• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIHAJASárí, zaviňte se do krásy
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: priznam se, ze z nyxu sleduju velice malo a posledni dobou jeste jen obcas, takze to neber osobne :) Nejak vychazim z klasickych hlasek v obchode a na lidech.cz
    Moje nejoblibenejsi veta je u halenek 100cm pres prsa sitych pro evropu "a to sou ty Indky jako tak hubený?"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: zrovna kdesi vedle jsem přemýšlela, jestli s fotokrámem dělám patnáct, osmnáct nebo dvacet let. Ale děkuji za upozornění:D

    No, a pokud ten top je udělaný pro Evropanku, která by chtěla něco tak trochu etno, tak jasně - přiznávám se, že se v indických a okolních oděvních stylech nevyznám natolik, abych okamžitě identifikovala, že to je šitý na modelku, ne na člověka.

    Jinak máš recht - asi holt indickým matičkám nepřijde na mysl, že když jim mezi sukní a čoli leze solidní pneumatika, může se to někomu nezdát (a dcery, které zvlčily v Evropě, se nepočítaj...:D)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: no neni to sari ;) a neni to uplne tradicni strih a tak.
    Zjednodusene receno
    Indka ma jine starosti nez cviceni a hubnuti. Za druhe - byt stihla, vysoka a s hrivou vlasu je zapadni ideal krasy. Jak vime, ideal se meni. Staci se podivat na dnesni modelky a na pin-up modelky atd. Stejne jako v baroku bylo IN byt korpulentni a v gotice vypadat jako mrtvolka bez prsou.

    Tak i indicke zeny "neresi" svoji postavu. Pokud nejde o modelky a herecky. Ale i tam to neni uplne pravda. Hodne prehani fotosopovani a je to videt. Staci se v tom chvilku pohybovat a uvidis to.
    Dalo by se tedy rict, ze dobre zajistena zena je "vetsich" rozmeru. Zaroven je mala. Ten dojem z fotek, ze modelka ma skoro dva metry a 40kg je sikovna prace fotografa a grafika.

    A uvaz bezne Indky bych radeji nechala stranou. Obcas je to jako katalog, jak by to vypadat nemelo. Tedy alespon za predpokladu, ze chces vypadat jako princezna a ne jako udrena zena co jde z pole.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TABBY: no, jako, Indky nosí sárí uvázané i tak, že to není všekrycí, a ne všecky jsou modelíny. Akorát když jsem měla možnost detailně prozkoumat indické matičky na jedné promoci, ještě mě to nějak nezajímalo.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GENTIANA: No, obavam se, ze to chce budto prebujele sebevedomi, nebo redukcni dietu ;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: fotka putuje k mé dvorní krejčové.


    Akorát bych ráda věděla, jak nosit věci tohohle typu, když mám pivní břich.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    TRAMIN: Ja taky! Kde se to da poridit?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: U těhle sárí se zardosi a s korálky je ten průšvih, že z nich nejde ani nic ušít. Do té výšivky/aplikace se nedá střihnout. Je to celé na jedné niti, takže by se to hned sesypalo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: to neva. A já chtěla příležitostně zkusit nějaké obskurnosti podle záznamů chantal boulanger. Ale to počká, obešla jsem se doposud, obejdu se i nadále.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: no na psani uz je pozde. nebot za par hodin vyrazi na letiste. Ovsem co vim, tak se zase tak uzasne neshani a byva to bavlna. Kdyz tady bylo, tak tady taky dloooouho lezelo. Na bezne typy uvazu je nepouzitelne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TRAMIN: no, zas je to vintyč za pár šupů. Je u toho psané, že zardozi a bullion beads, takže to asi bude kovové... no a vypadá to jako něco, z čeho bych se pak nestyděla udělat nějaký závěs nebo drapérii.


    Hele, dalo by se někde vyšpatnit 9yardové sárí? Třeba napsat Malati, ať se po něčem koukne na cestách? Sice mám lehce prohráblé indické internety, ale nějak jsem nic moc nenašla.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GENTIANA: jestli z fotky dobre tipuju, tak to jsou takove ty kovove koralky co mam na jednom sari. Je to tezsi a fakt by bylo dobre, kdyby hodni lem v oblasti skladu ozdoby nemel.
    Taky teda z fotky tezko rict, jak vypada zacatek sari. treba tam nejsou
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GENTIANA: musis!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    GENTIANA: Většinou v té části kde se sárí zastrkává za spodničku aplikace nebývají. Pokud by byly korálky po celé horní délce tak by ses bříško odřela
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KATERINA: momentálně tři. Ano, mohlo by to být horší.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: kolik jich zatím máš? když to u mně dosáhlo skoro 40 kousků, začla jsem se toho zas zbavovat... :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KATERINA: a tož to jo, ale že to ohnu a nacpu za spodničku... a vůbec.
    A asi bych měla přestat hrabat po internetech. Moje láska k velkým vlajícím hadrům s velkýma vzorama by jednoho dne mohla způsobit, že zahynu pod lavinou těchto, které na mě vypadly z šatníku.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: korálky jsou snad na vnější straně, panděro by nemělo být z čeho odřené ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    a ještě jedno.


    Myslíte, že ty korálky až do okrajů jsou nositelný? Abych neměla odřené panděro.....
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: tyhle barvy ti budou slušet, takže ano! :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Mám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam