• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    ENTT
    ENTT --- ---
    To já si taky...ale já bych jako Harry řekl NE, a chtěl bych do Gryffindoru! =)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    KORINKA: Tak to by som musela skoncit v Slytherine :)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ALISTAIR: tak to ja som ilustrovala taky extremny pripad. ona inac rowlingova kdesi povedala, ze tie housy reprezentuju styri zivly, slytherin je voda, gryffindor ohen, ravenclaw vzduch a hufflepuff zem...ktovie, mozno sorting hat triedi decka este aj podla nejakej filozofie elementov;))
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    KORINKA: Podle me je to spis takove jako "prirodovedna", "humanitni", "umelecka" a "sportovni" trida. Nebrat doslova, neodpovida to kolejim, ale spis jsem chtel rict, ze proste kazdy rok se da vybrat nejaky ten "hlavoun", "sportovec" nebo "umelec" neni to tak, ze by jednoho dne prisli do skoly sami sportovci. Kdyz nahodou vznikne situace, ze je jednech trochu vic, tak se to v ramci drobnych nafouknuti jedne mnoziny a ubrani druhe zvladne...
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    mna by zaujimalo, ci sa tie deti rozdelia nejakym priblizne rovnym dielom pri sorteni. bo ja by som kludne bola za, ze keby bola proste v jednom roku slaba uroda inteligentov, tak by ravenclaw dostal trebars dvoch prvakov len alebo tak a trebars slytherinov by mohlo byt 25 (nechcem tym povedat ze by boli blbi;)) len proste keby sa niekto do housu nehodil, tak by ho tam klobuk nepchal nasilim a radsej by vytvoril nerovnako velke triedy... hm...
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    mne prisel dobry vyber jmen Rose a Hugo. jsem se bala, aby to nebyli Tonks a Lupin treba :-D
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    KORINKA: On to povidal taky proto, aby mohl harry rict Alovi, ze kdyz bude v Slytherinu, tak to nevadi. Ale ta sance se mi vidi opravdu nula, nula nic. Asi tak, jako by mel v Slytherinu skoncit nejakej Weasley (coz Al napul je, byt ne jmenem). Dyt to Ron rika Rosie spravne : Tak te vydedime :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Já vím že to říkal jemu. Ale nám taky:o)

Tak pak k čemu rozřazovat, když je to nejistý, jen to zvyšuje rozbroje mezi studentama a beztak na vyučování chodí většinou dvě koleje spolu, tak kapacitou to taky nebude...
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ANNIKA: tak to on povedal myslim kvoli snejpovi ftedy(tusim to bola ta spomienka na yule ball). tak neviem, ci ho chcel potesit tym, ze mu povedal "no vies severus, teraz keby som ta mal niekam zasortit, tak budes v gryffindore, pac si chrabry jak svina" alebo co;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KORINKA: To už je ale čistý alibismus:o)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ANNIKA: tak sak to aj dumbledore povedal "you know, severus, sometimes i think we sort too early..." alebo cosi take. este aj on si mysli ze sorting neni uplne koser;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Vždyť je to místy jak cedník... Vemte si třeba jen samotné zařazování - jak chcete lidi dělit na statečné, pracovité, ctižádostivé a chytré? Co s těmi, kteří mají všechny ty vlastnosti, různé kombinace nebo naopak žádné? Jak řešit, když mezi prvňáky bude jeden statečný a zbytek ctižádostivý? Šoupnout celý ročník do Slytherinu? To by asi nešlo... A tak dále a tak dále. To není vědecké pojednání, ale pohádka/fantasy/jak kdo chce. A v těch jaksi vždycky všechno nesedí. Že myslivec vylovil vlkovi z břicha živou Karkulku i babičku je taky blbost a jak se nám ta pohádka líbila:o)
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    diry byly uz v prvnim dile a cely svet o nich diskutoval na forech...
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    ANOEL: Muze, nemusi :) O tom to cely je... Ze tam ma diry jsem rikal uz prvni tejden :)
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    asi se nikdy nepocitalo s tim, ze by ji jeji pan nepouzival... nebo dokonce nevedel, ze je jejim panem!!! takze to ma chyby ne teorie pani R., nybrz teorie Elder Wand. chybu udelali bratri Pewerellove nebo jak se jmenovali :)
    ANOEL
    ANOEL --- ---
    EUNIKE:
    jako to je trochu divny.. predstava, ze ted vsichni vedi, ze Harry je panem hulky. tak na nej ze srandy kriknou expelliarmus a najednou vedi, ze jsou panem oni. a Harrymu to dojde a tak si na ne nekde pocka a vrati jim to a zas je panem on :-D
    BIE
    BIE --- ---
    EUNIKE: No dobře uznávám, že ta moje teorie má trhlinky. Ale takhle jsem to prostě pochopila. :) Má tady ještě někdo nějakou teorii?
    EUNIKE
    EUNIKE --- ---
    BIE: ad elder wand - to, co rikas zni logicky...taky jsem mi prislo, ze to bude tak nejak... ale nejak mi tam stale nepasuje to, ze kdyz byl draco harrym odzbrojen, tak nemel elder wand, nybrz svou vlastni hulku. to znamena, ze tedy nezalezi na tom, jake hulky se pouzivaji a stejne to ta elder (nepouzita) pozna...jako ze staci majiteli elder expeliarmem sebrat jakoukoli hulku a elder je moje?...ani ne v souboji...proste na nej na chodbe zarvat "expeliarmus" ...to mi prijde trochu divny :)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    BIE: Elder wand potřebuje aby byl dotyčný poražen. Ne když se vzdá. A Harry se v lese vzdal.

Myslím, že se Voldymu sečetlo to, že neochočená hůlka zmenší tvé dovednosti (demonstrováno na tom jak Harrymu nejdou veci co normálně dobře zvládá s cizí neochočenou hůlkou) + že pražil do právoplatného majitele hůlky (to se hůlce asi nelíbilo ještě o něco víc).
    BIE
    BIE --- ---
    AETHER: nic už vím, který si myslela. No ale tam ho nepřemohl u toho omdleli, či co se stalo oba. Navíc "vlastně" neútočil na Harryho ale na sebe "last horcrux" imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam