• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    FARFELOO: mě se osvědčil MCT. Výtažek pomocí dimetyléteru i klasický RSO zředí a dá se používat ve vape penu. Pokud řešíš vosky a lipidy, vymraz ten QWET (proces 'winterizing') a přefiltruj, pak by to mělo být tekutější.

JESTEDMAN: problém je, že vzniklá směs bývá nestabilní (separace THC) a většina lidí míchá nejenom s PG, ale i s VG, který po několika týdnech (když projde zahříváním) degraduje. Možná by šlo přidat VG až po odpaření lihu z PG, nezkoušel jsem.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    FARFELOO: co ten alkohol nevydestilovat všechen, kus ho v tom nechat, přidat PG a zahřívat. v momentě, kdy se začne odpařovat PG, tak je 99,9% alkoholu v tahu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: ech, já o terpenech nemluvim, i když samozřejmě je perfektní do liquidu terpeny přidat. Konzistence RSO je lehce tekutější asfalt. Potřebuješ ho rozpustit v bázi
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PRDELOID: Ano nepochopení. Ty myslíš prostě nějaký terpeny apod. Měl jsem za to, že jsou kvůli ztekutění pevných extraktů jako je shatter apod. Moje otázka je, jestli je potřebuju i když je můj extrakt tekutej. Představ si konzistenci RSO. Nevím jestli dělám něco při mým qwet procesu špatně, ale wax, ani shatter jsem z toho nikdy nedostal (myslím si, že to je tím, že destiluju ten alkohol pryč při vysoké teplotě a ne při pokojové).

Jinak souhlasím, že vape peny jsou budoucnost.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: co? to je nepochopení. potřebuješ hodně koncentrovanej extrakt, čiliže wax, honey, butter, oil,rosin, life resin či jak jinak se všechny ty extrakty nazývaj. Vždycky to bude hutná lepkavá hmota. Proto ji musíš naředit ve vhodný bázi (což není standardní e-cigaretovej liquid) a kouřit speciáním vape-penem (neboli vhodnym atomizerem-s keramickou hlavou)

mimochodem, toto je blízká budoucnost konopného průmyslu. Extrakty vs dry herb dnes tvoří 50/50% obratu konopných firem a poměr stoupá ve prospěch extraktu. Lidi prstě nechtěj kouřit splodiny a dávaj přednost decentnímu usrkávání vape-penu před opening bell na Wall Street
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PRDELOID: Ok, přesně vosků jsem se obával... nepomohlo by to dělat v suchým ledu, že by jich bylo míň?

Nějaký tip na tu bázi?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: musíš naředit speciální bází na vosky
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: Chtěl bych dát za sebe update a otázku ohledně oilpenů.
    V Americké dispensary měli obrandovaný “ccell palm” a i cartridge ccell k tomu. Skvělej zážitek. Fungovalo to dost bez problémů. Žádný buttony, hromada kouře, nic nevyteklo, výdrž dost v pohodě. Jediný co, tak jsem byl zhulenej skoro non stop, což nemám úplně ve zvyku v pracovní dny.

Všude možně čtu, že tyhle ccelly pojmou i dost hustý oleje. Distilát tady u nás asi těžko seženu (nebo snad?) a tak mě napadá, jestli to, co teče z domácích extrakcí tam půjde dát i bez nějakých liquidizerů atd, nebo jestli to je must? (Jedu Qwet Bernieho metodou se zubním destilátorem. Vždycky mi z toho vytekl tmavý olej, nikdy to neztvrdlo úplně a jsem schopnej to ze stříkačky pomalu vymáčknout ven)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Máte tip na kvalitního dodavatele terpenů? Žádné zvláštní požadavky, nemusí být destilované z lístků konopí za úplňku s parami ranní rosy... Cokoli food/cosmetic grade a vesměs základní kousky - myrcen, karyofylen, limonen, pinen, terpinolen, humulen... Však to znáte.

True Terpenes velký zklamání co se komunikace týká. Poslání správné faktury na 1 produkt zabralo 3 týdny a 7 špatných faktur.

Dík.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    marihuanu do každé pipiny!
    Konopí pomáhá od bolestivé menstruace i k lepším orgasmům, americká firma objevila zlatý důl | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...l.html?fbclid=IwAR2Aib9oUCtRwCZT5CKuuUSU4C1doyCFbNaqWdgPo_fxBY1NCIRp8KwZou4
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: ta citace ohledně extraktů z konopí je odkud. To je velmi zajímavý, to jsem vůbec netušil.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MORPHLER: Obávám se, že tato policejní praxe se děla, děje a dít bude. Všude ve světě a nezávisle na (technickém) konopí...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    a kdyz uspesne sklidite, muzete treba vzit trochu techniky na veletrh a tam vam to mohou taky vzit a nakonec vas treba i odsoudit.. https://magazin-konopi.cz/mezinarodni-ostuda-ostravsky-soud-odsoudil-pestitele-technickeho-konopi/
    a nepomuze ani primluva Zabranskeho... https://www.legalizace.cz/...ci-psychotropniho-potencialu-palic-technickeho-konopi-s-obsahem-06-thc/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    a podle toho co jsem slysel u soudu s growshopy, klidne budu verit i tomu, ze kdyz se bude chtit, muze se na pestovani techniky vztahnout paragraf sireni toxikomanie, pac ten je tak gumovy, jak se soudu chce a kdyz muze, nevim proc, byt sireni to ze prodavas kvetinace, muze byt i to, ze prestujes neco co vypada na prvni pohled stejne, protoze reklama asi... :(
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BOB_GALLOWS: nedelam z toho ivoky zapad, popisuju realitu co se taky muze stat. jiste ze to je exces, ale je to taky i policeni praxe. a cajti nakonec osvobozeni, ze prej vpohode zakrok.
    Zásah proti sběračům legálního konopí nebyl trestným činem, potvrdil soud – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ah-proti-sberacum-legalniho-konopi-nebyl-trestnym-cinem-potvrdil-soud.html

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MORPHLER: Nemyslím si, že by jakákoliv instituce (snad kromě nadšených fanoušků Ortela) měla důvod tě mlátit na poli.

Bude to byrokraticko-soudně-právní vopruz, se spoustou jiných absurdních situací a možná horšími důsledky, než dostat na hubu, ale zas bych z toho nedělal divoký západ...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    STICKYGREEN: Certifikované osivo - teoreticky neřešíš nic, protože máš ouřední certifikát, že odrůdy xy má do 0.3% (i kdyby neměla, máš na to papír s razítkem). Oplejtačky mohou vznikat při/po sklizni. Legislativa je trochu zamlžená, ale obecně pokud se chováš tak, že zámerně koncentruješ účinné látky z rostliny (mezi něž inherentně patří problematické THC), pouštíš se na tenký led. Původní koncept technického konopí je získání průmyslové biomasy (na vlákno, semínka pro ptáčky...). Málo se ví, že striktní výklad zákona těch 0.3% zmiňuje pouze jako výjimku pro zemědělské účely (pěstování tech. konopí), jakékoli další procesy se řídí obecně platnou OPL legislativou (0.0% resp. běžnými metodami nedetekovatelný obsah THC). Demagogicky vzato, extrakt z tech. konopí s 0.0% THC je také návykovou látkou, protože jde o extrakt a tinkturu z (nějakého, jedno jakého) konopí.

Konopí extrakt a tinktura spadají do přílohy č. 1 nařízení vlády č. 463/2013 Sb., o seznamech návykových látek. To znamená, že jakýkoliv extrakt z rostliny konopí je návykovou látkou ve smyslu zákona o návykových látkách. Obsah látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů není určující - tzn. i extrakt z tzv. technického konopí, který bude mít obsah pod 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů je návykovou látkou a subjekt, který zachází s takovýmto extraktem, musí splňovat povinnosti stanovené zákonem o návykových látkách.

Necertifikované osivo - odpovědnost certifikace bereš na sebe a tím, že pěstuješ, tak seš si skálopevně jistej, že THC nevylítne nad 0.3%. Ouřadové tento přístup obecně nemaj rádi a při odběru vzorků herby a ouřední analýze se může přihodit spoustu drobných událostí, které zajistí obsah nad 0.3%. Nehledě na to, že technické konopí z hlediska botaniky nebo genetiky není moc definováno, jen ouředně - seznam odrůd. Takže dohady vzniknou i u toho, že pěstuješ na zahrádce něco, co je rozhodně konopí, ale moc nemáš jak dokázat, že technické.

To že tuto rigidní a zastaralou legislativu vesměs ignorují jak producenti tak zákonodárci / represivní složky je věc druhá - celý byznys by šel rychle do kopru a PČR by neměla nic jiného na práci, než chytat zlotřilé mastičkáře. Že si s takovou banalitou zákonodárci v ČR, EU, USA, světě... Neví už několik let rady a akorát to vytváří prostor pro mafiánské praktiky, kdy lze konkurenci pohodlně likvidovat, jelikož úřady a PČR jsou povinny jednat na základě udání, je věc třetí. No a že se, kulantně řečeno, změnila politika vlády FARFELOO - já bych za sebe podotknul, že vidím jako problém jmenování paní magistry Vedralové na post protidrogové koordinátorky - je věc čtvrtá.

Srozumitelně shrnuto třeba tady:
    Konopí - drogy-info.cz
    https://www.drogy-info.cz/legislativa/konopi/

Závěr ať si každý vyvodí sám, jen se obávám, že po nejméně 10 letech řešení tohoto problému žádné konkrétní výstupy nebo posun vlastně nejsou.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    A taky přijde první komplet sezóna potom, co se politika vlády změnila, tak uvidíme jak se budou chovat
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STICKYGREEN: v praxi to probiha tak, ze te prijdou i klidne zmlatit na pole certifikat necertifikat. imho po zkusenostech kolem kauz growshopu nelze u nas ani to co udela policie ani to jak pak rozhodne soud zcela nijak predjimat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam