• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADĚTSKÝ POKOJ - nábytek & vybavení, rady & postřehy


    DĚTSKÝ POKOJ - DĚTSKÝ SVĚT

    Jak jste zařídili svému dítěti pokoj? Kde jste se inspirovali? Co jste si sami vyrobili? Jakpak jste ho vyzdobili?
    Vše o dětském pokoji patří sem: fotky, články, rady, typy, plánky apod.


    spřízněné kluby na NYXu:

    rodina: KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ + MATEŘSKÝ CIT + TVOŘÍME S DĚTMI A PRO DĚTI
    kutil: DOMÁCÍ VÝROBA ORIGINÁLNÍHO NÁBYTKU + DOMÁCÍ KUTIL + KUTÍME A VYRÁBÍME
    domácnost: DOMÁCNOST, ANEB ... + DOMÁCÍ ROZPOČET + FOTKY BYTEČKŮ A DOMŮ
    design: BYTOVÉ DEKORACE + DOMÁCÍ FLÓRA + INTERIER DESIGN + ŽIVOT NA BALKONĚ + ZAHRADY
    nábytek: BAZAR NÁBYTKU + IKEA + POČÍTAČOVÝ NÁBYTEK + EDITACE KOLEJNÍHO POKOJE


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    KISSA
    KISSA --- ---
    VERONIKA22: presne tak, supliky i skrinky se otviraji dirkou :) byla to jedna rada v ikee, ale uz ji prestali vyrabet, coz je skoda, protoze by se mi hodilo jeste par kousku...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KISSA: co to je za zvláštní skřínky? ty se otvírají stčením prstu do té díry? :oDD
    KISSA
    KISSA --- ---
    a treti

    KISSA
    KISSA --- ---
    druhy pohled

    KISSA
    KISSA --- ---
    KOPRETKA: me se libi barevna kombinace pokojicku, ale ne ty "kocouri" na zdi :)
    a postylku bych mozna trosku oddelila od zbytku mistnosti, prijde mi tam trosku utopena...

    ja nedavno zrusila prebalovaci pult a zhruba na dva roky mame tenhle pokoj:

    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ad počmárané zdi....starší by si nikdy v životě nedovolila na zeď čárnout a to se na ní stačilo ošklivě podívat...mladší bych mohla utlouct a stejně potměšile někde za rohem sem tam něco čmárla...v určitém období.....naštěstí jsme měli čerstvě vymalováno, barev hafo zbylo, takže manžel co dva tři měsíce vzal zbytky barek a všel přetřít počmáraná místa....prý se to dá dělat do dvou let od malování aniž by to bylo vidět, což bylo akorát to nejkrizovější období.....takže ač čmáranců bylo na zdech nepočítaně, tak dneska je to OK...zase bych z toho prostě nedělala takovou kovbojku...jako rodič jsem vyhodnotila, že své výchovné usilí napřu užitečnějším směrem :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    VERONIKA22:
    KOPRETKA: mě se nelíbí představa, že "může" ničit. To se prostě nedělá. Nehledě na to, že když si vybavení zničí, já nebudu mít hned na nahrazení novým a koukat na zrasovaný nábytek, zdi.. se mi nechce. Jasně, nezbiju ho za nálepku na šuplíku, ale chci, aby věděl, že se mi to nelíbí a že se to nedělá. Na čmárání, lepení nálepek a tak dále má určená místa a jinam prostě ne.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KOPRETKA: jsem asi nějaká pomalejší, ale ty pokoje jsou před renovací nebo po ní ? ta zeleno fialová výmalba mi přijde dost běsná.....ještě tak teda s přimhouřenýma očima na pounčochách v tom miminkovském kde není tolik krámů, ale v dětském kde je halda barevných hraček, takt o už je potom pecka....neumím si představit, jak dítě může v takové divočině klidně usnout....
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ZEMINO: tak jako ona dostane sekec pokaždý, ale lepší aby to měla tam než tady.. a prostě já mám strašně inteligentní dítě, daní za to je že je hyper, a prostě klasický domlouvání a výchovný metody na tyhle děti neplatej, takže jestli to je jenom v jejím pokoji, tak to beru jako velkou výhru..
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KOPRETKA: a když ji to dovolíš ted počmárat,jak zabráníš tomu,aby nečmárala,když bude týden po vymalování? :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: jo a já předělávám byt co půl roku, takže bych to tak jako tak asi nevydržela a natřela barvama.. i kdyby to počmáraný nebylo..)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    TERRYNKA: no a já to mám zas tak, že to je její pokoj a co tam dělá si dělat může, a to že si to zničí.. no tak časem jí to bude vadit a příště to neudělá.... a ono je každý dítě jiný, a zrovna to moje patří k nepoučitelnejm. a pokud nemám počmáraný, polepený cokoliv jinde po bytě, tak at si tam pro mě za mě udělá grafity. (pokud to teda nebude týden po vymalování, to by mě jeblo.)
    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCKUT23: Já bych se snažila přebalovák umístit hned vedle postýlky - přijde mi to pohodlnější (nešel by ně některou tu skříňku, ať už zprava nebo zleva?). Místo na hrani na zemi bude dítě potřebovat až časem a navíc určitě nějakou dobu tam, kde se pohybují rodiče, co tenhle pokoj nebude (přijde mi jako ložnice), takže to, že tam není na zemi moc místa, mi jako vada nepřijde (v této fázi).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TERRYNKA: já taky nedopustím zničení vybavení bytu ale na tom pokojíčku mi vadí - to naplánování na 20let dopředu. než půjde dítě do školy může být všechno jinak
    a neskutečně mi vadí ta nuda kterou např. miluje moje tchýně: když mám zrovna více peněz tak nakoupím naprosto všechno co by se v příštích 20let tady v domácnosti mohlo hodit a pak to jen budu používat.
    já u tohoto brečím - neboť díky jejím darům si v domácnosti nemám lautr co koupit :o( a přitom se vyrábějí hezčí a hezčí či užitečnější věci než před 5lety :o(
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Mozna jsem zvlastni ja, ale prijde mi podivne vsechno prizpusobovat diteti. Po nabytku se nekresli, po zdi take ne, pokud to neni vyslovne povoleno. Ano, mam od Janka pocmaranou sedacku, ale zda se, ze po vychovne lekci za tohle pochopil, ze takhle ne a temer po nicem necmara. Je mi mnohem blizsi vychovavat dite v (pro me) harmonickem prostredi, kde je primerene uklizeno, nepocmarano atd., nez na to rezignovat s tim, ze to dite stejne znici.
    Janekma tedy pokojicek zatim zarizeny velmi spartansky, neb v nem temer neni a neni moc penez na dovybaveni, ale rozhodne to neni duvod pro to, abychom se alespon s tim malem, co tam ma, nesnazili, aby to mel hezke. Kockuti a Ambrin interier se mi ohtomne libi prave i proto, ze z nej ta rezignace necisi, ba naopak.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VERONIKA22: no my už tam nebydlíme. myslím, že takovej byt je fajn, když je dítě malý (byli jsme tam od 1,5-3let). jinak tady si můžeš prohlédnout ještě celej ten prostor
    kopretka | byt telč – rajce.net
    http://kopretka.rajce.idnes.cz/byt_telc/
    televizi nemáme, a když byl čas spánku, uložili jsme malou, my se zavřeli do ložnice a věnovali se sobě. občas nás štvala ta koupelna, že jsme jí svítili do obličeje, ale tak sme to řešili ještě než šla spát.. a taky sme nebufetili..)) což bylo taky dobrý..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KOPRETKA:na té druhé fotce vám spí dítě a máte to i jako obývák? můžu se zeptat jak řešíte večerní televizi či prostě večerní ponocování rodičů? potřebuju totiž poradit neboť to máme stejně :o(
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VERONIKA22: jj souhlas, nehledě na to, že malé dítě všechno počmárá, takže počítej že za dva - tři roky to bude celý zničený.. možná lepší rozebrat a schovat.. dle mé zkušenosti teda.. my měli původně obyč dřevo, postupně ale jak malá čmárá, tak ho přetírám na barevno

    už byly ale tady teda dávám naše prozatím dva pokojíčky. (na tom prvním je úplně nová skřinka, není bohužel vidět...) na druhém už je skřínka, stejně tak jako židličky a stůl, natřeny tam kde byly nevydrhnutelné stopy po pastelkách.


    ted jsme se přestěhovali a tak se zase renovuje, tudíž to co nebylo natřeno už asi přetřem jinou barvou..) jinak koupili jsme skluzavku a budem nějak vymýšlet patro pro malou. tak pak sem asi budu chodit pro rady jak to umístit všechno..
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    VERONIKA22: nevím kdo všechno obývá pokoj, ani byt, a v podstatě mě to nezajímá, komentuju jen to, co se mi líbí, což jsou barvy .)

    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    _AMBRA_: no mě už to spíš přijde zařízený pro ty děti jako hodně do budoucnosti ne? to pod okny jsou 2 psací stoly?
    ale asi bych ty 2 skřínky vedle postýlky nějak zrušila a uděla jednu poličku na zdi kvůli drobnostem a zbytek nandala do skříně plus nástavce nad skříň. protože to nyní krutě ubírá na prostoru k hraní a postýlka je tedy taky kvůli tomu fakt nešikovně vystrčená. až od přebalováku poletíš k připalujícímu se jídlu na sporáku či telefonu tak se asi přerazíš :o(
    a ten rozměr místnosti by mě též zajímal? to je největší pokoj co vlastníte? nebo hračky bude mít dítě v převážně v obýváku?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KOCKUT23: krásné barvy a smekám, že se tam všichni vejdete :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam