• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Ahoj, zase jedna kamarádka s rakovinou v nemocnici - neměl by někdo na prodej Fénixovy slzy? Nebo alespoň nějaký kontakt. Kdyžtak do pošty, předem díky!
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    AGRICULTEUR: ze stránek fichema.cz litr pod kilo
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    dik
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    AGRICULTEUR: Za me isopropylalkohol. K sehnání v lékárně a nebo na netu jsem kdysi sehnal 5l kanistr a dorazil PPL.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    ahoj chystam se na fenixovky, nejaky doporuceni ohledne rozpoustedla? ktery je nejlevnejsi a kde ho sezenu?
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    Nedavno jsem byl nemocny, kolega pritahl jakysi hnusny vir. Ryma, kasel, boleni v krku, zacpane dutiny, to vse temer dva tydny. A kdyz uz to vypadalo, ze bud v poradku, vyrazil se mi na rtu opar. Prvne jsem sahnul po Zoviraxu, ale pak jsem si uvedomil, ze mam par mililitru Holy Shit Annointing oleje (SkunkPharm recept, ale ve slabsim redeni, nemel jsem tolik vytazku, zhruba 1:3 vytazek:olej). Zacal jsem si co par hodin potirat opar jednou kapkou. Vysledek byl takovy, ze se opar nerozvinul, nesvedil, nepalil, nepulzoval, behem tri dnu se udelal lehky stroupek a za 4 dny bylo po vsem. Na opary moc netrpim, ale kdyz uz se stalo, byl minimalne na tyden az 10 dnu. Vectavir, Zovirax mi moc nepomahaji. Tohle byl uplne jiny, mnohem lehci prubeh.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    APIN: na mátu se vykašli, ten mentol stejně při delším vaření vytěká. osobně přidávám spíš krystal mentolu na závěr nebo tea tree oil, příp. eukalyptový olej. všeobecně problém je u ingrediencí, které obsahují hodně vody, což právě ta aloe má, je tam pak riziko plísně apod. zkus se podivat po čistým aloe extraktu
    APIN
    APIN --- ---
    Zkoušel tady někdo ganjolínu s aloe vera? Vařím z bílé lékařské vazelíny. Loni jsme asi dva měsíce macerovali, louhovali a pak nám známá donesla aloe vera, tak jsme část hotové masti znova rozehřáli, nasekali do ní čerstvé aloe a znovu pár týdnů denně zahřívali. Mastička s aloe fakt parádní :) Pak s dalším dílem tohodle jsme ještě experimentovali, že jsme tam zkusili dát nasušenou mátu (měli jsme ji na zahradě hodně) kvůli vůni a tak. Mastička s aloe a s mátou ale při pokojové teplotě plesnivěla, musela se uchovávat v lednici a hodně oleje (nebo čehosi) se vysráželo na povrchu, tak to nebylo esteticky a konzistentně úplně v pohodě a ani to nemělo zamýšlený vonící efekt.. Ale když jsem to dal jedné kolegyni v práci, pro syna na atypický ekzém, tak říkala, že právě nejlíp zabrala ta aloe+máta.
    Letos tu mám zase mrtě aloe a chci se zeptat, co byste mi doporučili? Usušit, nebo do toho nacpat zase čerstvé? Vařit hned od píky, nebo to zase přidat v půlce vyření? Mám zase zkusit mátu? Bude po ní poptávka. Dalo by se nějak vyhnout plesnivění?
    IRENA_
    IRENA_ --- ---
    PRÁCE Hledám pisálka/ku pro eshop se semínky. V případě zájmu více info na mailu ivana@pestik.cz :):) Děkujem!
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    VYHULENY_UFO: To byl takovej truc veletrh :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    UF0UN: Tráva je pro tebe relax v jakém smyslu? Relax je doslova zklidnění přece, ať už tím popisuješ cokoliv. Jinak si nemyslím, že budhismus je nějaký ideál, který bychom měli hledat automaticky jako protiklad naší společnosti, byť jsme se stavem naší společnosti ne úplně spokojení. Já mám rád podnikavost naší kultury i její racionalitu. Není nic špatného na tom plánovat, přemýšlet v čase. Takže i když budhismus a meditace můžou pomoct vyrovnávat nějaký trend, tak to neznamená, že je ten opačný svět cílem.

Možná jsme se nevyjádřil úplně přesně, ale nemyslel jsem zpomalení a kontemplaci jako izolaci od okolního světa. Ale spíš jako možnost získání odstupu od každodenní reality právě proto, abych se do ní mohl znovu napojit s jiným náhledem, který by vyrovnanější být měl...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO: A ticho je velice děsivé pro toho, kdo na něj není zvyklý - ve škole se málokde učí, jak zvládat vlastní emoce. Potom je velmi snadné přebíjet nepříjemné myšlenky hlukem z vnějšku.
    Ten desetidenní silent retreat je hrozně užitečná věc (i když nejpopulárnější Goenka je takový podivně sektářský), jen z toho občas někdo odejde s psychózou/psychospirituální krizí. Bohužel nám ve společnosti chybí konsistentní praxe..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO:
    Myslíš, že marihuana facilituje nějaké zklidnění? Hodně tzv. problémových uživatelů ji použivá právě jako útěk od sám sebe, a nevidím v tom rozdíl od závislosti na různých hračičkách, internetu, ideálu krásy atd. Je to pořád ta samá věc, kterou omílá budhismus - neustála potřeba ega upevňovat si svou pozici, namísto prožívání přítomného okamžiku. A protože i dočasná ztráta ega je děsivá, jsme podvědomě nuceni opakovat tyhle chyby a hnát se za tím, co vlastně není důležité.

Pocit tady a teď jsem měl s konopím vyloženě párkrát, jinak je to pro mě relax (nebo totální sedace a spánek, když to přeženu). To i s alkoholem jsem měl mnohem víc zážitků, které pro mě měly nějakou "mystickou" hodnotu. Vzpomínám si, jak jsem jednou šel po dvou deci červeného venčit psa, a tak jsem se naladil na atmosféru podzimního večera, že kdyby mi někdo řekl, že mi před hodinou podstrčil sedmdesát mikrogramů, tak mu uvěřím.

Tomu, co popisuje v článku, se pro mě nejvíc blíží každodenní meditace, kterou se snažím dělat - po patnácti minutách jsem ve stavu hodně blízkém psychedelii a "následky přetrvávají" - díky vhledům během sezení jsem schopný se i během dne sám od sebe vypnout a užít si třeba umývání nádobí nebo třeba obyčejný výhled z okna..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO: díky, super text.
    rád bych k tomu něco napsal, ale jsem teď v práci, tak snad večer :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Nevím kam jinam to dát, ale zajímal by mě váš názor na tohle:

Andrew Sullivan: My Distraction Sickness — and Yours
    http://nymag.com/selectall/2016/09/andrew-sullivan-technology-almost-killed-me.html

Kromě toho, že celý článek je docela zajímavým pohledem na naši závislost na mobilech, tak je tam i zmínka o trávě. Autor se zamýšlí nad historickou potřebou ticha, klidu a duchovního odpočinku, což je něco, co v moderní době přestalo mít svoje místo a obzvlášť to platí pro naší "vždy online" společnost. Nemáme ani chvíli klidu, informace na nás křičí jedna přes druhou. Náboženství, místo toho aby lidem ten klid vracelo, tak používá stále víc tu stejnou "televizní" strategii - hudba, vizualita, zážitky, takže v dnešní sekulární době nemá už vůbec žádnou šanci. Velkou historickou otázkou je, jestli se lidé s touhle změnou dokáží nějak vyrovnat, jestli nás ty negativní aspekty vývoje nesemelou. A na to Sullivan například říká, že si myslí, že velký nárůst využívání marihuany je právě cestou hledání toho klidu, tichu, kontemplace, který jsou potřeba pro vyvážení všeho toho digitálního hluku. Já se s tím dost ztotožňuju. Je to určitě jeden z velkých důvodů proč hulím - vypnout se od veškerýho proudu dění - od práce, od světových zpráv atd. zůstat jenom sám se sebou (i proto většinou hulím sám). Jít ven, užít si přírody, okolí kolem sebe, zvednout hlavu. Když jsem zhulenej venku, tak často ani neposlouchám hudbu. Získat jinej náhled, zpomalit. Je to v něčem lék na naše společenský nemoci, nejenom ty fyzický a duševní...

Určitě doporučuju ten článek, dejte vědět, jestli vás k tomu něco napadne:-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SHEALA: "Seknout" v tom kontextu znamena, uriznout kytku a susit, coz je vyroba omamnych latek a to je automaticky TČ (trestný čin). A to budeš chtít udělat (protože záda). :)

Myslím si, že ti 4-5 kytek nemůže stačit ani náhodou, na dobrou mastičku spotřebuješ docela dost a ta mastička ti vydrží max. měsíc..?
    MTO
    MTO --- ---
    Na Domažlicku budou vědci zkoumat konopí. Cílem je lék neměnné kvality - iDNES.cz
    http://plzen.idnes.cz/...onopi-vyzkum-meclov-dj4-/plzen-zpravy.aspx?c=A160823_191121_plzen-zpravy_pp
    MADWORLD
    MADWORLD --- ---
    Nějaká dobrá duše, co by vykouzlila fénixovy slzy pro moji mámu s roztroušenou sklerózou? Značka: předčasný dárek k Vánocům. //o webech, kde prodávají vím, stejně bych ale raději někoho odtud// Díky !
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MORPHLER: jasný, sorry, jsem vyhořelá a naježená :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam