• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HATOR
    HATOR --- ---
    DOCKINEZ: Je fakt dobrá? Já ji chtěla vyzkoušet už vloni, ale nějak mi to nevyšlo, letos mám v plánu při návštěvě metropole tam vytáhnout kamarádku :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MRMNK: doporucuji vynikajici brnenskou restauraci (v pravem slova smyslu, zadny fastfood ci jidelna) Sabaidy

Thajská restaurace Brno
    http://www.sabaidy.cz/
    LEA1
    LEA1 --- ---
    MRMNK: ještě noodle bar na výtoni
    FAT
    FAT --- ---
    MRMNK: All Thai v Řeži je, bohužel, out. Nesehnal personál, respektive personál nesehnal pracovní íza. Byl z toho, Pluskal, dost sebranej, což se mu nedivím. Viz http://allthai.cz/aktuality-slevy/ ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ukoncil jsem anketu na indicky restaurace, nejlepe z toho vysel TANDOOR na Praze 6 .. pridal sem to do odkazu na nastence.....

rad bych udelal podobnou na thajsky restaurace, napadaj vas jeste nejaky dalsi mista nez nasledujici??
    btw. jidelny s pho ted nebrat ty chci casem dat zvlast ..

thai & indonesie
    ---------
    - ALL THAI - Hlavní 26, Rež /Kousek za Prahou/ - Restaurace kombinovana s masaznim salonem. Klidné prostředí, v létě otevřena i zahrada
    - MODRY ZUB - Jindriska 5, Praha
    - ORANGE MOON - Ramova 5, Praha - lepsi nez ten fastfood
    - ORANGE MOON - Palac Flora, Praha - spis fastfood
    - SAWADIKodanska 29a, Praha 10
    - LEMON LEAF, Myslikova 14, Praha 2
    - ARZENAL, Valentinská 11, Praha 1
    - MONSOON, V.P. Čkalova 14, Praha 6 - web nejede, existuje jeste?
    - MOON, Haštalská 731/20, Praha 1
    - NOI, Újezd 19, Praha1
    - SIAM ORCHID, Na Porici 21, Praha 1
    - SATé GRILL, Pohořelec 152/3, Prague 1 - Hradčany

vietnam
    --------
    - MALY BUDHA - Úvoz 46, Praha 1, Hradčany - dobra vietnamka restaurace
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CHESUS: ok, věřím ti :)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    CHESUS: bych doplnil .. co pisou na wiki je pravda, tomatillo (Physalis philadelphica/ixocarpa) je pribuzny cape gooseberry (Physalis peruviana), jak uz nazev napovida, ale rozhodne nejsou cleny zadny gooseberry family (jak tvrdi mexgrocer.com) a rozhodne jsou pribuzny rajcatum (a ne angrestum.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CHESUS: ten díl jsem ještě neviděl tak nemůžu soudit, ale na wiki se píše: "The tomatillo (Physalis philadelphica) is a plant of the nightshade family, related to the cape gooseberry, bearing small, spherical and green or green-purple fruit of the same name. "

S tím, že cape gooseberry je tohle http://en.wikipedia.org/wiki/Physalis_peruviana

+ koukám, že třeba na http://www.mexgrocer.com/glossary.html tvrdí to samé "Relative of the gooseberry family. Resembles a small green tomato. Very flavorful and used in many sauces."
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    hlavne ty fialovy brambory chutnaj uplne stejne jako ty nefialovy ....

TIGRE: malickost ... v dilu o mexicky kuchyni povida typek, ze tomatillo sice vypada jako rajce, ale ze s nim nema nic spolecnyho a ze patri do "gooseberry family". zadna takova celed neexistuje ... a tomatillo je naopak s normalnim rajcetem velice pribuzne.
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    KATIA: fialovýho jídla je spousta..ale jelikož nejsi zvyklá na fialový brambory, tak se ti nelíbí:) mě se taky nechtěla jíst růžová kaše ze školní jídelny obarvená od řepy a přitom taková dobrota:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ADE_ZEWL: nevim, ale spis pochybuju. preci jen je to australska tv produkce. leda ze by to davali na tv paprika nebo neco podobneho.
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    TIGRE: neni to náhodou někde s CZ titulkama?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KAREN: whoa!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RUTHLESS: jj food safari je moc fajn!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TIGRE: mam pocit, ze kvli tobe prijdu o praci... to je dokonalej serial, sjizdim vsechny dily. diky za to!
    KAREN
    KAREN --- ---
    Kontejnery v tržnici Saparia vystřídají obchody, školka a lékaři - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=719017
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CYWILLY: Jen buď, protože se pletu. Špatně jsem to identifikoval, měl jsem to za nějaký druh mladého nakládaného zázvoru - bambus mě nenapadl :)
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    TIGRE: Já teda nechci bejt hnidopich, ale v tržnici na Pho jsem byl asi padesátkrát, ovšem nakládanej zázvor mi k tomu nikdy nikdo nedal a ani jsem nikdy neslyšel, že by se něco takovýho dělo. Nepleteš si to s bambusem, kterej si k tomu můžeš dát?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    WIL_M: ok díky za info!
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    TIGRE: prodávaj ho mimojiné i na obr kýble v tom korejským krámu na Korunní. vstupní místnost vlevo vzadu, mám pocit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam