• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    RESOLUT: Mám někdy stejný problém a nyní přemýšlím, že vyzkouším fenixovy slzy ředěné v olivovém oleji a vatovou tyčinkou si mazat vnitřní nos.

Jen to asi úplně nepomůže komplet, protože ty polypy jsou často i hlouběji.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, jen tak mě napadá.. Kamarád má dlouhodobé potíže s nosními polypy. Nemáte nějaké zkušenosti s léčbou/tlumením obtíží např. pomocí CBD/CBG olejů? Díky
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    XCIDER: super, diky moc
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: pokud ti jde o to sehnat dermatologa, ktery ti to predepise, obratil bych se na kopac, nebo primo na tu dermat.skupinu co je tady zminena: https://kopac.cz/informace-pro-pacienty/
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    TBC: ano, zkousel jsem jich nekolik. Nektere to zhorsovaly,jine nezlepsovaly,ted pouzivam slabsi v kombinaci s trezalkou a je to asi nejlepsi,hned po kortikosteroidech.

Ale ted jsem prave mel moznost vyzkouset kapicky s THC a ta reakce me prekvapila. Svedeni ustava na nekolik hodin, plocha se zmensi. Dost pravdepodobne jde o celkove snizeni stresu,nejen o potlaceni zanetu. Neznam bouzel presne slozeni,ale budou relativne slabe, tinktura 1:5,takze to odhaduju na asi 0.5-1mg/kapku.

Mimochodem tohle je moc zajimava prednaska na tema:

Low and Ultra-Low Doses of Cannabinoids: Are We Missing the Sweet Spot? - Dustin Sulak, DO
    https://youtu.be/8tFRyRqdP9w?si=E9aOxK86v7IT_WJE
    TBC
    TBC --- ---
    ZAHRADKAR: a zkousel si na to konopnou mast?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    A jeste jeden dotaz: je mozne ziskat na predpis travu pro lecbu ekzemu? Zjistil jsem, ze mi velmi ucinne zabiraji kapky (pod jazyk), staci velmi malo, cca .5mg 2x denne (takze necitim zadny efekt, krome toho, ze me konecne nesvedi ekzem). Tady https://www.sukl.cz/konopi-pro-lecebne-pouziti vidim:

povrchová léčba dermatóz a slizničních lézí - dermatovenerologie ... ale nejsem lekar, tak si nejsem jisty

Mate nekdo zkusenost?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    A ještě jeden dotaz: máte někdo zprávy nebo zkušenosti, jak velké je riziko, že dojde k překročení té hranice 1% THC? Ptám se proto, že Dušan Dvořák v tomto rozhovoru https://www.konopijelek.cz/novinky/korespondencni-rozhovor-s-dusanem-dvorakem-z-breclavskeho-vezeni/ píše:

Měl jsem tři certifikované odrůdy EU, které by neměly překročit 0,2% THC. Výsledek pokusu u jedné odrůdy z Itálie mi dal za pravdu. Toto zjištění je důležité pro všechny, kdo se domnívají, že když mají odrůdy tzv. technického konopí, nepřekročí limit 1% THC.

Konkrétně. Když jsi pěstoval na husto a vůbec ses o kytku nestaral, limit THC nepřekročila. Když jsi 20 kytek vysázel ve větším rozestupu a staral se super hnojivem z žížalího trusu, kdy potravou bylo konopí, tak byl limit překročen 6x. No a když jsi věnoval tu nejlepší zeminu, zálivku, hnojiva a péči jedné jediné rostlině, kterou jsi umístil na nejprosluněnější místo zahrady a měla prostor jen pro sebe, překročila limit 15x.

V roce 2012 jsem také pěstoval samonakvétací odrůdu z Finska, kterou v našich podmínkách můžeš sklidit až 2x za rok. Taky EU certifikát. Jedinou změnou na nepříliš kvalitní půdě bylo, že jsem vytrhal všechny samce. Takže když policajti přijeli a tyhle rostliny už měsíc na půdě rozpalovalo srpnové léto, výsledek byl dvojnásobné překročení limitu THC.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Ahoj. Můžete prosím někdo poradit nebo přímo doporučit prodejce semínek registrovaných kultivarů konopí, který dodává i do ČR? Rád bych si koupil menší množství, než v pro zemědelce určených baleních po 25kg. Ideálně tak 100g, ale může být do jednoho kila. Hledám takového prodejce, který by mi dodal i veškeré dokumenty pro celní správu / policii (certifikáty původu). Rád bych zasel na zahradě a nechci řešit nesmysly.

Konkrétně mi jde o odrůdy bohaté na CBG a CBD, např Enectarol / Enectaliana nebo Kompolti atp.

Našel jsem jen hempoint.cz , ale ti boužel neprodávají Enectarol, což je snad jediná dvoudomý registrovaný kultivar bohatý na CBG.

Díky.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Snoop Dogg Announces He's Quitting Smoking
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: tohle fakt nesplňuješ:

Chronická neutišitelná bolest (zejména bolest v souvislosti s onkologickým onemocněním, bolest spojená s degenerativním onemocněním pohybového systému, systémovým onemocněním pojiva a imunopatologickými stavy, neuropatická bolest, bolest při glaukomu).
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: myslím si, že negativa to má pouze v tom řízení/ovládání strojů. Pokud budeš užívat legálně gram denně a chytí tě silniční kontrola, tak s největší pravděpodobností budeš pozitivní (5ng metabolitu THC/1ml krve), i když jsi předchozích 8 hodin neužil (tuším, že tak radí příbalový leták). Co jsem slyšel, tak již není relevantní vyšetření psychiatrem, který by mohl posoudit míru ovlivnění tvých kognitivních funkcí, ale potvrzení o tom, že jsi medical, by ti mohlo trochu pomoct. Bohužel, toto není nijak legislativně vyřešeno a nevím o tom, že by se to plánovalo. Je to taková past na medical users.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    léčba bolesti, viz 5. bod ve výpisu zde -> MORPHLER
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: moje pointa byla, že bolavý rameno není indikace na předpis
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ty moje konkrétní dotazy jsem specifikoval v mym původním příspěvku ve spodní části. Nepůjdu zejtra k obvoďačce, ať mi ubalí jointa. Jen jsem si prostě chtěl shrnout nějaký informace, se kterejma třeba můžu nakládat do budoucna.
    JESTEDMAN: Tohle dává smysl. Zkusím s tím nějak experimentovat. Zajímalo mě právě třeba co to může pro člověka znamenat, bejt legální zhulenec. Když bych měl mít problémy s řízením vozidla, prací na nějakejch pozicích (třeba taky ve smyslu řízení automibilu) atp, tak zůstanu nelegálním zhulencem.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: no hele, být tebou bych to nejdřív zkusil (psal jsi, že s občasným pohulením nemáš problém), pokud teda nechceš recept jen kvůli tomu, abys byl legální zhulenec. Tak velké rozdíly v účincích jednotlivých profilů nebudou, zatím to je víceméně rozdělený na THC/CBD. Takže si kup někde CBD, sežeň normální a zkus nejdřív čistě CBD, pak CBD/THC a nakonec THC. Pokud ti některá z variant na bolest zabere, tak bych ji pak vyžadoval u lékaře. Pokud ti nezabere, tak ti nezabere ani konopí z lékárny.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    PALEONTOLOG, JESTEDMAN: Jo, tak jsem to asi napsal nějak špatně srozumitelně. Jedná se o bolest ramenního kloubu po (drobnym) úrazu. Někdy je to nepříjemnej tlak, někdy to bolí třeba několik dnů v kuse celá paže. Tímhle způsobem se to zhoršilo nedávno. Takže jsem to celý myslel, jako způsob tišení bolesti
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: Jak píše MEI, dle tvého popisu vidím jedinou možnost tišit tím bolest. Skutečně nemáš nechutenství, problémy se spánkem atd.? Nemyslím si, že by užívání nějak dokázalo fixovat tvoje klouby.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: ahoj, a do jaké indikační skupiny by ses chtěl s bolestí zad vejít? imho žádnou nesplňuješ.

naproti tomu máti má parkinsona, hyperkinézu, třes, demenci, ale konopí ji prej dělá blbě. zkoušel jsem ji dávati nějaký cbd a vůbec ji to nesedí. jaká škoda pro ni :-/ a pro nás
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ha u nas je indikovano na Tourettuv syndrom .. :) https://www.sakl.cz/lekari/informace-pro-lekare
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam