• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    VYHULENY_UFO:
    HOUH: Diky, to jsem potreboval slyset. Neni to kdovijak kvalitni material, takze lis tedy ne. Vyextrahuju to tedy do oleje a holt budu uzivat ve vetsim objemu:-)

Mate nejaky osvedceny recept, jak extrahovat do oleje? Ma smysl to predtim susit? Napadlo me, ze bych mohl extrahovat rovnou cerstve palice ve vodni lazni s olejem a varit to tech par hodin, kvuli dekarboxylaci. No a pak to vylisovat a oddelit olej od vody.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    HOUH: ukaz lis pls...
    HOUH
    HOUH --- ---
    ZAHRADKAR: Z techniky jen tak něco nevylisuješ na to je to "málo oblepené". To musíš dělat nejdřív bubble hash (přes ty ice bagy) a pokud možno v co největším množství, to pak naškrábat na prášek a ten nejlíp mrazem vysušit a až z toho "hašišového prachu" lisovat výsledný produkt. Pak je ještě vyšší liga a to dát zamrazit čerstvě sklizené palice a pak dělat postup vis výše, tak zachováš maximum terpenů a momentálně tímto postupem získáš ten nejlepší "solventless" rosin co lze vyrobit. Pro lisování doporučuju youtube a jiné zdroje z USA.

Jinak lis jsem si vyráběl dle své konstrukce, svařovaný, tlakuju to pomocí 10tun zvedáku ale 6t ti úplně stačí, teď už se většinou lisuje podle reálného tlaku dle tlakometru, ten tam nemám takže to tlačím tak nějak od oka "aby to teklo" a zároveň se neprotrhl sáček. Zatím jsem lisoval jen z palic kde je důležitá "svěžest" materiálu a vlhkost v něm, ze suchého materiálu toho moc neteče, každý strain se taky chová jinak, zde většinou platí že čím větší trichomy tím lépe.
    VFRTOM
    VFRTOM --- ---
    ZAHRADKAR: Nějak nevidím za sebe důvod investovat do lisu. Kdybych neměl koupil bych icebagy a pak bych normálně z toho dělal v ruce kuličky nebo nějaký placky, kostky atd... Sice si s tím trochu pohraješ, ale pokud toho nebudou vyšší stovky G tak to jde.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Mate nekdo zkusenost s lysem na pryskyrici? Premyslim, ze bych do toho investoval, ale nejsem si jisty, jak velky tlak bych potreboval. Je to jen pro moji osobni potrebu. Konopi nebude kdovijak kvalitni, jedna se o legalni technicke konopi, nejaka pryskyrice tam je, ale neni to podlampa pochopitelne. Na druhe strane mi tolik nezalezi na efektivite, protoze mista na pestovani mam dost..
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Effects of cannabidiol on anandamide levels in individuals with cannabis use disorder: findings from a randomised clinical trial for the treatment of cannabis use disorder | Translational Psychiatry
    https://www.nature.com/articles/s41398-023-02410-9

this study found preliminary evidence that 28-day treatment with CBD modulates anandamide levels in individuals with cannabis use disorder at doses of 800 mg/day but not 400 mg/day compared to placebo
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ZAHRADKAR: Normálně alergie na hmyz nemám, ale ruka začala hned dost rudnout a otékat... mě to taky zabralo, jen jsem zvolil potření zarudlého okolí vpichu tinkturou a pak náplast s výtažkem přímo na vpich.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: a funguje to i obracene, vosim zihadlem se da dobre lecit letargicka prehulenost :)
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Tip: Jak je ted hodne vos, tak uz jsem dostal nekolik zihadel. Vosi jed pry zpusobuje v tele zanet, takze jsem vyzkousel konopnou mast - a na mem non-blinded vzorku o n=1 se mi zda, ze to funguje:)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    HATORI: ukaz svoje :). Na masticky mi to tenkrat v roce 2019 bohate stacilo. By to doslova prvni pokus s novym lisem, na spatnem konopi. Spalene to nebylo, tedy alespon podle vune a ucinku.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    + zajimave tedy je, ze krome redukce toho zanetu se zda, ze CBG ma vliv i na mikrobiom jako takovy
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    A dalsi zajimava prace o CBG: zda se, ze na modelu mysi je schopno velmi dobre lecit zanetliva onemocneni strev

High cannabigerol hemp extract moderates colitis and modulates the microbiome in an inflammatory bowel disease model | Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics
    https://jpet.aspetjournals.org/content/early/2024/07/15/jpet.124.002204.abstract
    HATORI
    HATORI --- ---
    BERNIE: 3 minutový press :) však to máš přepalené na smrt to nevidíš jak je to černé?
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    https://ethanrusso.org/wp-content/uploads/2024/07/Cuttler_et_al-Acute-effects-of-cannabigerol-on-anxiety-stressm-and-mood-A-double-blind-placebo-controled-crossover-field-trial-Scientific-Reports-2024.pdf

Relative to placebo, there was a significant main effect of CBG on overall
    reductions in anxiety as well as reductions in stress at T1. CBG also enhanced verbal memory relative
    to placebo. There was no evidence of subjective drug effects or impairment. CBG may represent a
    novel option to reduce stress and anxiety in healthy adults.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    6.2. Cannabidiol (CBD) and Hair Growth

In a pilot study using ex vivo human hair follicles and primary outer root sheath keratinocytes, CBD showed variable effects on both the elongation and hair cycle of human hair follicles. In that study, the researchers proposed that CBD concentration could lead to differential receptor activation, with a low dose (0.1 μM) favorably affecting hair growth pathways and a higher dose (10 μM) reducing hair shaft development through activating TRPV4 [73].

In a case series, 35 patients with androgenetic alopecia used a once-daily topical hemp oil formulation, averaging 3–4 mg of CBD per day, and reported significant hair growth after six months with no side effects [74]. These findings all suggest that cannabinoids, which interact with TRPV channels, could function as a promising target for human hair growth control.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10672037/

--

Mate nekdo zkusenost s tim, ze by CBD pomahalo s rustem vlasu? [Me fakt neprestane udivovat, na co vsechno se ta kytka muze hodit!]
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    CBD, a precursor of THC in e-cigarettes - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8076212/

The use of cannabidiol (CBD) in electronic cigarettes is widespread. Previously, it was reported that CBD is partly transformed to THC in case smoking as a cigarette, however, the pyrolysis of this compound has not been assessed extensively. The aim of our study was to investigate the effect of temperature on the composition of pyrolysis products of CBD. The experiments were performed in the typical operating temperature range of e-cigarettes (250–400 °C) and at 500 °C under both inert and oxidative conditions, and the pyrolysis products were identified and quantified by GC–MS. Depending on the temperature and atmosphere, 25–52% of CBD was transformed into other chemical substances: Δ9-THC, Δ8-THC, cannabinol and cannabichromene were the predominant pyrolysates in both conditions, all formed by cyclization reaction. THC was the main pyrolysis product at all temperatures under both oxidative and inert conditions. Our results point out that CBD in e-cigarettes can be considered as a precursor of THC, thus it bears all the dangers related to this psychoactive compound. Our findings are fundamental contributions to the safety profile of CBD-based e-cigarettes.

--
    Mate nekdo zkusenost s tim, ze kdyz se kouri CBD, ze by bylo omamne kvuli pyrolize na THC? Ja jen vapim.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    XCIDER: ano, anebo dekarboxylovat predtim v troube a pak jen macerovat v oleji (nebo lihu)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZAHRADKAR: poucna je ta zmena kinetiky predevsim okolo 100°C. pri 110 uz je za pul hodiny kyselina v podstate uplne dekarboxnuta, kdezto pri 95 se to k stejnemu procentu nepriblizi ani za hodinu. Za me mi z toho vychazi, ze pri extrakci do tuku nema smysl smes trava+tuk+voda dlouho varit, vyhodnejsi je oddelit cisty tuk a ten pak dekarboxylovat rychlym opatrnym ohratim na 120-130°C
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Hledal jsem nejaky zdroj, ktery by popisoval dobu, za kterou jsou kanabinoidy dekarboxilovany v zavislosti na case. A nasel jsem: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549281/

Pridavam rovnou obrazky - prvni je THC a druhy je CBD. Nahore je vzdy koncentrace kysele formy, pod ni (B) je pak koncentrace dekarboxilovane formy.

ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    https://ethanrusso.org/wp-content/uploads/2024/03/Spindle-Zamarripa-Russo-Vaporized-D-limonene-selectively-mitigates-the-acute-anxiogenic-effects-of-delta-9-tetrahydrocannabinol-in-health-adults-who-intermittently-us.pdf

Results: When d-limonene was administered alone, pharmacodynamic outcomes did not differ from placebo.
    Administration of 15 mg and 30 mg THC alone produced subjective, cognitive, and physiological effects typical
    of acute cannabis exposure. Ratings of anxiety-like subjective effects qualitatively decreased as D-limonene dose
    increased and concurrent administration of 30 mg THC+15 mg D-limonene significantly reduced ratings of
    “anxious/nervous” and “paranoid” compared with 30 mg THC alone. Other pharmacodynamic effects were
    unchanged by D-limonene. D-limonene plasma concentrations were dose orderly, and concurrent administration
    of D-limonene did not alter THC pharmacokinetics.
    Conclusions: D-limonene selectively attenuated THC-induced anxiogenic effects, suggesting this terpenoid could
    increase the therapeutic index of THC.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam