• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WENCAOtužování
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JUNIOR: Jen poznamka k "Panelákovej člověk nemůže vědět co to je ledová voda z vlastní studni. "
    Muze. U nas na sidlisti je voda dost ledova diky velkemu prutoku (bydlim ve vezaku) a asi i diky blizkemu privadeci z Zelivky.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    WENCA:
    MAAAT:
    PREVIT:
    Otužováním se celkově zvyšuje obranyschopnost organismu, působí preventivně proti nachlazení, částečně proti alergiím a pomáhá se lépe přizpůsobit teplotním výkyvům - klimatizovaný auto/ulice, kancelář/ulice apod.

Otužuju se asi tak každej den vždycky po sprcování ( i několikrát denně ). Vždycky po sprchování vlažnou vodou (nemám rád teplou) se vždycky pár minut kropim úplně ledovou vodou. Panelákovej člověk nemůže vědět co to je ledová voda z vlastní studni. Otužuju se asi už několikátej rok a musím zaklepat, že jsem byl nemocnej naposled asi před dvěma lety s kašlem. Jak už tu bylo řečeno, nedovedl bych se sprchovat už jinak..
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Podle my zkusenosti se tim zvysuje odolnost vuci teplote obecne......tepelo-vnimave receptory jsou imho jedny a ty same pro prilis horko a prilis zima.....
    AMAIKA
    AMAIKA --- ---
    no ja nevim. ja teda nebeham bosy ve snehu, ale chodim do sauny a davam si studene lazne, obcas se sprchuju studenou vodou, ale ze by mi bylo v lete horko sem nejak nezaznamenal. Naopak mam pocit, ze lepe snasim veskere teploty. Ale tezko rict, tohle leto odpovida spis podzimu, takze tezko rict.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    takze v zime otuzovat, abychom mohli v lete oteplovat. pripada mi to trochu zbytecne :-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MAAAT: Je to tak. Kdyz jsem byl na vojne, vyjeli jsme v unoru do podkrkonosi - ubytovani pod stany, nebo kabina auta. Teplota -5 az +5 stupnu. Byli jsme tam dva tydny. Po navratu mi bylo horko vsude, kde topili... :o)
    WENCA
    WENCA --- ---
    MAAAT: Hmm, je to mozny. Viz. muj predeslej post s teplou vodou. :) No ja se cejtim celkove lip. Ale ze bych tenhle rok nebyl nemocnej, jak se rika, tak to ne. :/
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    nema otuzovani za nasledek, ze je vam v horku jeste tepleji? :) jake vsechny vyhody otuzovani ma?
    WENCA
    WENCA --- ---
    No ja se sprchuju jenom studenou vodou uz druhej rok. A kdyz nekde maj jenom teplou vodu (hajzly v marketech, bazen), tak me to celkem stve.. :/ Prave premejslim, ze bych si dal na podzim, nebo v zime nejakej hardcore v rece.. :) Je tu nekdo takovej?
    AEON
    AEON --- ---
    Davam rano denne studenou sprchu (jinak preferuju reku / potok, pokud je nekde nablizku), ale zadny vetsi otuzovaci ambice v tom nejsou. Spis mne to pekne probudi. Ale pristihl jsem se, ze jsem si zvykl a posledni dobou uz to potrebuju. Ted v lete je to nuda, ve meste je studena voda uz skoro vlazna. Na vesnici to jde, tam byva studenejsi. :-))
    WENCA
    WENCA --- ---
    Mno, spis bych to tu radsi videl jako opravdovy otuzovani. :) Tudiz jestli se nekdo pravidelne sprchuje studenou vodou, beha ve snehu, plave v zime v rece, atd... :) Vecer snad udelam nastenku a dalsi veci.
    TORUG
    TORUG --- ---
    no... dneska jsem vlezl do sprchy pustim vodu a vono to na me prsklo ledovou vodu moc prima... o_O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam