• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    SNOWING: nikdy jsem tam nic podobnýho nezažil... chodím tam co týden už asi rok
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: dneska jsem si s sebou vzala bun cha, mírně mne zarazilo, že nudle a maso ohřívali v mikrovlnce, nicméně to chuti neuškodilo, porce nudlí obrovská, masa hodně a hezky ogrilované a dosti libové, bylinek v salátě dostatek, přinejmenším zatím neúčtují za balení s sebou
    mají výborné polévky, kamarádka už otestovala kromě pho bo thai i nějakou polévku s kuřecím a krevetovou příchutí mi tom (krevety samotné nedetekovány) a dnes měla mien průhledné hranaté nudle, hooodně kuřeciho masa, pak něco co myslím bylo tofu, cibule, pažitka a koriandr, obojí prý výborné

SNOWING: to je fakt zvláštní, chodíme tam s kamarády (společně i zvlášť) relativně často a nikdy se nám nic podobného nestalo, ani jsme toho nebyli svědky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SNOWING: to je husty! to je drzost megavelka.
    Ja jsem ji dneska malem krive obvinila, ze me stahla o pade, protoze jsem myslela, ze jsem davala dvesta a davala jsem 150, nakonec mi to vcas doslo. Chtela bych verit na omyl a na to, ze Vietnamci tady obecne nemaji od lidi dobre zachazeni a tak kdyz se mu dokazou postavit, neni to spatne, ale hazet po nekom penezma, to je fakt mazec :-(
    SNOWING
    SNOWING --- ---
    GUDRUN: Byla jsem tam v létě a jídlo bylo výborný, ale snažili se nás okrást o 50kč a rozhodně to nebylo omylem. Když jsme se ve vší slušnosti ohradili a požádali o přepočítání tak se na nás sesypali Vietnamci z celý restaurace a začli na nás cosi křičet jeden přes druhýho a ty peníze po nás házet:(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    aaa ted k obedu pho ga z Pho Vietnam ve Slavikove, ssebou do kancelare, ale koukat na ty zensky, jak to tam smazi a chystaji, to je fakt koncert :-) Pho za 79 a mela jsem co delat, abych ho dojedla, jeste jsem kousky masa hazela kolegovi. Skoda, ze nemaji zeleninove pho, pac nejsem takovy masozrout, abych tam mohla chodit casteji, nez jednou tydne.

Pho Vietnam
    http://www.scuk.cz/d/pho-vietnam/#detail-podniku

ale pac tady pho tak jede, tak urcite netreba propagovat :-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: "Maggi bhuna masala presents Foodistan" ... woe, kam vsude to maggi nevleze.)
    MADMEAT
    MADMEAT --- ---
    Tak jsem byl v patek v te restauraci v Gorazdove a teda fakt parada, diky za tip na ni. Mel jsem pikantni tofu se zeleninou v omacce z kokosoveho mleka a kari a hodne moc dobry. Neco podobnyho jsem si dal zhruba pred mesicem v thajsky restauraci Siam Orchid, kde to stalo 2x tolik a bylo to o dost horsi.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chteli jsme dneska testnout ten Curry house, web vypada skvele, ale zaviraji v deset, tak jsme usoudili, ze na rychlocurry nemame naladu a navstivili jsme cinskou restauraci u nas na Vrsovicke, o ktere nam rikal kamarad, ze jeho otec rikal, ze je to nejlepsi cinska restaurace v Praze... (ted mam pocit, ze nosim sovy do Athen, ale my tu bydlime dva roky a nebyli jsme tam)

Čínská restaurace Huang He 布拉格黄河饭店
    http://www.huanghe.cz/

bylo to aaaaah moc dobre, dali jsme si kazdy polivku, potom budhistickou zeleninu, hunanske tofu a vonavou kachnu s cesnekovou omacku, kazdej hezky misku rejze a jedli jsme nad tou miskou, prejedli jsme se luxusne, k tomu jasminovy caj a teda lahvova plzen. takhle dobrou cinu jsem v Cechach jeste nemela. Urcite tam budeme chodit casto. Maji to tam velke, fakt ne moc utulne, tak musim delat propagaci, aby na takovou dobrotu chodilo vic lidi, a oni vydrzeli. Ale kdyz koukam na jejich web, tak asi s prosperitou problem nemaji. Tak dobrej, krupavej a krehkej bambus jsem jeste nejedla, nevim, zda ho meli mrazenej nebo cerstvej, ale nakladanej nejspis ne. Nemela jsem tak dobrej bambus ani v Cine, ale tam to bude asi regionem a sezonou, nejspis jsem tam nemela bambus vubec. Jo a v te budhosticke zelenine byl cerstvej cukrovej hrasek, lusky, mnam. Omlouvam se za prebytek citoslovcu.
    Pac pritel slavil narozky a nechal docela dysko, tak jeste dostal celou lahev svestkoveho vina, tak to s nim jdeme zalejt :-D
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    V sobotu jsem byl testnout Curry House na Palmovce, kdo jste ještě nebyli, můžu myslím doporučit. Dal jsem si nějaký bangladéšský jehněčí, už si nepamatuju jak se to jmenovalo, ale moc jsem si pochutnal a jen tak tak jsem se odvalil, parádní porce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GUDRUN: Juuu, to nam to ale krasne a bourlive kvasi! Vcera to uspesne vydesilo moji poddanou, teda chtel jsem napsat slecku v podnajmu, kdyz z flasky zacala unikat tekutika a znicila ji nejake caje :) Tak jsem to radsi supnul do lednice, tam to bude probihat pomaleji.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: nojo, nechtel jsem to topit v oleji, ale mozna je to cesta.

jinak ty smazeno-parene naprosto doporucuju, jsou skvele! krupave a nadychane.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    zeleninove curry na zajtrajsi obed. minule s tu niekto pytal jak na to, tak pre inspiraciu...

Sayur Lodeh, Malaysian Vegetable Curry

serves 6 to 8 as part of a Malaysian meal
    for the curry paste;
    10 dried chillies, soaked in hot water til soften, seeds removed
    3 red chillies, chopped
    6 candle nuts (macadamia nuts and brazil nuts are good substitute)
    4 garlic cloves
    6 shallots (150 g), chopped
    1.5 tbs of turmeric powder
    1 cm piece of shrimp paste, toasted
    30 g of dried shrimp, soaked in hot water and chopped
    a 5 cm knob of ginger
    a 5 cm knob of galangal or 1.5 tbs of galangal powder
    2 lemongrass (white parts only), chopped

you'll need this;
    350 g of long beans or green beans, cut into 5 cm length
    1 large carrot, peeled and cut into 5 cm strips
    1/2 cabbage, cut into pieces
    1 eggplants or 3 oriental eggplants, cut into chunks
    10 fried tofu puffs, halved
    1 x 400 ml coconut milk
    1 cup of stock
    3 kaffir lime leaves

1. Saute curry paste til oil separates.
    2. Add coconut milk, stock and kaffir lime leaves and bring it to a boil.
    3. Add in the vegetables gradually and cook til tender. Check for seasonings.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    mozna teda vic oleje ...
    zkusim to v dohledny dobe taky a dam vedet, laka me to :)
    .. a taky baozi..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: jo, ja je taky pred parenim smazil, ale nejak se mi v te fazi prichytavaly. testo domaci, mouka+voda+sul. nevim, mozna je to v panvi? delal jsem to na silne zelezne, jinou nemam.

dokonce jsem v jednom videu videl, jak tam japonka nalila vodu hned, zaroven co dava gyozy na panev, vlastne to osmazila az potom, co je uvarila. http://www.youtube.com/watch?v=r8MBX-SXnmg

vy ostatni je akorat varite/parite?
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    HAAALA: Pravda, já akorát nejsem takový (n)asertivní typ v restauraci, zvlášť tedy pokud si nejsem úplně jistý svojí pravdou.
    Takhle: měl jsem hlad a sníst se to dalo, nicméně už tam nepůjdu. Jo, mohl jsem jim říct, že teda nic moc a že už tam nepůjdu, takhle to možná bude trvat delší dobu než si všimnou že jim ubývají zákazníci, ale to je jejich problém.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MILHAUZ: ja sem ty smazeny nezkousel, ale koukal jsem na nejaky recepty, predtim parenim je uz trochu osmazej ... dalsi problem by moh byt v testu? delal jsi rucne nebo kupoval?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: nechal jsem se inspirovat a dnes udelal gyozy, ty smazeno-parene. ty jsi, pokud spravne koukam, delal varene? problem pro me dnes byl v tom, ze se mi trochu pripalovaly ve fazi, kdy uz se voda odpari a jen se dopekaji, mely by se krasne odloupnout, ale me se prichytavaly, rozpadaly, nepekne to bylo. nekdo nejake tipy?

jinak chutove bezva - mlete veprove, cin.zeli, jarni cibulka, zazvor, cesnek, sojovka, sezam.olej, susene chilli, jen ta technika vareni/pareni mi uplne nejde.

jinak uz se tesim, az taky rozjedu kimchi...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOCKINEZ: imho nejmladsi jedi prave tridenni. tolik moje zkusenost. ja mam to mlade moc rada.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    CALCULON: jestliste to jídlo nevrátili a zaplatili za něj, jenom je učíte takhle vařit dál... pokud strávník hlasuje nohama a podnik si škrtá, je to dobrý, ale podle mě je potřeba jim rovnou říct, že vařej mizerně a že by s tím měli něco dělat.

Já si v tomhle bistru asi před rokem dal kachní pho a smrdělo jak čerstvě spařená slepice, chuťově slušný... zle mi po něm nebylo, zato kolegovi po pho bo pořádně. Oba jsme hlasovali nohama a už se tam nevrátili ani proto, abychom jim řekli, že takhle tedy ne. Takže abych nechal na hlavě...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    prvni dva tydny neuzirat!! v porovnani s tim co z toho vznikne potom to fakt nema cenu ..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GUDRUN: Tak oni i korejci zerou kimči nejen prokvaseny, ale i cerstvy, tudiz uzirani je naprosto v poradku :)

Hlavni vec je, nechat si dostatek na zkvaseni :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOCKINEZ: my mame teda tvrdy pravidlo aspon tri dny neuzirat!!! a uz mam par dalsich ucastniku kimchifestu, tak pilujte;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam