• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    že se vám do toho seru, kluci, neni lepší si to vypěstovat?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    BERNIE: Zkusím tedy poptat VOO slevu..Pokud by se podařilo, mohli bychom koupit menší množství. Pokud ne, tak to 1 kg za těch cca 100,- Kč..Myslím, že nás tu bude víc zájemců..Já si ale nejprve objednám vzorek..
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    RESOLUT: neceho takoveho se klidne zucastnim. Planuju kojupit rosin press, tak se nejaky material bude hodit :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    RESOLUT: Nebo nakoupit velkoobchodně se 40% slevou.. :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    BERNIE: Díky za tipy.. Já jsem zatím zkoušel (než sklidím své) Weedo..Nejdřív testovací sadu s 5 druhy a z té mi nejvíc seděla Super Silver Haze, tak jsem objednal znovu. Asi taky zkusím tu Itálii a jejich Flower Power.. Uvidíme.. Jen nápad..Kdyby se nás sešlo více a nakoupili 1 kg, vyšel by nás gram něco kolem 100,- Kč ;)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    strawberry kush

BERNIE
    BERNIE --- ---
    flower power

BERNIE
    BERNIE --- ---
    Pokud se nekdy stane, ze budete potrebovat susene kvety CBD konopi a zrovna nebude nic po ruce, tak pridavam svoji zkusenost s weedo.cz a jejich strawberry kush a ladymary.com a jejich flower power.
    Weedo je cesky eshop. Objednal jsem v nedeli, v pondeli poslali, v utery jsem mel balicek v ruce. Dobre zabalene, dobre ususene a an pohled hezke konopi, dve vetsi, huste palice, zbytek spise mensi, ale huste palicky, vonici po jahodach. Podle popisu na webu 12.5% CBD, 10g za 1690, tedy 1g za 169. Pri koupi mensiho mnozstvi se cena zveda. Neni to malo, neni to moc.
    Flower power od lady mary, to je jina, jak cenou tak potenci. 100 Euro za 10 g, vcetne dopravy z Italie, dle infa na webu 26% CBD. O takove kytce jsem teda zatim necetl, konopi pry pochazi z Holandska. Objednal jsem v nedeli, odeslali v utery, ve stredu jsem mel v ruce. Velke, huste palice, lepive, dobre skladovane, majici spravnou vlhkost. Celkova vaha susiny 11g. Vune zemita, kdyz dam do vaporizeru, vydrzi nasobne dele, nez predchozi vzorek. Vaporizer dava husta oblaka vyparu, ten je v plicich zatracene citit. Obe odrudy jsou spis blize indice, neb trosku tlumi a dobre se po nich spi.
    Byla to moje prvni objednavka konopi z internetu, trosku jsem se bal, hlavne u toho italskeho, ale nebyl problem. S kvalitou jsem spokojeny.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Senior podle mého gusta
    Senior v Anglii chtěl poděkovat zdravotním sestrám a přinesl dort. Byl plný marihuany – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-chtel-podekovat-zdravotnim-sestram-a-prinesl-dort-byl-plny-marihuany.html
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BERNIE: já právě jedu taky tu dentistickou konev, podle tvýho vzoru. Ale byl jsem překvapenej, protože jsem "ztratil" docela dost rozpouštědla a nevím kam, protože venku ethanol cítit nebyl. To byl dost slabej bod celýho procesu a nemám v to úplně taky důvěru.

Zbytek (posledních asi 30 ml) jsem dočistil ve vodní lázni. Výtěžek byl tak 10% odhadem.

PRDELOID: já tohle koupil v americe s cartridgí, kde byl velmi hutný materiál a fungovalo to skvěle do poslední kapky. Na jedno nabití.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    BOB_GALLOWS: super, mit tu profika :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: Akt. uhlí kanabinoidy moc neadsorbuje, ztráty by neměly být velké a určitě by měly vyvážit úpravu barvy (zachycení chlorofylů aj. bordelu). To je na fotkách i vidět. Jestli se kanabinoidy na něco silně vážou (v závislosti na prostředí / rozpouštědle), tak je to silikagel (SiO2), na tom je obecně založená třeba chromatografie. Křemelina (hrubý SiO2) má malý povrch a používá se pro zlepšení filtrace, pokud to jde špatně nebo pomalu (pomůže s hodně jemným uhlím, viskózním roztokem...).

Varianty jsou granulované aktivní uhlí (vlastnostmi křemelina / jemný uhlí - 2 v 1, používá se třeba jako náplň pro vodní filtry). Nebo si pohrát s florisilem (silika modifikovaná MgO), to je přímo designovaný na odstraňování chlorofylu z fytoextraktů, ale pracuje se tam s nepolárními rozpouštědly (hexan atd.), to je pro domácí použití na hovno. Taky je to drahá sranda.

Pokud se ti takhle pracuje dobře a nejsou v tý metodě velký vopruzy a pokud vidím výsledek na prostřední fotce, vlastně bych to nechal. Jen pro info zmiňuju varianty :)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    FARFELOO: ja jsem ted "extrahoval" tak, ze jsem do par ml pg/vg/EJmixu cekem najemno nakatroval Candidu a nechal to dve hodky v troube pri teplote kolem 75 stupnu. Samozrejme jsem hodne michal. Vysledek jsem obohatil par kapkami terpenu a na takovy to normalni koureni pro radost je to moc fajn:).

Cim odparujes ten lih? Ja mel nedavno neblahou zkusenost s moji destilacni konvi na vodu, lih se odparil velmi rychle, spusta nezkapalnila, utekla, extrakt se spalil, byt a okoli desne smrdel. Tak uz ji nechci pouzivat a hledam neco lepsiho.
    Kdybyste mi nekdo byl schpny poradit jednoduchou a hlavne snadno sehnatelnou destilacni kolonu, nebo jine zarizeni, budu vdecny:)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: to vypadá jako dobrej produkt. podej recenzi. Jak se v tom vapujou ty hutný extrakty, jak dlouho atomiztér vydrží atd. Jinak tady koukám jejich řada:
    CCell Cartridge Vaporizer Review | Palm, Silo, M3, TH2 Cartridge | Sneaky Pete's Vaporizer Reviews
    https://www.youtube.com/watch?v=6OCPkO1zMec
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PRDELOID: používám CCell Palm od stejné firmy jako cartridge. Moc sympatická věcička.

BERNIE: nad tím jsem taky přemýšlel, ale zase mám pocit, že tenhle postup nabývá docela na popularitě. Čerpal jsem hlavně z redditu a z Future4200. Nebyl jsem spokojenej s výsledkem z mýho mrazáku a moc se mi nechtělo srát se suchým ledem, protože to vyžaduje víc přípravy a plánování.

Jinak díky všem za pochvalu! Musím zkusit nějakou sativu, abych mohl líp posoudit kvalitu, tenhle CBd model je pro mě novinka, tak jsem byl vlastně z prvního dojmu zklamanej...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PRDELOID: Vyrobeno v daný rok. To mě nenapadlo, šlo by si to vyložit i tak, že CBD časem zbělá... :)

Je to vše 98+ % hemp izolát (HPLC / LC-MS). Různá velikost krystalů (různé krystalizační postupy), ale ani to nemá vliv, zdá se. Obecně větší krystal by měl být stabilnější, protože povrch styku se vzduchem je menší, než u velejmenýho mikrokrystalickýho prášku. Časem ale zežloutne každý CBD.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: ze stejné výrobní šarže, nebože vyrobeno v daný rok?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    CBD izolát v čase.

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    FARFELOO: ještě se zeptaám, na jaký baterii to vapuješ? vidim nějakej keramickej atomizer, mám něco podobnýho, ale dostupný baterie jsou moc silný na to
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    FARFELOO: V cartridgích tmavne drtivá většina konopných náplní, je to výsledek oxidace a jiné degradace, kanabinoidy jsou fenoly (často resorcinoly), které jsou fakt náchylné na oxidaci. Tmavne časem i CBD izolát nebo třeba kosmetika s CBD (často do růžova :). Vznikají chinony, polyfenoly, chino-fenoly...? (Kdo ví co, ale maká se na tom... https://www.waters.com/webassets/cms/library/docs/720005766en.pdf )

Pro účely vapingu by možná stálo za to zkusit dekarboxylovat část extraktu před naplněním a koukat, co to dělá (mmj. s barvou, ale taky s nežádoucím odpařováním terpenů a tak, dá se to dělat pod refluxem). V cigáru to na plotýnce stejně dekarboxylovat bude a bůh ví jak nedefinovaně, třeba to kvůli tomu tmavne víc, než nutný...

Jinak barvu uprostřed máš fakt nádhernou, na kuchyň fakt respekt. ☯
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam