• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MAKROUSEK: ježiš fakt? no to mě nenapadlo... ještě žes mi to poradil, člověče...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tak vietfoodfriends to už spustili...

VIET FOOD FRIENDS
    http://vietfoodfriends.blogspot.com/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MRMNK: Obzvlášť u thajského jídla bych to právě očekával...

BARA_ONLY_ONE: Bohužel to už neochutnám. Ten sadistický kitajský zločinec, co do mne už nějakou dobu rve špendlíky se rozhodl, že mi pod záminkou tradiční medicíny vezme radost ze života: Zakázal mi maso, alkohol i pálivá jídla. :( Jeho léčba navíc funguje, takže nemám motivaci jeho doporučení porušit. :(
    Ale kamarádi, co to ochutnávali, byli dost vycvičení jeden indickou, druhá pak korejskou kuchyní - pálivost s nimi tedy nezamával natolik, aby jim nechběla nějaká další zajímavá chuť...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: souhlas, napr indicky jidla muzou palit ze clovek vidi dvojite a stejne tam zaroven porad chut je ... tipoval bych ze u ostatnich asijskejch jidel to jde taky ..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: díky!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    RUTHLESS: Běž tam, ochutnej to a uznáš, že něco natolik pálivého už opravdu žádnou chuť mít nemůže. Tak strašně Tě z toho bolí jazyk, uši a po pár vteřinách dokonce celé tělo, že fakt nelze cítit ještě nějakou chuť.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HAAALA: V takovem pripade nastupuje strejda Google.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JUANITA: hele všechny bistra, kde jsme byli, jsem znal a jedl v nich, tohle mělo přidanou hodnotu průvodkyně, která ti vysvětlí zásady stolování, bonton, přípravu těch jídel, co se k čemu jí a co a kdy... takže v tomhle ohledu to objevnější než na vlastní pěst rozhodně bylo. navíc v kšeftech ti zpravidla nikdo neřekne, co je co a na co to je / jak se to upravuje...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: bylo o moc objevnejsi, nez na vlastni pest? ja byl v sape asi 6x a docela me bavi kupovat si nahodny veci, co jich musim pulku nakonec vyhodit, ale uzivam si mystiku. ale zase takovy veci jako kuchyne nebo asistovany vareni si tezko prohlidnu. :[
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BARA_ONLY_ONE: nesouhlasim s nazorem, ze jidla, ktery jsou extremne palivy uz nemaji zadnou dalsi chut. chut maji a dovedou ji mit velmi dobrou, ale zalezi na tom, kdo a jak to dela. Nejakou osobni (americkou) zkusenost s tim mam, ze jsme jedli palivy jidlo. Ale je fakt, ze todle uz nevypada moc jako nejaka polivka, kde by se kuchar snazil o chut, ale o tu palivost no.
    Jsem rad, ze nejaky hospody u nas todle delaji, nejaky extremni vykon/zazitek ---> nastenka v hospode. Todle jidelni soutezeni me vcelku bavi :-)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: imho restaurace, která ti naservíruje papričky zalité horkou vodou/vývarem nějak nezvládnu považovat za dobrou. to totiž s jídlem nemá nic moc společného, byť souhlasíš s rizikem. ale je to jen názor a ten je jak díra do pr.ele - každý má nějaký :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    WIL_M: My jsme byli na hell menu v YAM YAM před necelým rokem. Polévka byla fakt jen rozsekané chilli papričky. To, že chuťově nebyla nijak zajímavá je dost pochopitelné - extrémně pálivá jídla opravdu většinou už žádnou chuť nemají. Snesu hodně, ale tohle jsem nezvládla. Strašná bolest projížděla celým mým tělem a začala jsem mít o sebe i docela strach (léčím se s vysokým krevním tlakem). Pískání v uších, zatmění před očima, celkově strašný fyzický i psychický stav. Chtěla jsem si k tomu dát rýži, ale bylo mi řečeno, že s rýží už to potom ale není na jejich nástěnku a v případě zdolání polévky bych ji neměla zdarma (o což mi samozřejmě nešlo, bylo to o překonání sebe sama).
    Přítel to zvládl, ale také nevypadal úplně fit :-)
    Zde foto http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/155258_1754114175816_1327794605_1908243_920432_n.jpg
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: nefotil jsem, neb to bylo nedoporučeno... a nejsem z těch, co si fotí talíře s jídlem, do kterých se chystají pustit.

Jako první chod bylo pho á la Hue (na výběr s tofu a šneky / hovězí / hovězí s vepřovým kolenem), pak se šlo na bún cha (Thuy říkala, že tohle je s přehledem nejlepší a že tam mají i nejlepší omáčku... což souhlasí, ostatně mi jenom došlo, proč tam instinktivně chodím pokaždý, když jedu do Sapy) do toho podniku, u kterýho je z vnější strany chlapík a opejká maso nad žhavým uhlím s větrákem v ruce. Pak jsme šli na závitky z rýžovýho těsta s houbama a masem (byli jsme připuštěni i do kuchyně a viděli, jak vznikají) a smaženou viet. sekačkou, jako tečka byla viet. káva se slazeným kondenzovaným mlíkem a krátká exkurze do jednoho většího obchodu s potravinama.

Chystá se asistovaná vařba pho... a příští týden prý už snad konečně blog Viet Food Friends...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HAAALA: dodej víc fotek a textu o SAPA, prosím! :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    TIGRE: výlet se věru vyvedl, jenom výklad o zelenině a koření by býval mohl být obsáhlejší... slečna Thuy se snažila a tři hodiny se zdály nakonec skoro málo.

Sasazu je luxus, byl jsem tam koncem srpna na večeři a byla to chuťová symfonie... jedno jídlo lepší než druhý. Fusion to je... interiér eklektickej až až... bohužel tam celý večer neskutečně nahlas řvala hudba (obsluha tvrdila, že to je "koncept" a že to nejde / nesmí ztlumit).
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    EXTREME: thx.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LOPIN: pozeram na letak a maju otvorene do 21:00
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    v binh minh asi budou mit otevreno kolem 19:00? ted se tam chystam. dik
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Apropos Scuk výlet do tržnice SAPA s Viet Food Friends - ty fotky vypadají dobře, chuť bych teda měl na všechno...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150408195899238.374444.233245674237&type=3
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já vždycky vnímal sasazu je jako takovou fusion, že se klasickým asijským restauracím prsotě trochu vymyká... i když osobně těžko můžu soudit, znám pouze z rautu, na klasickém jídle jsem tam nikdy nebyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam