• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: ja prave mysim, ze ucitele nemaj rodiny, ze hrad je jejich domov (viz Trelawney, ale i dalsi)... plus taky myslim, ze ostatni deti maj taky druhy jmena, jenom to nebylo zmineny, kdyby Harry Ala tak slavnostne neoslovil, tak to taky nevime - osobne tipuju ze James je James Sirius, aspon tak bych na Harryho miste pojmenovala prvorozenyho syna ja ;) Lily nevim... mozna Lily Guinevra ;) a taky je videt, ze mu normalne nerikaj Albus, ale Al...

JBR: to jsem tusila (Kingsleyho vedeni ;))

BIDLO: sak rikam, ze to tak brzo neni (ale mne uz je o rok vic nez Ginny a zatim se nechystam ;)))
    JBR
    JBR --- ---
    QUANTI: JKR v nejakem rozhovoru s 12 ctenari pred par dny prohlasila to, ze Harry a Ron jsou oba aurori a Hermiona je snad nekde v oddeleni magical law enforcement nebo neco takoveho. Proste vsichni tri na ministerstvu, ale uz to neni stare ministerstvo, je to "nove, lepsi a hezci ministerstvo" :))
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    KORINKA: taky čtu 6ku a bavím se.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    WENOUSH: KORINKA: Podle mnoha nazoru se chtela pojistit, ze uz ji nikdo s jejima hrdinama nebude kvedlat.
    ANNIKA: Ze ho Harry sral, pac pripominal fotra, ackoliv ho na druhou stranu chranil kvuli Lily, uz zminovali uz mnozi. Ale za pripominku stoji ona scena, kdy Snapik vykouzli tu lan a Dumble uroni slzu ("Po tech letech?" "Pro nej vzdycky!" - ten preklad trochu kulha a jsem zvedavej jak se s timhle usekem vyporada M., chapu, co Severus mysli, ale preklad do cestiny mi drhne)

QUANTI: Dyt je (G.) mladsi jen o rok. Taky jim JRK dala celkem mezeru - po 19 letech, ale Alovi+Ruze je teprve 11, Jamesovi asi 12 (muze byt starsi, ale kdyz uklidnuji Ala, tak mu Lily rika, ze loni Jamesovi psali dopisy 3x tydne, coz svadi k uvaze, ze byl teprve v prvni, tj. ted jde do druhy tridy). Takze Giny ho mela az v 24 (17+19-12), Hermi Ruzu v 26 (18+19-11).

QUANTI: Ha, ja sem si rikal, ze se to lisi od toho avizovanyho konce, akorat jsem si nemohl vzpomenout, co tam melo bejt puvodne. Dikes.

ANNIKA: Kdyz se tak na to koukam, tak vsichni ucitele jsou svobodni, vzhledem jak nad tim JRK premysli, tak asi zamerne - anglicka tradice bab s drdolem (a brejlema) ci starych mladencu a paralela ke knezi (katol.), kterej nema rodinu mimo jine proto, aby mohl okamzite vyrazit, kdyz je ho nekde potreba.
    To, ze Draco ma taky stejne staryho synatora, je uz trochu "prenahodovano", ale je to knizka, tak budiz.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    no, vidim to tak, ze sa za par dni vrhnem na prvy diel a dam si vsetkych 7 odznova, a ocenim vsetky hinty, ktore sa vyskytnu...napriklad v jednej spomienke zo 6tky kde dumbledore keca s riddlom mu hovori, ze je "just friendly with local barmen..." ;)
    (citam 6tku momentalne, asi vidno)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ANNIKA: ale to je predsa material do tej encyklopedie vsetko....

dufajme;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BIE: A hlavně ten kontrast - jeden je James a druhej Albus Severus. Připomíná mi to jednoho známého, který se jmenoval Narcis Kozel...

Taky nevíme, co vlastně Dusleyovi provedli Dudleymu...

Muselo to být synchronizovaně, když maj haranty (aspoň některé) ve stejných ročnících.
    A nejvíc mě překvapilo, že Hermoina není úča v Bradavicích, to by k ní sedlo nejvíc. A vůbec, osduy těch učitelů taky mohly být zpracované líp - proč vlastně učí, jestli mají rodiny a jak s nimi můžou trávit čas, když věčně trčí na hradě...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    a cim se pak vlastne zivil, zejo.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    me by zajimalo jeslti se harry vratil do skoly a dodelaval si NEWTy
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: jj, přesně tak mi to přišlo. Ale rozhodně nemůžu říct, že by mi to nějak vadilo.... Jen jsem si říkala, že jmenovat se Albus Severus Potter bych teda fakt nechtěla :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: nicmene prepsat to beztak musela, kdyz posledni slovo neni scar >;]
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: ja bych teda taky nesnasela spratka, kterej jako by z oka vypadl mymu tridnimu nepriteli, matka nematka :)

WENOUSH: mej ohled na nas, co si chcem pobrecet nad svatbama a detickama ;)

ANNIKA: s tim pozdnim vekem je to taky zajimavy; a navic jsem teda myslela, ze se dozvime neco o Jamesovych rodicich, minimalne jak umreli, kdyz k nim Harry nemoh (a nerikejte, ze je zabil Voldy, mne jde o ty okolnosti :])

a zas az tolik synchronizovane a tak moc brzo to nebylo, btw, jen bych cekala, kdyz uz, ze Ron s Hermionou budou mit dite driv nez Harry s Ginny, kdyz G. je prece jen nejmladsi ;)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ja by som na adresu toho zaveru povedala, ze vidno,ze ho rowlingova pisala davno, lebo sa stylom hodi tak k prvym kniham, kde to jej pisanie bolo predsalen take viac pre deti, take sirupoidnejsie. a potom sa jej to mozno uz nechcelo velmo prepisovat, bo si myslela ze je to najlepsie tak ako to je. ved ona to jedneho dna objasni.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    zrovna jsem dočet a musím říct že závěr po devatenácti letech je celkem sentimentální žvást, nicméně jinak je kniha výborná...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Nemusel, Brumbál mu to vyvoslil:o)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    ANNIKA: Snape nečetl knihu. Z jeho úhlu pohledu byl arogantní - jako jeho otec.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    LORD_SHAPER: Harry sice pubertálně vysíral, ale arogantní nebyl. Každopádně by mi to přišlo logičtější.

A vůbec, Rowling myslím říkala, že se dozvíme něco důležitého o Lily a že někdo začne kouzlit v pozdním věku - a dozvěděli jsme se leda to, že Lily byla fajn a Snape ji měl rád (překvapení) a pokud jsem to někde nepřehlídla, tak nikdo kouzlit nezačal. Taky nevíme, co Dursleyovi, proč se Dudley najednou trochu vzchopil... a tak dál. Prostor pro fantazii je sice fajn, ale kdyby trochu omezila stránky věnované schovávní po lesích a jiné dlouhé pasáže, mohla trochu víc propracovat ten konec a nemuseli jsme nad tím hloubat:o) A taky je zajímavé, jak rychle se dětičky rozmnožily a že to provedly prakticky synchronizovaně:o)

Ale jinak, až na jisté výhrady, byly Deathly Hollows super.
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    HARALD: Kterej byl navíc stejně arogantní jako jeho otec!
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ANNIKA: V te scene mi Harry poprve po dlouhe dobe byl skutecne sympatickej... ne proto, ze tam byla moznost, ze chcipne, ale opravdu sympatickej ;) Mela jsem pocit, ze si velmi rychle musel srovnat hodnoty. V tu chvili konecne po letech vylezl z te sve strasne puberty...
    HARALD
    HARALD --- ---
    ANNIKA: myslíš, že měl podporovat toho spratka, kterého splodit ten hajzl, co ho celé roky ponižoval? :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam