• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Ahoj. Můžete prosím někdo poradit nebo přímo doporučit prodejce semínek registrovaných kultivarů konopí, který dodává i do ČR? Rád bych si koupil menší množství, než v pro zemědelce určených baleních po 25kg. Ideálně tak 100g, ale může být do jednoho kila. Hledám takového prodejce, který by mi dodal i veškeré dokumenty pro celní správu / policii (certifikáty původu). Rád bych zasel na zahradě a nechci řešit nesmysly.

Konkrétně mi jde o odrůdy bohaté na CBG a CBD, např Enectarol / Enectaliana nebo Kompolti atp.

Našel jsem jen hempoint.cz , ale ti boužel neprodávají Enectarol, což je snad jediná dvoudomý registrovaný kultivar bohatý na CBG.

Díky.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Snoop Dogg Announces He's Quitting Smoking
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: tohle fakt nesplňuješ:

Chronická neutišitelná bolest (zejména bolest v souvislosti s onkologickým onemocněním, bolest spojená s degenerativním onemocněním pohybového systému, systémovým onemocněním pojiva a imunopatologickými stavy, neuropatická bolest, bolest při glaukomu).
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: myslím si, že negativa to má pouze v tom řízení/ovládání strojů. Pokud budeš užívat legálně gram denně a chytí tě silniční kontrola, tak s největší pravděpodobností budeš pozitivní (5ng metabolitu THC/1ml krve), i když jsi předchozích 8 hodin neužil (tuším, že tak radí příbalový leták). Co jsem slyšel, tak již není relevantní vyšetření psychiatrem, který by mohl posoudit míru ovlivnění tvých kognitivních funkcí, ale potvrzení o tom, že jsi medical, by ti mohlo trochu pomoct. Bohužel, toto není nijak legislativně vyřešeno a nevím o tom, že by se to plánovalo. Je to taková past na medical users.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    léčba bolesti, viz 5. bod ve výpisu zde -> MORPHLER
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: moje pointa byla, že bolavý rameno není indikace na předpis
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ty moje konkrétní dotazy jsem specifikoval v mym původním příspěvku ve spodní části. Nepůjdu zejtra k obvoďačce, ať mi ubalí jointa. Jen jsem si prostě chtěl shrnout nějaký informace, se kterejma třeba můžu nakládat do budoucna.
    JESTEDMAN: Tohle dává smysl. Zkusím s tím nějak experimentovat. Zajímalo mě právě třeba co to může pro člověka znamenat, bejt legální zhulenec. Když bych měl mít problémy s řízením vozidla, prací na nějakejch pozicích (třeba taky ve smyslu řízení automibilu) atp, tak zůstanu nelegálním zhulencem.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: no hele, být tebou bych to nejdřív zkusil (psal jsi, že s občasným pohulením nemáš problém), pokud teda nechceš recept jen kvůli tomu, abys byl legální zhulenec. Tak velké rozdíly v účincích jednotlivých profilů nebudou, zatím to je víceméně rozdělený na THC/CBD. Takže si kup někde CBD, sežeň normální a zkus nejdřív čistě CBD, pak CBD/THC a nakonec THC. Pokud ti některá z variant na bolest zabere, tak bych ji pak vyžadoval u lékaře. Pokud ti nezabere, tak ti nezabere ani konopí z lékárny.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PALEONTOLOG, JESTEDMAN: Jo, tak jsem to asi napsal nějak špatně srozumitelně. Jedná se o bolest ramenního kloubu po (drobnym) úrazu. Někdy je to nepříjemnej tlak, někdy to bolí třeba několik dnů v kuse celá paže. Tímhle způsobem se to zhoršilo nedávno. Takže jsem to celý myslel, jako způsob tišení bolesti
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: Jak píše MEI, dle tvého popisu vidím jedinou možnost tišit tím bolest. Skutečně nemáš nechutenství, problémy se spánkem atd.? Nemyslím si, že by užívání nějak dokázalo fixovat tvoje klouby.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: ahoj, a do jaké indikační skupiny by ses chtěl s bolestí zad vejít? imho žádnou nesplňuješ.

naproti tomu máti má parkinsona, hyperkinézu, třes, demenci, ale konopí ji prej dělá blbě. zkoušel jsem ji dávati nějaký cbd a vůbec ji to nesedí. jaká škoda pro ni :-/ a pro nás
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ha u nas je indikovano na Tourettuv syndrom .. :) https://www.sakl.cz/lekari/informace-pro-lekare
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DYSTOPIK: asi dost infa co by mozna obvodacka znat nemusela a hodi se je tady https://www.sakl.cz/pacienti/druhy-konopi/ maj tam i konkretni seznam lidi, co to jsou ochotni predepsat
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    reálnej scénář je samozřejmě takovej, že to nedopadne. Jen se snažim informovat
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MEI: jo jasný, já to myslel jako cílený užívání za účelem něco zlepšit. A chtěl jsem mít nějaký informace dřív, než půjdu k obvoďačce, což je podle časopisu z cannafestu, co jsem si četl na záchodě první krok k tomu, si něco nechat předepsat:)
    MEI
    MEI --- ---
    DYSTOPIK: Léčba? :-)

Primárně potřebuješ dobrou fyzioterapii, marihuana je v tvým případě jako painkiller.

Ale zkušenosti někoho, kdo užívá konopí na přepis by nezajímaly taky.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    JESTEDMAN: To upřímně nemám vyzkoušený. Napadlo mě to, když jsem si teďka procházel nějakej časák, co jsem dostal na cannafestu.. Věci, co mám doma jsou spíš s vyšším podílem thc a cbd potentní modely jsem nikdy nevyhledával. Nerad bych aby to nevypadalo, že jsem kurva, co chce zneužívat systém. Jen jsem nad tím přemejšlel a rád bych si utříbil informace, nebo případný rizika pro běžnýho občana. Jsem rád, že jsem se zbavil závislosti na marihuaně a pokud by případná "léčba" měla znamenat vyhulit gram denně, tak by to pro mě nebylo zajímavý. Jen u sebe sleduju tenhle zdravotní problém a radši bych se dal touhle alternativní cestou, než jedl k snídani hrst prášků. Navíc mě, jako uživatele veterána, sere celej ten systém, neschopnej se přizpůsobit zdravým rozumu. HHC si koupíš v každý večerce a za obyč trávu furt můžeš jít bručet. Teď jsme se posunuli aspoň do stavu, kdy můžou lidi užívat marihuanu léčebně a skoro nikdo to nevyužívá..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: a pomáhá ti to?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ahoj, měl bych takovej obecnej dotaz. Třeba budete mít někdo větší rozhled v týhle problematice. Mám dlouhý léta po nějakym drobnym úrazu problémy s ramenem. Trochu mi vyskakuje z kloubu a to je spojený s nepříjemným tlakem. Nějakým protažením jsem to vždycky dostal do správný polohy a bylo to fajn a nikdy to nebyl takovej problém, ale poslední dobou to zlobí trochu víc a tlak se mění v konstantní bolest. Neseru z toho, ale obtěžuje mě to, trochu to imezuje hybnost a někdy to bolí několik dnů v kuse, někdy zas jen chvílema.
    Takže nejvyšší čas dojít si k doktorce. Mám obecně zvýšenou hybnost kloubů (to neni žádná anomálie, prej to má zhruba třetina? populace), takže trochu inklinuju k bolestem zad a kloubů obecně.
    Zhruba 25 let jsem de facto denně kouřil trávu, poslední asi 3 roky jsem to tak nějak sám od sebe významě omezil a dneska už si zahulim jen sem tam. No a zkrátka napadlo mě, že bych mohl zkusit kontaktovat doktora, co by mi to mohl předepsat (teda nejdřív obvoďačku + příslušný vyšetření). Upřímě říkám, že by to z mojí strany byl spíš experiment, jak je tenhle mechanismus funkční (a je klidně možný, že bych to zkrátka ani předepsaný nedostal) ale na druhou stranu nemám pocit, že by se to mělo s přibývajícím věkem zlepšovat a št~stí přeje připraveným. . Nejedná se o to, že bych chtěl, ať mi stát platí za trávu. Za trávu jsem platil naposled jako adolescent. Další věc je, že jsem na to trochu koukal, a buďto se jedná o 30, nebo 180? Gramů měsíčně. Dneska by mi stačil gram na dva tejdny s mojí spotřebou. Ale říkám si, že tady tenhle mechanismus je a přišlo by mi zajímavý, když by mi odborník poradil určitej poměr thc/cbd..
    Je mi jasný, že léčbu tohohle charakteru vyhledávaji často vážně invalidé, lidi s onko onemocními a podobně. Když jsem se o tom bavil se známejma, tak mi říkali, jestli by za tím nebyly nějaký další komplikace, který člověka třeba nenapadnou. Třeba aby člověk nebyl "ocejchovanej" a neměl komplikace při řízení vozidla nebo podobně.

Takže obecně by mě zajímalo, jestli někdo je schopnej specifikovat kopmlikace, který jsou adekvátní k tomu, abych o to zkoušel žádat - jestli to má vůbec cenu.
    Jestli je případně možný nechat si předepsat třeba jen nějaký menší množství a přípedně to upravovat co do druhu apod.
    Nějaký komplikace pro běžnej život člověka, který si třeba ani neuvědomuju.
    Ale budu rád i za případný další podněty a vaše zkušenosti. Díky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Znásilníš několik žen, dostaneš tři roky (Feri).
    Pěstuješ konopí, dostaneš šest let (Dvořák).
    Tahle země je prostě v prdeli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam