• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PrimeMind | Sativa vs. Indica: Finding Errors in Labeling
    http://primemind.com/articles/indica-vs-sativa-science-or-folklore
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no vida
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: z toho pdf, co jsem daval:"Treatment of the ethanolic extract with activated char-
    coal, intended to remove chlorophyll, resulted in a
    considerable reduction of cannabinoid content (~50%)
    as well as all other sample components (data not
    shown). For this reason, the use of charcoal should not
    be recommended and was not further evaluated in our
    study."
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    no a nebylo by lepsi, misto toho martyria s mrazakem, vycistit separat aktivnim uhlim?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: mrkni do tohoto dokumentu

BERNIE
    BERNIE --- ---
    KUATO: 1/ myslim si, ze ne. Aktivni latky jsou v trichomech, na povrchu rostliny. Kdyz konopi zmrazim, trichomy odpadavaji, na dno nadoby, ve ktere budu macet. Alkohol se k nim snadneji dostane a rozpusti je. Chlorofyl je vazany v listech, kvetech a stoncich. Zkusim zjistit nejake smyluplne detaily:). At uz je to, jak chce, mym cilem je cisty extrakt. Vzhledem k tomu, ze namacim 2-3x, a pak jeste proplachuji, verim, ze ze susiny dostanu 90% ucinnych latek.
    2/nektere lidi ch. drazdi a nesnesou jej v zaludku. Navic znecistuje extrakt, takze je slozitejsi odhadnout davkovani leku, ktery z nej vytvorim. Muze ho byt klidne 20%, jenze to se nedovim, dokud nenecham udelat analyzu, coz v CR nenecham, ze...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KUATO: To si taky říkám. Mně v 3 týdenní ethanolové tinktuře vůbec nepřekáží. Dělá to pak krásný louche.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: Všichni čerpají z toho ruskýho zdroje z zkoumal of Chromatogtaphy co je na skunkpharm research, nebo to máš i odjinud? Fakt by mě zajímal novější výzkum dekarboxilace. Ideálně něco co pracuje i s jinýma terpenama;-)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    právěže chlorofyl je vpodstatě neškodnej, používá se jako potravinářské barvivo
    BERNIE: jo myslel jsem to stejně, ale napsal blbě :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    laicke dotazy:
    1/ nesnizuje nizka teplota u macerace rozpustnost vseho, nejen chlorofylu? minimalne by mela mit prece vliv na nasycenost roztoku..
    2/ to je chlorofyl opravdu takove zlo, abychom se snazili ho za kazdou cenu v extraktu nemit (mozna i za cenu toho, ze pokud plati bod 1/, tak budeme mit nizsi vyteznost thc/cbd)?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    ONEHEART: o tani, nebo var nejde. Bavime se o rozpoustitelnosti chlorofylu a wscp za pokojove teploty, versus horsi rozpoustitelnosti za teplot pod bodem mrazu (-18 u typickeho mrazaku).
    Celkem obsirne vysvetleni by mohlo byt tady:
    Chlorophyll Pickup in Extractions | Skunk Pharm Research LLC
    https://skunkpharmresearch.com/chlorophyll-pickup-in-extractions/
    bohuzel bez empirickych dat. Snazim se najit vysledky experimentu, kde by nekdo srovnaval mnozstci chlorofylu a wscp, ktere se do roztoku dostanou za ruznych teplot a casu, s tim, ze potrebuji data ke 3 minutam maceni a ty zatim nemuzu najit.
    Cokoliv, co vypadalo relevantne, me zavedlo na placene clanky, pripadne jsem nasel data pro aceton a hodiny maceni.

ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    že by chlorofyl měl vyšší teplotu tání/varu nežli cannabinoidy, proto se užívá podchlazené rozpouštědlo?
    pak dává smysl i ta filtrace, ale to jen střílím od boku.

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: Tak právě proto tu máme toto krásné fórum, abychom svoje poznatky sdíleli a tříbili. Já samozřejmě nepopírám, že toho o tématu vím žalostně málo, ale právě proto se nechám poučit od opravdových mistrů. Když mě ale mistr odbyde s tím, abych si odpovědi na dotazy našel na internetech, budu dál tápat v temnotách a šířit bludy. Kdyby se ti přecijen chtělo dokázat tvrzení o vlivu teploty na vázání chlorofylů nějakým odkazem, budu za to rád.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: smysluplna dekarboxylace probiha od 106°C (+-). Pri teto teplote vsak trva dlouho (cca 2 hodiny na dekarb nejakych 80%). Idealni cas, cca 27 minut pri 122 °C. Chvili trva, nez se material na tu teplotu ohreje, proto je cas o neco prodlouzeny.
    Odparovani cisteho ethanolu probiha kolem 78°C, nejakych 15 minut (750 ml) nikoliv 100°C, coz na dekarb nestaci, stejne tak pulhodinove, ani hodinove suseni na 80°C konopi nedekarboxyluje. To, ze je neco z Tveho pohledu zbytecne, neznamena, ze to je realne zbytecne:).

A ano, tvrdim, ze teplota rozpoustedla ma vliv na extrakci chlorofylu, na netu je dost a dost zdroju, najdi si je, ja je za Tebe hledat nebudu :). Krom toho, ze to tvrdim, to mam prakticky vyzkousene.

Docela me udivuje, jak sebejiste vystupujes a pritom vis o tematu celkem malo.
    Simpson extrakci velice pekne zpopularizoval, to ale neznamena, ze se neda delat mene prasacky.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: Jinak princip je samozejme stejny s R. Simpsonem. Material extrahovat v mediu a medium odparit.

Nevim o tom, že by R.S. delal vytazek z nafty.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE:
    ad dekarboxylace: Píšeš, že používáš sušinu = 1. dekarboxylace, pak to dáš do trouby na 80°C = 2. dekarboxylace, pak to odpařuješ v destilačním přístroji na 100°C = 3. dekarboxylace, no a pak bys to ještě nejraději dekarboxyloval 25 minut na 120°C- tak to už by byla 4. dekarboxylace, z mého pohledu naprosto zbytečná.

ad mraženej líh: No, takže naznačuješ, že teplota lihu má efekt na vázání chlorofylu? Nejsem odborník, nevím, rád se nechám poučit odkazem na nějaký relevantní zdroj, kde se tohle dozvim. V tuto chvíli si myslím, že na to teplota vliv nemá, daleko větší vliv má doba průplachu (píšeš tři minuty) le jak píšu, ád se nechám poučit a přesvědčit.

ad filtrace zmraženejch nečistot: Tohle mi nejdřív dávalo smysl, ale čím déle nad tím přemýšlím... zdá se mi, že za tu dobu, než se to profiltruje skrz filtry, zmražené částečky stejně roztají.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    PRDELOID: proc by mela byt dekarboxylace zbytecna? Nedekarboxylovany vytazek nebude dostatecne ucinny.
    Mrazis pro to, abys neextrahoval chlorofyl. Dotaz znel, jak udelat extrakt s minimalnim jeho mnozstvim.
    Kdybys zkusil, uvidis rozdil.
    Dve fotky pro ilustraci. V konvi jsou slite dva extrakty vychlazenym lihem, v misce vysledny cisty vytazek.

To, co dela Simpson, s pomoci nafty, benzinu a jinejch prasaren, bych konzumovat opravdu nechtel.
    Na bhutan nemam vybaveni. lih je velice efektivni a cisty, co se tyce rezidui v extraktu.

DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VYHULENY_UFO: fajn, díky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VYHULENY_UFO: ano. popletl jsem si pojmy. prostě jestli je cbd obsažený taky ve větší míře ve skafu, nebo i ve zbytku rostliny. takže když ho odstranim, jestli jsou ve zbytku sušiny obsažený ještě nějaký účinný látky v takový míře, aby to mělo cenu s tim něco dělat
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    vlastně bych se ještě rád zeptal na jednu věc. Když bych ze sušiny suchou cestou mechanicky separoval pyl a následně bych tu sušinu chtěl využít na mast, nějakou tinkturu apod, je to stále potentní, nebo to za to nestojí..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam