• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Půl tuny neni bába s revmatem a za ty všechny trapárny, co ta jeho mařena tropila na úřadech apodm bych je natřel térem a vyválel v peří. Plus ta jejich svérázná výchova, to už je jen taková třešnička na hovně
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    NECROMAN: zrovna tomuhle to přeju. Znáš pozadí?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ach jo
    Za pěstování marihuany muž z Broumovska stráví jedenáct let ve vězení - Hradecký deník
    https://hradecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/pestovani-marihuany-broumovsko-vezeni-trest-20231207.html
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Keynote: Cannabis Medicine for Children - Bonni Goldstein, MD
    https://www.youtube.com/watch?v=UnSeI6JuU0I&t=127s

Velmi informativní a aktuální.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    DUHOS: Aha, tak budu rád za nějaké zkušenosti..Přeju ať pomůže..No, kamarád právě už byl na dvou operacích a hledá nějaké řešení, tak mě napadlo hned konopí..
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    RESOLUT: Mám někdy stejný problém a nyní přemýšlím, že vyzkouším fenixovy slzy ředěné v olivovém oleji a vatovou tyčinkou si mazat vnitřní nos.

Jen to asi úplně nepomůže komplet, protože ty polypy jsou často i hlouběji.
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, jen tak mě napadá.. Kamarád má dlouhodobé potíže s nosními polypy. Nemáte nějaké zkušenosti s léčbou/tlumením obtíží např. pomocí CBD/CBG olejů? Díky
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    XCIDER: super, diky moc
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: pokud ti jde o to sehnat dermatologa, ktery ti to predepise, obratil bych se na kopac, nebo primo na tu dermat.skupinu co je tady zminena: https://kopac.cz/informace-pro-pacienty/
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    TBC: ano, zkousel jsem jich nekolik. Nektere to zhorsovaly,jine nezlepsovaly,ted pouzivam slabsi v kombinaci s trezalkou a je to asi nejlepsi,hned po kortikosteroidech.

Ale ted jsem prave mel moznost vyzkouset kapicky s THC a ta reakce me prekvapila. Svedeni ustava na nekolik hodin, plocha se zmensi. Dost pravdepodobne jde o celkove snizeni stresu,nejen o potlaceni zanetu. Neznam bouzel presne slozeni,ale budou relativne slabe, tinktura 1:5,takze to odhaduju na asi 0.5-1mg/kapku.

Mimochodem tohle je moc zajimava prednaska na tema:

Low and Ultra-Low Doses of Cannabinoids: Are We Missing the Sweet Spot? - Dustin Sulak, DO
    https://youtu.be/8tFRyRqdP9w?si=E9aOxK86v7IT_WJE
    TBC
    TBC --- ---
    ZAHRADKAR: a zkousel si na to konopnou mast?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    A jeste jeden dotaz: je mozne ziskat na predpis travu pro lecbu ekzemu? Zjistil jsem, ze mi velmi ucinne zabiraji kapky (pod jazyk), staci velmi malo, cca .5mg 2x denne (takze necitim zadny efekt, krome toho, ze me konecne nesvedi ekzem). Tady https://www.sukl.cz/konopi-pro-lecebne-pouziti vidim:

povrchová léčba dermatóz a slizničních lézí - dermatovenerologie ... ale nejsem lekar, tak si nejsem jisty

Mate nekdo zkusenost?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    A ještě jeden dotaz: máte někdo zprávy nebo zkušenosti, jak velké je riziko, že dojde k překročení té hranice 1% THC? Ptám se proto, že Dušan Dvořák v tomto rozhovoru https://www.konopijelek.cz/novinky/korespondencni-rozhovor-s-dusanem-dvorakem-z-breclavskeho-vezeni/ píše:

Měl jsem tři certifikované odrůdy EU, které by neměly překročit 0,2% THC. Výsledek pokusu u jedné odrůdy z Itálie mi dal za pravdu. Toto zjištění je důležité pro všechny, kdo se domnívají, že když mají odrůdy tzv. technického konopí, nepřekročí limit 1% THC.

Konkrétně. Když jsi pěstoval na husto a vůbec ses o kytku nestaral, limit THC nepřekročila. Když jsi 20 kytek vysázel ve větším rozestupu a staral se super hnojivem z žížalího trusu, kdy potravou bylo konopí, tak byl limit překročen 6x. No a když jsi věnoval tu nejlepší zeminu, zálivku, hnojiva a péči jedné jediné rostlině, kterou jsi umístil na nejprosluněnější místo zahrady a měla prostor jen pro sebe, překročila limit 15x.

V roce 2012 jsem také pěstoval samonakvétací odrůdu z Finska, kterou v našich podmínkách můžeš sklidit až 2x za rok. Taky EU certifikát. Jedinou změnou na nepříliš kvalitní půdě bylo, že jsem vytrhal všechny samce. Takže když policajti přijeli a tyhle rostliny už měsíc na půdě rozpalovalo srpnové léto, výsledek byl dvojnásobné překročení limitu THC.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Ahoj. Můžete prosím někdo poradit nebo přímo doporučit prodejce semínek registrovaných kultivarů konopí, který dodává i do ČR? Rád bych si koupil menší množství, než v pro zemědelce určených baleních po 25kg. Ideálně tak 100g, ale může být do jednoho kila. Hledám takového prodejce, který by mi dodal i veškeré dokumenty pro celní správu / policii (certifikáty původu). Rád bych zasel na zahradě a nechci řešit nesmysly.

Konkrétně mi jde o odrůdy bohaté na CBG a CBD, např Enectarol / Enectaliana nebo Kompolti atp.

Našel jsem jen hempoint.cz , ale ti boužel neprodávají Enectarol, což je snad jediná dvoudomý registrovaný kultivar bohatý na CBG.

Díky.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Snoop Dogg Announces He's Quitting Smoking
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DYSTOPIK: tohle fakt nesplňuješ:

Chronická neutišitelná bolest (zejména bolest v souvislosti s onkologickým onemocněním, bolest spojená s degenerativním onemocněním pohybového systému, systémovým onemocněním pojiva a imunopatologickými stavy, neuropatická bolest, bolest při glaukomu).
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DYSTOPIK: myslím si, že negativa to má pouze v tom řízení/ovládání strojů. Pokud budeš užívat legálně gram denně a chytí tě silniční kontrola, tak s největší pravděpodobností budeš pozitivní (5ng metabolitu THC/1ml krve), i když jsi předchozích 8 hodin neužil (tuším, že tak radí příbalový leták). Co jsem slyšel, tak již není relevantní vyšetření psychiatrem, který by mohl posoudit míru ovlivnění tvých kognitivních funkcí, ale potvrzení o tom, že jsi medical, by ti mohlo trochu pomoct. Bohužel, toto není nijak legislativně vyřešeno a nevím o tom, že by se to plánovalo. Je to taková past na medical users.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    léčba bolesti, viz 5. bod ve výpisu zde -> MORPHLER
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam