• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: poucna je ta zmena kinetiky predevsim okolo 100°C. pri 110 uz je za pul hodiny kyselina v podstate uplne dekarboxnuta, kdezto pri 95 se to k stejnemu procentu nepriblizi ani za hodinu. Za me mi z toho vychazi, ze pri extrakci do tuku nema smysl smes trava+tuk+voda dlouho varit, vyhodnejsi je oddelit cisty tuk a ten pak dekarboxylovat rychlym opatrnym ohratim na 120-130°C
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Hledal jsem nejaky zdroj, ktery by popisoval dobu, za kterou jsou kanabinoidy dekarboxilovany v zavislosti na case. A nasel jsem: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549281/

Pridavam rovnou obrazky - prvni je THC a druhy je CBD. Nahore je vzdy koncentrace kysele formy, pod ni (B) je pak koncentrace dekarboxilovane formy.

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    https://ethanrusso.org/wp-content/uploads/2024/03/Spindle-Zamarripa-Russo-Vaporized-D-limonene-selectively-mitigates-the-acute-anxiogenic-effects-of-delta-9-tetrahydrocannabinol-in-health-adults-who-intermittently-us.pdf

Results: When d-limonene was administered alone, pharmacodynamic outcomes did not differ from placebo.
    Administration of 15 mg and 30 mg THC alone produced subjective, cognitive, and physiological effects typical
    of acute cannabis exposure. Ratings of anxiety-like subjective effects qualitatively decreased as D-limonene dose
    increased and concurrent administration of 30 mg THC+15 mg D-limonene significantly reduced ratings of
    “anxious/nervous” and “paranoid” compared with 30 mg THC alone. Other pharmacodynamic effects were
    unchanged by D-limonene. D-limonene plasma concentrations were dose orderly, and concurrent administration
    of D-limonene did not alter THC pharmacokinetics.
    Conclusions: D-limonene selectively attenuated THC-induced anxiogenic effects, suggesting this terpenoid could
    increase the therapeutic index of THC.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    V Německu je od 1. dubna legální držení a pěstění konopí. Takto to vypadalo o půlnoci u braniborské brány
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Máte někdo zkušenosti s https://tcheck.me/ ? Případně můžete doporučit nějaký cenově dostupný (tak do 1000 EUR) tester, který umí změřit THC a THCA ve vzorku živých květů? Jde mi o to, že když si budu doma pěstovat legální odrůdy, pořád se může stát to, co Dušanovi Dvořákovi - že ta kytka vytvoří nadlimitní množství THC. A trochu se obávám, že policie pořád nebude úplně respektovat zákon, který říká, že registrované odrůdy jsou prostě legální. Pořád to IMHO budou někdy měřit, protože jinak by to lidi snadno obcházeli...
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    XCIDER: jj, to je pravda - prej právě THCA a CBDA typicky přes tu bariéru neprochází, ale je hypotéza, že u některých onemocněních je narušena a právě u těch se zdá,že to zabírá - píše o tom B. Goldstein v knížce Konopí je lék
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: pro uvahy, jak je ktera latka ucinna, ti nestaci afinita k receptoru. dulezity je taky fakt, jaka cast latky se vubec k tomu receptoru dostane. V tom hraje roli spousta faktoru, obecne u CNS akticnich latek to, jak se dostanou pres barieru krev-mozek. Ta je silne lipofilni, takze pomerne polarni THCA pres ni difunduje min, nez min polarni THC...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZAHRADKAR: já nad tím už od dopoledne přemýšlím, ta syntetika s 0,11 je fakt zařážející, nějak tak si představuju účinek magnetu na bendera :D

OzChomp Futurama S01E02 - Bender vs Magnets
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkVkSxBENnU
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    JESTEDMAN: pro Ki ne,to je koncentrace,pri ktere dany ligand/molekula plne okupuje ten receptor,cili cim mensi,tim efektivnejsi
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZAHRADKAR: neplatí přímá úměra?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Taky mi příjde pozoruhodné, že kyselá forma THC - THCA - má podobné afinity, jako anandamid. Mám dojem, že jsou diskuze ohledně biodostupnosti těch kyselých forem, ale Benni Goldsteinová je v praxi používá a tvrdí, že s dobrou zkušeností, takže je možné, že nakonec je dobré si dát prostě obyč čaj z květů:)
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Dobrý přehled
    Molecular Targets of Cannabinoids Associated with Depression - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9007087/

Hodně mě zaujaly ty affinity k CB1 a CB2 - oproti přirozeným endokanabinoidům je THC pěkný turbo ...

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    ADETYX: návod se mi přepisovat nechce, doporučuju knížku Cannabis pharmacy, tam je to skvěle popsané - ve stručnosti ale: u tinktur je důležité dekarboxylovat, rozemlít a do silného (>=60%) alkoholu; u mastí je to složitější, je dobré si vyhrát s mícháním olejů (nosný vs účinný) a případně vosku (včelí, sójový, atp), případně přídat další bylinky ...
    ADETYX
    ADETYX --- ---
    Ahoj, neměl byste někdo recept na konopnou tinkturu / mast? Nějakou dobrou na bolest kloubů. Děkuji
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ZAHRADKAR: to by mě taky zajímalo, ale o extraktech jsem se nic nedočetl - řeší se jen sušina.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    HAAALA: a co extrakty? když vypěstuješ celkem dejme tomu 200g sušiny a uděláš extrakt, budou to nějak přepočítávat nebo ti to projde?
    --
    Imho ten limit 50g je motivován snahou omezit nelegální prodej. Nějaké číslo zvolit museli. 50g není špatný začátek - je to gram týdně ...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    NECROMAN: a když ty tři kytky sklidí a udělají na nich víc než 50 g, musejí nadbytek bez prodlení zlikvidovat. To nevymyslíš...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Německo od 1. dubna částečně legalizuje konopí pro rekreační účely, rozhodl o tom parlament. Lidé mohou pěstovat tři rostliny a držet až 50 gramů. - ČT
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    Senior v Košťanech prodával marihuanu na lavičce. Vydělal si tím sto tisíc - Teplický deník
    https://teplicky.denik.cz/zlociny-a-soudy/senior-v-kostanech-prodaval-marihuanu-na-lavicce-vydelal-si-tim-sto-tisic.html
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    NECROMAN: vzdyt je to totalni kreten
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Půl tuny neni bába s revmatem a za ty všechny trapárny, co ta jeho mařena tropila na úřadech apodm bych je natřel térem a vyválel v peří. Plus ta jejich svérázná výchova, to už je jen taková třešnička na hovně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam