A ještě jeden dotaz: máte někdo zprávy nebo zkušenosti, jak velké je riziko, že dojde k překročení té hranice 1% THC? Ptám se proto, že Dušan Dvořák v tomto rozhovoru
https://www.konopijelek.cz/novinky/korespondencni-rozhovor-s-dusanem-dvorakem-z-breclavskeho-vezeni/ píše:
Měl jsem tři certifikované odrůdy EU, které by neměly překročit 0,2% THC. Výsledek pokusu u jedné odrůdy z Itálie mi dal za pravdu. Toto zjištění je důležité pro všechny, kdo se domnívají, že když mají odrůdy tzv. technického konopí, nepřekročí limit 1% THC.
Konkrétně. Když jsi pěstoval na husto a vůbec ses o kytku nestaral, limit THC nepřekročila. Když jsi 20 kytek vysázel ve větším rozestupu a staral se super hnojivem z žížalího trusu, kdy potravou bylo konopí, tak byl limit překročen 6x. No a když jsi věnoval tu nejlepší zeminu, zálivku, hnojiva a péči jedné jediné rostlině, kterou jsi umístil na nejprosluněnější místo zahrady a měla prostor jen pro sebe, překročila limit 15x.
V roce 2012 jsem také pěstoval samonakvétací odrůdu z Finska, kterou v našich podmínkách můžeš sklidit až 2x za rok. Taky EU certifikát. Jedinou změnou na nepříliš kvalitní půdě bylo, že jsem vytrhal všechny samce. Takže když policajti přijeli a tyhle rostliny už měsíc na půdě rozpalovalo srpnové léto, výsledek byl dvojnásobné překročení limitu THC.