• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    MORPHLER: No to je přesně ono :) Nikdy nikdo neprokázal příčinu úmrtí otravou THC, ale je spousta mrtvejch co exli na infarkt, když se trochu přepápli. A když tohle víš a jsi strašně zduněnej, tak to na pohodindě moc nepřidá:)
    A proto jsem rád, že jsme se snad shodli, že babičkám necpat hned krutý dávky výtažku.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    O_HM: co se snazis tedy tvrdit?- definuj prosim co myslis hlavne peroralne (kolacek? koureni? mleko? extrakt? ...) a co myslis tim mnohokrat vice psychoaktivni u konopi, ktere je vlastne psychoaktivni pomerne malo (i ten nejzkourenejsi clovek bude stale na bode 1 z 5 na stupnici sily psychedelickeho zazitku, u oralniho uziti- jidlem a tedy diky vlivu delta 11 THC ktere teda je vice a jinak psychoaktivni da maximalne 2 stupen)?
    O_HM
    O_HM --- ---
    ok, mate recht, vidim ze je to uplne jinak nez jsem to pochopil, nenapada te MORPHLER: tedy cim je to, ze peroralne je to mnohokrat vic psychoaktivni nez v cipkach?

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    O_HM:
    O_HM:
    zadne dlouhe retezce tam nejsou. vzhledove jsou si CDB a THC dost podobne, temer stejne velke, dokonce maji stejny souhrnyn vzorec...
    kecas dost blbosti
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: Prosimtě dolož nějakym textem, že receptory CB2 rozkládají kanabinoidy, aby z nich vyráběly endokanabinoidy. Mám dojem, že receptory nic nerozkládaj a nic nevyráběj, receptory se vážou (ať už na endo nebo exo kanabinoidy)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    O_HM: Wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoid_receptor_type_1 : "The cannabinoid receptor type 1, often abbreviated as CB1, is a G protein-coupled cannabinoid receptor located primarily in the central and peripheral nervous system." ... "CB1 is also expressed in several cells relating to metabolism, such as fat cells, muscle cells, liver cells (and also in the endothelial cells, Kupffer cells and stellate cells of the liver), and in the digestive tract.[14] These receptor also expressed in the lungs and the kidney. "
    Primarne v CNS neznamena jenom v mozku ani vzdalene... jeslti jsou ostatni tva tvrzeni na stejne urovni vyvratitelnosti neresim, ale jsou pro me na stejne urovni odbornosti, teda male a zmatene.
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: no to vis ze jsem troll a rozprasil me tady kim z letadla... to ze se by se meli davat lidem odzacatku velky davky se nikdy netvrdil a z toho co jsi psal jsem pochopil ze to neni pro kazdyho, z cimz souhlasim, ale podle me by to mel kazdej vyzkouset a rozhodne nesouhlasim s tim co tvrdi ten clanek nebo ze v ramci informaci z toho clanku bychom meli byt opatrnejsi pri aplikaci

a co se tyka tech CB receptoru, tak CB1 receptory co jsou jenom v mozku, dlouhy retezce nestepi, naopak vyuzivaji jejich psychoaktivity a zpusobuji "zhulenost", CB2 receptory, ktery jsou vsude po celym tele stepi delsi retezce na kratsi, ktery potom pretvari na endocannabinoidy, a ano THC je dlouha molekula oproti CBD, takze to lze zahrnout to tohodle procesu, kvuli tomu cipky zhulujou mnohonasobne min, protoze ty latky se musi dostat az do mozku, aby byly psychoaktivni
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: No bravo, takže nakonec nám vítězoslavně oznámíš, že vlastně opatrnost je na místě a je třeba pomaličku zvedat dávky? Jsi prostě troll.

"CB2 receptory pracujou tak, ze rozkladaji dlouhy retezce cannabinoidu, ktery jsou psychoaktivni (THC apod.) na kratky (CBD apod.)"
    -chápu správně že tvrdíš, že kanabinoidní receptory rozkládají THC na CBD? Protože z toho cos napsal to vyznívá
    O_HM
    O_HM --- ---
    ok, abych nekecal a uvedl to na presnou miru, u cipku je az 4x vetsi rezistence na psychoaktivitu, vyrobit zhulovaci cipky jsem nikdy nezkousel, ale teoreticky... nebo podle vasich zkusenosti i prakticky :) to asi jde, nejvetsi problem je potom v materialu, protoze kdyz se da na 1,5ml kakaovyho masla 0,5ml, tak to spatne drzi pohromade ten tvar, ale jde to kdyz se to nevyndava z lednice, dalsi vec je, ze pro vetsinu lidi je to moc nakladny, aby sli do takovejch davek.... nevim presne kolik si da clovek do pusy, ale odhaduju, ze kdyz si da 0,2ml peroralne tak to bude dost silny, to si vetsina lidi ani neda, a kdyz si to da v cipku, tak to nebude citit, kdyz si da 0,5 v cipku tak to mozna bude citit, ale kdyby si dal stejnou davku jen tak, tak to uz je podle me regulerni trip :)

je to kvuli tomu, ze CB2 receptory pracujou tak, ze rozkladaji dlouhy retezce cannabinoidu, ktery jsou psychoaktivni (THC apod.) na kratky (CBD apod.) ktery potom vyuzivaji pro tvorbu endocannabinoidu, takze nez se ty psychoaktivni latky dostanou k CB1 receptorum v mozku, uz to nezhuluje tolik

nerikam ze to takhle je a nemuze to byt jinak, celej ten system je neprozkoumanej, tohle je spis to jak vnimam data, ktery lezou z tech par vyzkumu co je, plus to co jsem si vzal ze zkusenosti tech par znamejsich lidi co to u nas delaji

JESTEDMAN:
    BRKODLAK:
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MIKEFINDER: zhulenej jsem byl jak paprika a na hemeroid to rozhodně zabralo. kdysi v legalizaci jsem se docetl ze cipky maji nejvetsi vstrebatelnost oproti jinym zpusobum aplikace
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    U nás byl problém, ze otec čípky většinou vyprdel. Ale když náhodou ne, tak zhulovali, ale ne zdaleka tolik jako orálním užíváním..
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    BRKODLAK: Fungujou jako že léčí a "nezhulují", nebo léčí a "zhulují"? Na Cannafestu jsem se bavil s domácím mastičkářem a říkal, že mu nejvíc jdou na odbyt právě čípky, kvůli tomu, že nemají "zhulovací" efekty (což je v souladu co píše O_HM).
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: cipky rozhodne fungujou, az moc.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    O_HM: "krom toho i u lidi co to berou dlouhodobe peroralne cca po 14 dnech opada psychoaktivni ucinek" - tak zvyšuje se tolerance, to zná každej hulič, otázka je jestli by právě pacienti, pokud jim dosavadní dávky pomáhaly, v tomto okamžiku neměli zvýšit dávku
    "cipku psychoaktivni ucinek vubec neni" - nezkusil jsem, ale nechce se mi věřit, že by čípek nezhuloval

Osobně mi přijde že v první půlhodině po požití mám vyšší tepovou frekvenci, tím pádem by měl být tlak nižší...(?). Doktoři mi dlouhodobě přisuzovali vysoký tlak, při mé první hospitalizaci minulý rok a častějším a dlouhodobějším měřením tlaku mě zařadili do škatulky kolísavý.
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: rozhodne se nepokousim nikoho lecit, nejsem lecitel a nejde o to ze by to byl vselek a pomohlo to vsem, ale proc to nezkusit? jo mas pravdu u babicky se slinivkou bych nevahal, kazdopadne je samozrejme nesmysl narvat do ni napoprve ctvrt gramu... neznam jedinyho cloveka se kterym by to seklo krom toho to o cem tu mluvis ty je skutecne zpusobeno vysokym obsahem THC, coz se da obejit bud vytazkem z techniky, popripade to das do cipku, protoze tim obejdes ty CB1 receptory ktery jsou v mozku a umoznujou vnimat psychoaktivni ucinek, receptorama co mas v prdeli toho navnimas mnohem min a ty fungujou hlavne na to CBD :) i v tom clanku popisujou napriklad to, jak CB1 podporuje roztrousenou sklerozu a CB2 ji naopak zabranuje (i kdyz ten clanek je podle me ulet, protoze ten kdo ho psal o tom nic nevi a dostal za ukol to nejak zpracovat)
    jestli spojujes clanek se zkusenosti, tak predpokladam, ze to spojujes s tim "byt zhulenej", ale lidi nemusi byt z konopi "zhuleni", no a jestli te seru, tak by ses asi nemel brat tak vazne ty chytroline :)

jinak Hanuse si samozrejme vazim, stejne tak jako tech ostatnich par vedcu, ale stejne tak i tech nevedcu a nikdy sem nerekl, ze by to byl vselek, ja verim spis na "samolecbu" z hlediska celostni mediciny a tohle je neco co ji dokaze podporit

KUATO: no takze si to dala a zkusila to, nesedlo ji to takze to nebrala, melo to nejakej trvalej negativni dopad, ze to vyzkousela? jinak samozrejme individualni a opatrnej pristup, ale to neznamena, to nezkusit nebo, ze neni idealni toho do sebe dostat v takove situaci co nejvetsi mnozstvi, pro kazdyho je to jiny, nekdo olizne trochu CBD a uz mu pripada ze je uplne sjetej a druhej se laduje tim ostrym a tvrdi, ze mu to nic nedela, dulezity je tem lidem vysvetlit, ze si to musi nadavkovat sami, zacit na malickym mnozstvi a postupne pridavat, krom toho i u lidi co to berou dlouhodobe peroralne cca po 14 dnech opada psychoaktivni ucinek, u CBD a cipku psychoaktivni ucinek vubec neni
    KUATO
    KUATO --- ---
    PRDELOID: mel jsem znamou s rakovinou prsu. chtela se lecit jen alternativne a nepovedlo se. ve fazi, kdy to jeste vypadalo relativne v pohode jsem ji doporucoval prave konopny vytazek. stacilo ji naprosto nepatrne mnozstvi a blila jak amina, neumela se postavit na nohy, desive psichozni stavy.. vyzkousela 2x se stejnym vysledkem a pak to vzdala, ze na to nema zaludek. pritom mlada holka kolem 40ti. takze se tez pridavam na stranu tech, kteri doporucujou opatrnost a individualni pristup :o).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: Jezis uz me ale vopravdu zacinas nesmirne srat. Zaprve spojuju clanek s vlastni dlouholetou zkusenosti. Zadruhe, podle tvoji logiky teda opatrnost neni na miste a pojdme to cpat do duchodcu hlava nehlava, tak proste prijdes k babicce s rakovinou slinivky, ktera nikdy o travu ani nezavadila, a narves do ni ctvrt gramu vytazku? Tak to ti musej libat ruce.

Mimochodem, zkousel si nekdy "lecit" timhle tvym zpusobem seniora treba s kolisavym tlakem? Tahle diagnoza neni u starsich lidi zas tak vzacna. Co ti na to povedeli, kdyz to s nima seklo?
    Zkousel si lecit chlapy se zkornatelejma cevama/tepnama? Povis mi o tom?

To co tu predvadis je fanaticka obhajoba travy jako zazracnyho vseleku, kterej pomuze zarucene vsem pri vsech diagnozach, tomuhle verej snad uz jen sestnactilety slunickovy blbecci, poslechni si nekdy aspon toho staryho Hanuse.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    O_HM: uz mam arizer solo. az budem dedek, necham na nom vymenit baterku :D /ot
    O_HM
    O_HM --- ---
    RAVNOS: kdybych byl dedek, zkusil bych vaporizer nebo extrakt :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam