• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    CNV: jj vydržím, nosila jsem jednou, spala jsem na něm tři noci a teď půjde zase do pračky
    CNV
    CNV --- ---
    Já jsem odškrobila po šesti mácháních, jednom přespání a dvou nošeních, tak ještě vydrž :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    chjo mě mrzí, že se mi ty dvě akční bavlnky srazily... a stejně i po čtyřech praních je v nich škrobu jak natento, ale až ho z nich dostanu... sice budou kratší, ale hezké...
    CNV
    CNV --- ---
    GRETKA: Mně přijde spíš tenčí. Je to jeden z těch bohatě potištěných bengálců z Gangy a je fakt, že ten tisk tomu asi trochu pomáhá držet formu. Ale ta nádherná vzdušnost nemá chybu, počkám si na další várku bavlněných sáríček a zase si nějaké vyberu, do horkého počasí jsou parádní.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CNV: ok, dík. A je spíš z pevnější bavlny?
    A abych ti také odpověděla na tvoji otázku - tak myslím, že se dá najít hedvábné co se dá nosit ven, a i hedvábné co je do společnosti. To které jsem si koupila dnes je vyloženě na každodenní nošení.
    CNV
    CNV --- ---
    Já bavlněné mám a už ho ani nežehlím... do skříně ho dávám pečlivě složené, aby se nezmačkalo. Jistou pomačkanost beru jako nutnou daň za můj oblíbený materiál :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: no prostě dřív bych si koupila nějaké co se nepřehlídne :)), todle je taková námořnická modř, ono je ve skutečnosti trochu tmavší než co já ho vidím na monitoru. A unosím ho, to si myslím, že jo, ale že by sloužilo?! ;)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GRETKA: usedlé? to mi zas tak nepřijde, ale je krásné, nádherná barva - ať dobře slouží
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: děkuji :) mně se hlavně zdálo dostatečně usedlé na Paris :))
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    GRETKA: krása
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Tak to svoje nové polosárí jsem našla i na netu! :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Tak já dnes taky, zlevněné hedvábko :) ani nebylo nafocené :) a polosárí... právě jsem si chtěla koupit bavlnu na zimu, ale nějaké dvě děvčata tam s Veronikou probíraly, že je třeba je furt žehlit, a ona sama řekla, že jich pár má, ale že si je hýčká... no prostě mně to tak rozviklalo, jsem totiž co se týče žehlení celého sárí hned unavená, už jen z představy, že jsem si šla pro polosárí :)
    Chlubící se fota snad budou :)
    A tedy se ptám těch co mají bavlněné sárí, zda je žehlí, jak často a jako mají bavlnu, měkkou nebo tuhou?
    CNV
    CNV --- ---
    Jestli se nemýlím, tak takovéhle věci se vyšívají tamburem - je to jehla s háčkem na konci, píchá se jen na jednu stranu a tím pádem je práce nepoměrně rychlejší než při vyšívání klasickou jehlou. Při tamburovém vyšívání vzniká na jedné straně řetízkový steh. Strojní výšivka řetízek nemá. Ale: některé stroje vyšívají s řetízkem, zvlášť když se našívají nějaké korálky nebo flitry, a vyšívač může pracovat klasickou jehlou. Při podezření je potřeba koukat, jak je zapošito, na pravidelnost stehů a motivu, sebelepší vyšívač sem tam udělá drobnou chybku, která je pak důkazem ruční práce ;)

    Mně se líbí to šedomodré hedvábko s oranžovými okraji... a ještě to lososové s Portugalcema. Ale nejradši mám stejně bavlnu. Ach jo, to jsou dilemata :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: a podle čeho paní usoudila, že není? nenašla tam krev od propíchaných prstíků vyšívače?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    CNV: já jsem barbar, takže ani hedvábí nemá u mne nějaké extra výsady :o) zatím je v hájení jen svatební, které ale hlavně nesmí ženich vidět (to jsem zvědavá jak rok vydrží) a pak to nové modré, které je přepychové, takže si ho ušetřím na speciální příležitost, aby se neokoukalo...
    jinak mé oblíbené na nošení je právě hedvábí a to dokonce takového dalajlamovského vzezření :o)))) http://imb.lide.cz/photo/large/86/92/16212832-17548692.jpg
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    CNV: zahrávám si s myšlenkou nosit hedvábí běžně, ten komfort je nezaměnitelný... ale zase toho, co mám doma, je mi na to líto
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    CNV: mám jedno, které se chystám nosit jen tak, jen co ho zapošiju (fuj fuj líná macska, už půl roku se k tomu nemůžu dokopat).
    http://sari.cz/!obchod-old/h0001-0500/h094v.jpg (skoro stejné, ale v červeném)

    a tohle mám na zvláštní příležitosti:
    http://sari.cz/!obchod-old/h0001-0500/h016v.jpg
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRAMIN: Který černý? Takové to s červenými/růžovými (jsem barvoslepá) okraji a s Krišnou(?) na vlečce? Nebo tam byl nějaký černý brokát? Každopádně škoda stříhat :-)
    CNV
    CNV --- ---
    TRAMIN: V ruce jsem ho neměla, tak nebudu soudit. Dneska se s termínem "ruční práce" žongluje tak volně (zvlášť v některých regionech), že nedůvěra je pouze logickým vyústěním - určitě jsem to nemyslela jako obvinění ze lži, chraň bůh :)

    Napadlo mě, nosíte hedvábí jenom ke zvláštním příležitostem, nebo i jen tak?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CNV: sari o kterem je rec je kupovano primo u vyrobce a je vysivane rucne. Puvodni cena za metr byla 2900,- Ted je potreba (jako kazde leto) uvolnit prostor nove zasilce, ktera bude v zari. Proto vyprodej vseho co zbylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam