• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Padlo tu, nebo mozna v puvodnim klubu, ze oficialni preklad bude lepsi, nez ty fanouskovske, co se ted vali na webech. Mozna na tom neco bude. Mozna bude gramatictejsi, stylistickejsi, s mene chybami, ale presto... Bude opravdu stylisticky vhodnejsi? Budou hrdinove mluvit jako jejich anglicti/cesti 17 leti vrstevnici? Pochybuju, ze by se v Medkove verzi objevilo neco, co by jen vzdalene pripominalo:

"Stejně's to udělal jen aby sis u ní šplhnul."
    "To's přehnal, kámo." (přepísk')
    [muzete si z hlavy tipnout mista odkud jsem ty vety vzal :) ]

Bude to mnohem uhlazenejsi, spisovnejsi a proto dnesnim ctenarum mnohem vzdalenejsi. A nemyslim, jen sedmnactilety haranti, ale i tricetilety dedule/babrle. Bohuzel autoraky vyprsi az za mooooc dlouho.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    jinak se musim priznat, ze nekolikero poslednich kapitol jsem cetla asi 3x :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: mnoo, mne byl v petce a sestce protivnejsi, s tou hulkou jsem ho i celkem chapala, taky bych byla nasrana :) a mozna ma Hermiona jako vetsina zenskejch taky urcitej sebemrskacskej komplex ;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Quanti, nespoilovací klub;o) : Sedmero Potterů bylo fajn:o) Spíš mě deptá, jak se Harry věčně vzteká a ostatní kolem něj chodí po špičkách. Chudák Hermiona ho odvleče s Godric´s Hollows, křísí ho, stará se o něj a on ještě dělá čumáky kvůli hůlce. Chápu, že to naštve, ale měl spíš být rád, že se o něj postarala. Docela se divím, že ho tak racoinální člověk jako Hermiona neposlal místo usedavého brekotu a sebemrskačství rovnou kamsi...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SHINIGAMI: A kdo by jim nenadržoval? Lidi, to je všelijaká pakáž, ale němé tváře.... Jsou roztomilé, lidem přátelské a vyzdvihuje se skutečnost, že si to nezasloužily, nevyprovokovaly, neměly žádnou možnost obrany... Prostě obětní berán...ehm...sovy. Tak mi to přijde přirozené. A vůbec, chudinka Hedvika:o(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AETHER: btw; mne to prislo spis jako "les mezi svety" z Narnie, ale nechtela jsem to rikat ;) ale ted jsem narazila na tvrzeni, ze se mj. inspirovala i Letopisy
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ready-aim-fire!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    je to manzel my ucitelky ze zakladky, ta byla hrozne fajn... zastrelte me, ze se snazim k lidem pristupovat pozitivne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JANOS: Je pro legalizaci marihuany, hned po zákazu potratů.
    QUANTI: Kdo čte tak ledabyle, že si Komárka váží, nic lepšího nezaslouží.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SATAI: tak to ji mas jenom monofonni, musis si poridit novejsi ;) (sry za OT :))
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: to ta moje dela jenom "Huuu, huuuu" ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SATAI: vyzvanela mi tak sova! neasi ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Ty nosis mobil? Ja myslel, ze ti chodi posta po sovach ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BIDLO, AETHER: ja taky povazuju za, rekneme, "dejove smysluplnejsi" smrt Lupina - Dory mi bylo lito nejvic, mit jen jeden hlas, ma ho...
    SATAI: jsem mela jeden cas jako vyzvaneni ;))
    SATAI
    SATAI --- ---
    BIDLO: Presne tak. Ostatne i ustredni Williamsova melodie se jmenuje Hedwig's theme.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    JANOS: To se divis ted? A nevzpominas si co byl nejvetsi tahak na prvni film pro maly haranti? Preci sova... to uz je taky let, co...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JANOS: ubohym nemym tvarim se vzdycky nadrzuje...
    AETHER
    AETHER --- ---
    BIDLO: v pohode, myslim, ze mam za sebou slozitejsi zivotni rozhodnuti;)
    JANOS
    JANOS --- ---
    Jaj ted jsem zjistil ze jsem zapomel zakliknout Colina Creeveyho, ten chudacek si to fakt nezaslouzil. Naopak se divim ze je Hedwiga tak popularni...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    AETHER: Aha omlouvam se, ze jsem dal jen 3 moznosti :) Ale imho je preci jenom lepsi, kdyz tam sli oba a ona za nim nemusi zbytek zivota plakat. (samozrejme ze jsem je dal oba).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam