• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: benál nevím, ale isopropanol na pohodu, normálka na plynovým, samozřejmě to nikomu nedoporučuju...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: stejna vec s ceho to mam

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: pocitam ze po vanocich se dostanu na chatu,tak pak blejsknu
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: Já jen ze kyslík v tlakové láhvi je plynný, nikoliv kapalný jako co2. Navíc kyslík má tu nebezpečnou vlastnost ze reaguje s organickou mastnotou... .tu nádobu co používáš bych chtěl vidět
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KADERAS: no právě, kvůli tomu je ten CO2 o dost sympatisch. Statická elektřina je svině
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: to víš, a jedna půlka byla tehdá plynová a druhá elektrická a já trochu pod vlivem řval na celej barák "tohle je elektrická" abych sám sebe ubezpečil, že nezapínám plyn :) a pak si ještě udržovat v zmaštěnosti "příčetnej mód" abych dostatečně vyvětral než si zapálím cigáro..... nojo, teď bych do toho nešel, mám rodinu :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Ano
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: Vážně dělal nebo to jen považuješ za možný?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    no já kdysi PETkoval butan a technologicky to je možný, ale už to nechci dělat, stejně tak jako vařit benzín na sporáku :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: stejne "ne"bezpecny jako s jinym horlavý plynem
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: jinak petka by taky sla - ale vejde se tam toho strasne malo - kdyztak aspon kanystr
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: A tohle jsi někdy dělal s kyslíkem jo?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: jo sory, někdy to vyfoť pro inspiraci. dik
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: pisu to o par prispevku niz - mam vyrobenou takovou pochystavku ze stary komunisticky rucni pracky
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: prakticky to přepouštíš přes PETku nebo máš sofistikovanější zařízení?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    alcool puro z Livigna 2L / 150 kč je cajk
    jinak to samozřejmě řeší soxhlet, ale na to nemám prostory

Extrakce canabioidů probíhá celkem rychle, v řádech minut, pak nedochází k extrahování chlorofilu a extrakt je o poznání čistší. Dále kdysi někdo popisoval i dodatečné čištění extraktu vysrážením ve fullerově hlince, případně smectou.

také si myslím, že čistý výtažek je poměrně nestabilní a rychle oxiduje, proto bych ho pro skladování stabilizoval buď v oleji nebo třeba propylenglycolu, kdy při zahřátí se v pohodě zbavíš zbytků vody či etanolu.

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    O_HM: pouzivam bud jeden nebo druhej,ne vzdy maji kyslik v malych lahvich,tak pak musim vzit co2 - klasicky na chlazeni napoju v pipach,asi to bude stejny co2 jako se kdysi plnilo do sifonovych bombicek - ono je asi v celku jedno co je to za plyn,pokud to neni nejakej toxickej,celej ten figl je v teplote,jak prudce matros plynem ochladis,tak z nej opadaji krystalky pryskyrice,ktery s plynem vypustis do nejaky nadoby - plyn je stale kapalny,na vzduchu postupne zacne z nadoby vyprchavat a v nem se zacnou pomalu srazet zluty nebo uplne ciry cucky,po vytekani plynu je na dne misky krasny med,pak je dobry nadobu s medem nechat ve vodni lazni zahrat do doby nez se prestanou delat bublinky - bude to jako hustej slunecnicovej olej a pri chladnuti to zacne strasne lepit - vyteznost je od 5 - 10% hmotnosti susiny - matros jeste pak muzes hodit do alkoholu a jeste vytahnes to co je v matrosi uvnitr,ta plynova metoda ti jen omyje matros z venku,ale nerozpusti to uvnitr -
    O_HM
    O_HM --- ---
    SALAM23: taky nesouhlasim s tim ze z benzinu a alkoholu ti leze podobna vec, ale to co rikas vypada dost zajimave, muzes mi jeste upresnit jak presne to delas? pouzivas na to i kyslik i COcko? jakoze nejdriv jeden a pak druhej nebo jak presne? CO je potravinarsky nebo prumyslovy?
    a kolik z toho vytece? g nebo ml, jestli to teda vubec nejak takhle prepocitavas.. ja jsem s etanolem na cca
    13-14%

ohledne debaty zpetne.. osobne jsem zastance alkoholu oproti jakymukoliv rozpoustedlu, je to proste nejcistsi, jo benzinovej se da cistit, ale jenom prace s tim oproti alkoholu je pro me humac...
    financni stranku kvuli ktere to skoro nikdo nedelame z 99% alhoholu jsem vyresil tim, ze pouzivam alkohol kterej ma 94-96%, kterej si bud necham vypalit ze zrni nebo si ho necham koupit v italii v supermarketu, rad si poslechnu jakejkoliv vas nazor na to co v tom udela ta voda, ale neprisel jsem na nejaky vetsi negativa oproti reziduum z benzinu a rozpoustedel

jedinej problem na kterej jsem narazil bylo v okamziku, kdy nekdo dlouhodobe nemocnej nebo na chemu mel pajsl v takovym stavu, ze nedaval vetsi davky chlorofilu, ale to neni vetsina lidi kteri to berou... kazdopadne prave kvuli tomu se ptam na to jak to kdo dela
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LITTLEPUNKK: ja to v zadnym pripade nazatracuju,isopropylu jsem odparil taky dost,dlouho jsem mu byl vernej a ze vsemoznejch chemikalii je to asi to nejschudnejsi,co docela teda odsuzuju je benzin,toluen,aceton a dalsi perly,to je fakt pak jak asfalt a mozna to ve finale i vic uskodi nez pomuze- za tim si budu stat,jen jsem chtel poukazat,ze je mozna lepsi metoda vyroby vytazku nez odparovani rozpoustedel/alkoholu co do jednoduchosti - dostupnosti - nakladnosti - pohodlnosti.Mozna jsem to napsal trochu blbe,kazdej at si to dela jak uzna za vhodny,nikomu nic necpu
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    SALAM23: si dovolím odporovat v tom , že výtažek vyráběný pomocí lék. lihu voní/smrdí jako asflat . Aspoň ten můj teda ne , voní krásně jako palice ;) možná máš lepší metodu ,ale nezatracoval bych ty ostatní ;) ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam