• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Tak já už nevím..Co si o om myslet..
    Konopím proti zánětlivému onemocněních střev | CZ titulky | Fakta o zdraví
    https://www.youtube.com/watch?v=Lu-J7k_BmVs
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    MATT: o tomto psali v Konopi, je to hloupost, protoze na rozdil od zkumavky, se ve tkani neda dosahnout potrebne koncentrace. Nesedi to o 3 rady.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: omlouvám se, přehlédl jsem znaménko
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PRDELOID: vlhkost a teplo je přeci rozdíl, oni píšou: "květenství byla vytvrzena po dobu 1 měsíce ve tmě při 21 °C a 60% vlhkosti v 5 l uzavřených skleněných nádobách, které byly každých 48 hodin otevřeny kvůli ventilaci. Obsah vlhkosti v květenstvích byl analyzován bezprostředně po procesu vytvrzování a každé 4 měsíce v průběhu 1 roku.....Celkově byl průměrný obsah vlhkosti 8,6 ± 0,8 % w/w." Pokud bys udržel dostatečnou vlhkost vzduchu, řekněme těch 60%, tak to nemusí uškodit.

tudíží jako hulič, bych sklizeň uložil do tmy při pokojové teplotě na cca 6m a následně do mrazáku. Jen tam není úplně vidět ten pohyb v čase, abych se mohl rozhodnout, jak dlouho to při té pokojovce nechat, 6m střílím od boku.

ještě bych upozornil na tu část o přeměně kanabioidů v extraktech, kde uvádí, že nejstabilnější (co možná nejvíc zachová původní spektrum) je olivový olej skladovaný při 4°C, s poznámkou, že v té teplotě je již tuhý a před podáním je nutné ho opět zahřát, aby nedošlo k oddělení frakcí. Ale mě tam zaujalo spíš to DMSO - dimethylsulfoxid, kde došlo k nárůstu % THC po 12m v 25°C více jak sedminásobně a zároveň podobné sedminásobné snížení %THCA! Ethanol má podobné hodnoty. Zároveň ale CBN vyskočilo desetinásobně. V olivovém oleji k tomuto nedochází. Z čehož bych mohl udělat zkratkovitý závěr, že pokud chceš zachovat hodně kanabioidů v kyselé formě, tak extrahuj do oleje, pokud chceš aby docházelo při následném skladování ke karboxylaci a získat víc nekyselých forem, extrahuj v lihu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: 25°C skladování to je docela sušárna, tam to skladovat je blbost.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    tady jsem konečně něco našel, je tam vidět signifikantní pokles (25%) obsahu THCA při ročním skladování v teplotě 25stC a zároveň čtyřnásobný nárůst obsahu THC. Problém je, že u vyšší teploty skladování je sice rychlejší dekarboxylace, ale za prvé všemi směry (THCA-THC-CBN apod.) a rychlejší je taktéž oxidace

komplet studie je zde: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2020.583605/full?fbclid=IwAR2yM22ODJygs_lEjjgU2DVy5glDeBIGYmQPfKrKGqIw5fO0ne2HYqXCGyI#F1
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    XCIDER: to není pravda, dekarboxylace probíhá i bez zahřátí, jen to je pomalejší proces, curing nebo sušení způsobuje rozklad kyselinových vazeb. Proto je také správně uložený materiál po jisté době potentnější, než "čerstvě" usušený. Zahřátí to pouze urychluje.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JESTEDMAN: ne, dekarboxylace te kysele formy kanabinoidu probiha az po zahrati. to je preci duvod, proc se musi tepelne upravovat konopne extrakty aby byly aktivni...
    MATT
    MATT --- ---
    JESTEDMAN: pani s tebou souhlasí ;)
    Covid study clarification : trees
    https://www.reddit.com/r/trees/comments/s32j2q/covid_study_clarification/
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    JESTEDMAN: Nebo jejich odšťavování lisováním myslím taky? ;) Letos snad vyzkouším..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MATT: zajímavé, leč si myslím, že největší obsahy CBDA a CBGA jsou v čerstvé, případně nedlouho sušené kytce. (pokud by někdo našel nějakou studii s měřením v čase, rád si ji pročtu) Zde by možná mělo smysl konzumovat smoothie z čerstvých květů, jak byla móda před pár lety v US
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAAALA: "..dost bych se divil, pokud by úzkost pramenila pouze z působení sušiny.." - to ne, ale pokud trpíš úzkostí, tak můj pocit je, že THC ji spíš prohloubí
    TBC
    TBC --- ---
    HAAALA: nezbude než ae vrátit k delta9THC...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Delta-8 THC želé

Na loňském CF jsem od jednoho Amíka dostal na ochutnání želatinovou kostičku se 100 mg delta-8 THC. Že prý to není delta-9 a tím pádem je to legální, navíc se to prý dělá z CBD… dočetl jsem se, že prý účinky jsou podobné, ale údajně o polovinu slabší než u klasiky: „it’s approximately one-third to half as potent (…) users describe the feelings of hemp-derived delta 8 THC gummies as being clear-headed, relaxed, and energized“.

Kamarád celou 100 mg kostku hned na místě požil a nestačil se divit – byl do hodiny úplně na kaši a vzpamatovával se z toho ještě druhý den. Já jsem tedy před pár požil pouhou třetinu želé kostičky – tedy odhadem 30 mg delta-8 = ekvivalent 15 mg delta-9 THC. Účinek se dostavil rychleji, než jsem čekal (cca za půl hodiny, čekal jsem spíš hodinu) a narůstal na intenzitě. Bylo to intenzivní, nikoli příjemné: lehká úzkost, pocit disociace, nízký tlak a s ním spojený chlad v rukou a nohou. Zvláštní byl hlavně pocit silného opojení a zároveň chybějící radost / euforie, kterou u mě vyvolává klasika. Uvolnění se konalo (nebyl jsem schopen ničeho nad rámec prohlížení si publikace o architektuře, na text jsem se nedokázal soustředit) a žádnou energii navíc jsem nezaznamenal.
    Shrnuto a podtrženo – jsem rád, že jsem to zkusil, vracet se k tomu nebudu.

Delta 8 Gummies | What Are They and How Can They Help?
    https://wayofleaf.com/delta-8/delta-8-gummies
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JESTEDMAN: "THC je dobrý na spaní, ale můj pocit je, že to úzkost spíš zhorší" - pokud jde o slabší indiku, dost bych se divil, pokud by úzkost pramenila pouze z působení sušiny / tinktury / léčiva z konopí.

Spíš jde o úzkost z užití toho zlého, nezákonného THC - zejména u starší generace nese silné stigma vstupní drogy a zlého býlí.

K úzkosti a paranoie po CBD - na někoho to tak funguje: dal jsem kamarádovi kupované desetiprocentní CBD kapky, které na mě působily sedativně a analgeticky, dobře jsem po nich spal, aby mu pomohly s pošramoceným spaním. On si jich vzal jen pár (dvě nebo tři) a celou noc prý oka nezamhouřil, měl nepříjemný psychický stavy a rozhodně to už znova nechtěl opakovat.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: tuším že magazín Konopí udělal nedávno nějaký test dostupných CBD extraktů, bude to někde na netu. Celkem mě překvapilo, že to bylo celkem v pohodě, žádný extra propadáky. CBD by dle zdrojů úzkost zhoršovat nemělo.... osobně mám jinou, dost překvapivou zkušenost, kdy jsem kdysi vypěstoval hromadu jedné z prvních odrůd s hromadou CBD (Z7) a to byla instantní paranoia... ale fakt si nedokážu vysvětlit v čem to bylo.
    THC je dobrý na spaní, ale můj pocit je, že to úzkost spíš zhorší
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: znamej nedavno resil neco podobnyho, koupil CBN olej (10% CBN, 2,5% CBD), dal 2 kapky matce a napsal: "včera zkusila a špatný, vůbec spát nemohla, zrychlenej tep a docela psycho že neusne a prostě blbí"

A potom:
    "Tak jsem zkusil CBN na sobě, jen jednu kapku. A byl jsem dost otupělej, jsou to i sedativa. A musím říct že takhle blbě jsem se dlouho nevyspal. Tak nevim jestli to je shit jako výrobek nebo jestli 10% je moc silné nebo jsem jako rodina imuní."

:-)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    DA_ANDRACKA: interakci je mnohem vic, nez jen s leky na redeni krve. Co si pamatuju z vlastniho vyzkumu, ktery jsem delal kvuli mame, tak leky na upravu srdecniho rytmu, na tlak, dale pak chemoterapie, ktera muze byt s konopim vice toxicka.
    Tady je prehled https://www.drugs.com/drug-interactions/cannabis-index.html?filter=3
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: pokud cbd extrakt,tak hlavně full spectrum. A pozor,taky je možný, že jí to úzkosti zhorší a bude mít ataky.
    Když se rozjede úzkostný období je důležitý,aby člověk mohl usnout a dobře se vyspal a najedl,aby přerušil tu spirálu. K tomu ti nepomůže cbd,ale pořádná indika jako og kush. Pomalu, opatrně,vaporizerem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam