• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    DA_ANDRACKA: tak nejakej cbd automat, na to je času dost
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    KOOXIK: no ja mam trochu problem,ze nejsem ted v cr a potrebovala bych naky easy reseni, jako predat kytku,dve kamosovi a on mi to hodi na zahradu....
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    DA_ANDRACKA: já teď začínám taky klíčit CBD semínka, tak uvidím co z toho bude
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    Prosim,nemate nekdo dve uz treba nakliceny rostliny ci rizky CBD? Moje CBD kytka chcipla hned po vykliceni a fakt ji potrebuju pro fenku jako prevenci dalsich nadoru a pro sebe na artritidu. Samozrejme se odmenim. Mozna by to jeste stihlo seminko...?
    MTO
    MTO --- ---
    Račte inhalovat konopí! V Brně otevřeli světový unikát, pacientům pomůže od bolesti - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...-pacientum-pomuze-od-bolesti-45415?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

"V Brně v úterý otevřeli světovou raritu. Ve fakultní nemocnici u svaté Anny pacientům pomáhá od bolesti inhalace konopí. Jihomoravští lékaři chtějí projekt dál rozvíjet."
    SALE
    SALE --- ---
    Finančník vyměnil Wall Street za pole s konopím a neprodělal — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/.../2429176-financnik-vymenil-wall-street-za-pole-s-konopim-a-neprodelal
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    archivní RSO (medium: DME)

EATHAT
    EATHAT --- ---
    VYHULENY_UFO: kaaamo mluvis mi z duse...tuhle jsem nad tim premejslel:D je to tak i s hasisem...:D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    moje empirie mi neustále dokazuje, že sklizeň se ochutná na Vánoce, ale zralá a nejpotentnější je až +- v květnu. Pokojová teplota nebude ideální, stejně tak jako to nechat ležet v krabici od bot, to je ale snad jasný.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    XCIDER: (Ja si to myslim taky, ale pssst. Vlastne ted zkousime takovej Eintopf. CBD -> CBN, bylo by to desne sexy i z legislativnich duvodu, if u know what I mean...).
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja si teda myslim, ze po pulroce pri pokojovy teplote je to nejen dekarbox., ale velka cast THC uz je oxidovana na CBN. Nemam na to grafy, ale dlouholete zkusenosti s uzivanim spatne skladovane travy mi to rikaji...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    problém je jak u dlouhodobého zrání zajistit podmínky aby matroš dekarboxyloval, ale neoxidoval a jak určit správný okmažik, kdy už moc není co dekarboxylovat, ale už to spíš jen oxyduje. Myslím že třeba vakuum v mrazáku zamezí z velké části obojímu...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KUATO: Ja tim prave nikam nemirim a diskutuju zde prave proto, ze vim, ceho jsou lide doma schopni. Uz jsem videl DIY produkty, ktere ty nase strcily do kapsy. Kamen urazu byl, ze to nebylo reprodukovatelne a kdyz jsme s takovym producentem chteli spolupracovat, tak vlastne nevedel, jak se mu to povedlo.

... Coz me nijak neodrazuje od takovych spolupraci. Diky takove "známce punku" mame napr. odrudu, ktera selektivne produkuje CBD (10% v susine) a THC minoritne, rikame tomu CBD skunk. Tady certifikovana neni (jedname o tom, ale znate nasi byrokracii), tak vesele roste v Izraeli. Historie tohoto je, bez legrace, na film.

Pokud me nekdo presvedci, ze produkty z pul roku dekarboxylovaneho konopi maji svuj vyznam, I'm all in, dovalte vzorek na analyzy a muzem jednat, co dal s takovou bombičkou.
    KUATO
    KUATO --- ---
    BOB_GALLOWS: je jasne kam tim miris, ale nezapomen, ze spousta lidi pestuje travu pro svoji potrebu a tak jsou schopni si s tim hrat stejne jako si lidi hrajou se zranim chlastu (at zvedne ruku, kdo nikdy nedelal doma vino, medovinu, svestky..). vzpominam na jednoho kamarada, ktery aby objevil tajemstvi Ferdy mravence, tak zakopaval ve sroubovaci sklenici huleni na horach do mravenist.. :o)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PRDELOID: Jj, kinetika "pul roku" mi prijde realna, nepřu se. To je ale pro procesni inzenyrstvi dost mimo realitu, dokud konopi nebude na urovni drahych syru nebo whisky, ktere zraji treba nekolik let...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: ujišťuji tě, že dekarboxylace probíhá i za pokojové teploty ba i nižší. Jedná se o úplně normální proces sušení a curing. Pokud konopi správně sušíš alespoň půl roku, je rozhodně dekarboxylované a dokonce daleko kvalitnější než když vezmeš čerstvé konopí a dáš ho šťavit do trouby.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: Jeste koukam na ten navod, napadly by me dve diskutabilni zalezitosti...

1) Dekarboxylovat herbu je podle me kravinec, vpodstate dekarboxylujes acid formy kanabinoidu nanesenych na nosiči, jehoz vlastnosti se dramaticky meni experiment od experimentu (nejvic asi povrch - kazda palice je hodne jina a kazde namleti v dom. podminkach je hodne jine...). Tam pak muze probihat lecos; urcite by to na zaklade bazalnejsich experimentu slo takto utilizovat, ale pro elementarni empirii to imho vhodne neni, tim zacinat.

2) Vakuum urcity smysl dava, v provozu zamerenem na produkci cisteho CBD (bez matrice, bez terpenu, 99.8% štof proste) to takto i delame, ale pokud chci megavyšolichanou domácí mast, pekne ovoněnou terpeny a tekavymi slozkami, tak vakuem jen dramaticky snizim bod varu tekavych veci a utečou mi.

Co mi smysl fakt nedava, je vzrustajici obsah vlhkosti s rostoucim casem, kdy to vlastne "sušim" pod vakuem a za teploty. Moisture Content 10.48% ... 11.45% ... 14.47%. :|
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: U te pokojove teploty bych byl opatrny, kdyz vidim ten graf. Ono to k tomu svadi to takhle rict, ale je to podobne bizarni postulat, jako rict, ze krakovani ropy (750-900 °C) bude za RT probihat taky, akorat pomalejc. Vlastne nebude; kdyz necham lahvicku s ropou rok stat za oknem, na vzduchu a slunicku, urcite tam bude probihat spousta veci, ale nerikal bych tomu krakovani. :)

Tech zdroju o vysledcich pri nizkych teplotach je imho strasne malo proto, ze ty vysledky jsou bidne a nereprodukovatelne. Navic je (z provozniho hlediska, omluvte profesni deformaci) znacne neprakticke studovat kinetiku trvajici 3 tejdny, i kdyby fungovala pekne (coz nefunguje). :)

Na sporaku je to opravdu hodne na prd; ale domaci aparaturka (100 ml baňka + topny hnizdo, chladic + teplomer) musi jit na aukru / ebay sehnat do 2000 Kč. U dodavatelu lab. potreb o neco vic...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BOB_GALLOWS: Tak dekarboxylace probíhá i v pokojové teplotě, akorát velmi dlouho.

Já jsem to dělal na 93° podle tohoto návodu: http://marijuanagrowershq.com/decarboxylation-marijuana-alchemy/.

Jakože souhlasím, že to asi nebude kompletní dekarboxylace, zvlášť co se týče CBD, proto bych chtěl čas příště ještě protáhnout. Těch zdrojů ale o výsledcích při nízkých teplotách je strašně málo. Kdyby někdo něco našel, tak dejte vědět prosím! Já už každopádně nad 100°C nepůjdu. Mně ta dekarboxylace v troubě a olej na sporáku vždycky od všeho vaření a extrahování odpuzovaly.

Já postupně teď plánuju testovat po 1 ml inkrementech svůj olej, takže ještě nevím jestli to můžu považovat za úspěch nebo jestli je to příliš slabý...

https://www.youtube.com/watch?v=vMFgiQGguWU

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Podle extrapolace zcela na hulvata (tzn. linearne a v malovani) by bylo potreba cca 170 minut pri 94 °C. Realneji spis mnohem dyl, protoze ta linearita je po case nakopnuta spis necim konvergentnim / logaritmickym. A uplne realne budou dlouhe casy kontraproduktivni, coz vystihuje fakt zminenej v predchozi vete, totiz naruseni linearity bude zpusobene vedlejsimi reakcemi a degradacemi.

Podle myho nazoru je nejlepsi co nejrapidnejsi a nejselektivnejsi kinetika, coz tady bude neco mezi 120-140 °C; neco mezi 10-25 minutami. Podporuju to i nasi praxi, byť pro CBDA - CBD.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam