• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    O_HM: pouzivam cisty lekarsky lih, tech par procent vody neudela nic. Lih vzdy mrazim v mrazaku, cca 12 hodin pred extrakci, stejne, jako suchy material. Extrakci provadim zase v mrazaku, ve vychlazenych nadobach, po dobu 3 minut, po minute micham.
    Extrahuji jednu davku materialu 2x-3x, prvni dva extrakty slevam, treti davam bokem a odparuju zvlast. Destilaci delam pomoci nadoby na vyrobu destilovane vody, kterou jsem koupil na ebay. Zbytek lihu odparuji bud na plotynce kavoveho prekapavace, nebo klidne i v troube, pokud je lihu jiz jen velmi malo.
    Vysledne extrakty jsou krasne medove barvy, vonave. Moc rad bych si je nechal zanalyzovat, ale zatim jsem nenasel, kde by to slo. Vyteznosti je dle kvality materialu, cca 10-15% puvodni vahy. Chlorofil a vosky temer nejsou, diky podchlazeni lihu, materialu a skla a filtraci za nizkych teplot pres filtracni papir.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    třeba takovej butan měl extrahovat jenom thc (opravte mě, jestli už to neplatí) a ty stavy byly fakt hodně odlišný od klasickejch slz. každopádně pomocí isopropanolu louhovat jenom tři minuty, pak přecedit a stejnej materiál čistým isopropanolem zase tři minuty. všechno navíc už snižuje koncentraci a dostává se tam víc chlorofylu a dalších ne uplně užitečných látek.
    třeba takovej dvořák to má vychytaný, a nelouhuje, ale jen proplachuje materiál spoustou čistýho isopropanolu, dokud neteče jen čistej. to si ale může dovolit jenom někdo, kdo ho pak odpaří a zkondenzuje zpět.
    každopádně léčivej efekt je o synergii těch látek a to nejenom kanabinoidů, ale i terpenů a vonných silic.

O_HM: jednou jsem použil 70procentní slivovici a bylo to ok, asi se to v průběhu vypaří...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    O_HM: řekl bych že nic, rozpustí se v ní jistý % látek rozpustných ve vodě, ale efekt to bude ±0
    O_HM
    O_HM --- ---
    a jeste dotaz co nekde zapadl: mate nekdo nejakej nahled na to co udela voda v mediu ve kterym se to rozpousti? napr pouziti 94-96% alkoholu
    O_HM
    O_HM --- ---
    FARFELOO: tak tak, pokud to chapu spravene, tak dokonce i chlorofyl tam ma nejakou funkci, jinymi slovy je zadouci

SALAM23: nepletes se, ale je to na huleni :) kdyz chces slzy, tak potrebujes komplex, kterej touhle CO metodou nevyrobis, ale pokud to chapu spravne tak ten butan by to mel castecne i rozkladat a zase v tom neco nechavat, leze ti z toho neco aspon castecne odlisnyho podle toho jakej pouzijes plyn?

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SALAM23: Myslím, že se hodně lidí odkazuje na tenhle už klasickej paper, podle kterýho je celkový extrakt všech terpenů a phytokanabinoidů účinnější než ty látky zvlášť.

International Association for Cannabis as Medicine
    https://cannabis-med.org/index.php?tpl=journal&id=228&lng=en&fid=:&red=journallist
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    O_HM: tak v prvni rade jde hlavne o THC a CBD i u Slz ,ne?Ostatni latky te preci nezajimaji.Thc/cbd je obsazeny v pryskyrici,model urci pomer "ja si teda jako kurak samo vyberu model s prevysujicim mnozstvim THC" kdyz teda separujes ty krystalky pryskyrice,tak v nich uz mas to co konkretne k lecbe potrebujes,bez dalsich rusivych latek,jinak snad v marene neni nic extra vzacnyho - nebo se pletu?
    O_HM
    O_HM --- ---
    SALAM23: jo, tak uz to chapu, to co vyrabis je v podstate "hasis", na huleni to ma rozhodne vetsi smysl nez jakejkoliv jinej vytazek, ale co se tyka lecivosti, tak je naopak zadouci, aby tam byl komplex tech latek a ne jenom zhulivo a zase kdyz to das do etanolu az po tom, tak uz to mas zase slabsi

JESTEDMAN: proto by me zajimalo, co vsechno se pri tom superkritickym stavu COcka uvolnuje, ale to oni asi nereknou :) nejspis sami nevi, kde by to zjistili kdyz jim tam chodi lidi jenom s technickym konopim :)

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: uz tomu rozumim o cem je rec :) mam delsi vedeni - rozpoustedlem vlastne extrahuji a mechanickym poskozenim vazeb pryskyrice na povrchu separuji
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: jasně, já se jen snažil rozlišit mezi extrakcí za pomocí rozpuštědla a mechanickou separací. Přitom u superkritickýho CO2 se jedná již zřejmě o rozpouštění.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: tak na stejnym principu funguje i icebag nebo iceolator
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KADERAS: to si myslím taky, ale myslím že u nesuperkritickýho CO2, případně suchýho ledu to funguje tak, že to přemrazíš a canabiody, který jsou uzavřený ve vosku v podstatě odlámeš. Tzn. nejde o extrakci, ale mechanickou separaci. CO2 jsem nezkoušel, suchý led tak funguje.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: kdyz delam vytazek klasickou metodou "isopropyl" tak mam vyteznost cca 100-150g/kg ale nejaka cast budou rozpusteny dalsi latky co obsahuje material a finalni produkt mi prijde takovej nehotovej - zkousel jsem vsemozny kejkle,treba nemacerovat,jen na chvilku nalozit,protrepat a hnedle odparovat,nebo jsem to maceroval ruzne dlouho a sledoval jak dlouho to louhovat je asi nejlepsi,no a vysledoval jsem,ze na vyrobu pres isopropylalkohol je to nejlepsi nechat nalozeny max pres noc a rano to minimalne prefiltrovat - nerozpusti se tam tolik nechtenejch veci - vyteznost se zvysuje s dobou macerovani,ale na ukor kvality
    Pres to co2 je sice vyteznost nizsi,cca 80-100g/kg ale je to mnohem min nakladny a kvalita produktu je uplne jinej level - navic se o to nemusis vubec starat,povolis 2 kouhouty a cas od casu se na to zajdes kouknout co to dela
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: Tyhle extrakce vsemoznejma LPG plynama jdou dělat amatérsky protože tyhle plyny jsou kapalný při nízkým tlaku, pet lahve atd... Mě zajima ta extrakce Co2, zatím sem se dočetl ze se pryskyřice v co2 rozpustí prave v ty superkriticky fázi na hranici pevnýho a tekutyho skupenství. Čiste proplachovaci metoda jako s LPG sem myslel s co2 nebude fungovat, nebo méně efektivně.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: ja to napoustim uzavreny - mam tam 2 kouhouty a jeden merak - pokud to nekoho zajima,po vanocich to kompletne nafotim
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: mas pravdu!!! Jsem s tebe chtel udelat blbce a sel jsem do garaze kouknout na prazdy lahve s poslednich propousteni "mam je schovany kuli zaloze" fakt jsem kecal blbosti - s kysliku jsem to nedelal,jen z butanu a CO2 - tak se omlouvam ze jsem siril famu,nejak mi to utkvelo v hlave a byl jsem o tom presvedcenej
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    zkombinoval bych to ještě se suchým ledem
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: napustíš, uzavřeš, vypereš a vypouštíš? to má výhodu proti PET právě v tom že dochází k mechanickýmu omílání, to vypadá fešně
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: benál nevím, ale isopropanol na pohodu, normálka na plynovým, samozřejmě to nikomu nedoporučuju...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: stejna vec s ceho to mam

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: pocitam ze po vanocich se dostanu na chatu,tak pak blejsknu
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: Já jen ze kyslík v tlakové láhvi je plynný, nikoliv kapalný jako co2. Navíc kyslík má tu nebezpečnou vlastnost ze reaguje s organickou mastnotou... .tu nádobu co používáš bych chtěl vidět
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KADERAS: no právě, kvůli tomu je ten CO2 o dost sympatisch. Statická elektřina je svině
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam