy co je na skunkpharm research, nebo to máš i odjinud? Fakt by mě zajímal novější výzkum dekarboxilace. Ideálně něco co pracuje i s jinýma terpenama;-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    právěže chlorofyl je vpodstatě neškodnej, používá se jako potravinářské barvivo
    BERNIE: jo myslel jsem to stejně, ale napsal blbě :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    laicke dotazy:
    1/ nesnizuje nizka teplota u macerace rozpustnost vseho, nejen chlorofylu? minimalne by mela mit prece vliv na nasycenost roztoku..
    2/ to je chlorofyl opravdu takove zlo, abychom se snazili ho za kazdou cenu v extraktu nemit (mozna i za cenu toho, ze pokud plati bod 1/, tak budeme mit nizsi vyteznost thc/cbd)?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    ONEHEART: o tani, nebo var nejde. Bavime se o rozpoustitelnosti chlorofylu a wscp za pokojove teploty, versus horsi rozpoustitelnosti za teplot pod bodem mrazu (-18 u typickeho mrazaku).
    Celkem obsirne vysvetleni by mohlo byt tady:
    Chlorophyll Pickup in Extractions | Skunk Pharm Research LLC
    https://skunkpharmresearch.com/chlorophyll-pickup-in-extractions/
    bohuzel bez empirickych dat. Snazim se najit vysledky experimentu, kde by nekdo srovnaval mnozstci chlorofylu a wscp, ktere se do roztoku dostanou za ruznych teplot a casu, s tim, ze potrebuji data ke 3 minutam maceni a ty zatim nemuzu najit.
    Cokoliv, co vypadalo relevantne, me zavedlo na placene clanky, pripadne jsem nasel data pro aceton a hodiny maceni.

ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    že by chlorofyl měl vyšší teplotu tání/varu nežli cannabinoidy, proto se užívá podchlazené rozpouštědlo?
    pak dává smysl i ta filtrace, ale to jen střílím od boku.

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: Tak právě proto tu máme toto krásné fórum, abychom svoje poznatky sdíleli a tříbili. Já samozřejmě nepopírám, že toho o tématu vím žalostně málo, ale právě proto se nechám poučit od opravdových mistrů. Když mě ale mistr odbyde s tím, abych si odpovědi na dotazy našel na internetech, budu dál tápat v temnotách a šířit bludy. Kdyby se ti přecijen chtělo dokázat tvrzení o vlivu teploty na vázání chlorofylů nějakým odkazem, budu za to rád.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: smysluplna dekarboxylace probiha od 106°C (+-). Pri teto teplote vsak trva dlouho (cca 2 hodiny na dekarb nejakych 80%). Idealni cas, cca 27 minut pri 122 °C. Chvili trva, nez se material na tu teplotu ohreje, proto je cas o neco prodlouzeny.
    Odparovani cisteho ethanolu probiha kolem 78°C, nejakych 15 minut (750 ml) nikoliv 100°C, coz na dekarb nestaci, stejne tak pulhodinove, ani hodinove suseni na 80°C konopi nedekarboxyluje. To, ze je neco z Tveho pohledu zbytecne, neznamena, ze to je realne zbytecne:).

A ano, tvrdim, ze teplota rozpoustedla ma vliv na extrakci chlorofylu, na netu je dost a dost zdroju, najdi si je, ja je za Tebe hledat nebudu :). Krom toho, ze to tvrdim, to mam prakticky vyzkousene.

Docela me udivuje, jak sebejiste vystupujes a pritom vis o tematu celkem malo.
    Simpson extrakci velice pekne zpopularizoval, to ale neznamena, ze se neda delat mene prasacky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam