O_HM: pouzivam cisty lekarsky lih, tech par procent vody neudela nic. Lih vzdy mrazim v mrazaku, cca 12 hodin pred extrakci, stejne, jako suchy material. Extrakci provadim zase v mrazaku, ve vychlazenych nadobach, po dobu 3 minut, po minute micham.
Extrahuji jednu davku materialu 2x-3x, prvni dva extrakty slevam, treti davam bokem a odparuju zvlast. Destilaci delam pomoci nadoby na vyrobu destilovane vody, kterou jsem koupil na ebay. Zbytek lihu odparuji bud na plotynce kavoveho prekapavace, nebo klidne i v troube, pokud je lihu jiz jen velmi malo.
Vysledne extrakty jsou krasne medove barvy, vonave. Moc rad bych si je nechal zanalyzovat, ale zatim jsem nenasel, kde by to slo. Vyteznosti je dle kvality materialu, cca 10-15% puvodni vahy. Chlorofil a vosky temer nejsou, diky podchlazeni lihu, materialu a skla a filtraci za nizkych teplot pres filtracni papir.