• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: nechal jsem se inspirovat a dnes udelal gyozy, ty smazeno-parene. ty jsi, pokud spravne koukam, delal varene? problem pro me dnes byl v tom, ze se mi trochu pripalovaly ve fazi, kdy uz se voda odpari a jen se dopekaji, mely by se krasne odloupnout, ale me se prichytavaly, rozpadaly, nepekne to bylo. nekdo nejake tipy?

jinak chutove bezva - mlete veprove, cin.zeli, jarni cibulka, zazvor, cesnek, sojovka, sezam.olej, susene chilli, jen ta technika vareni/pareni mi uplne nejde.

jinak uz se tesim, az taky rozjedu kimchi...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOCKINEZ: imho nejmladsi jedi prave tridenni. tolik moje zkusenost. ja mam to mlade moc rada.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    CALCULON: jestliste to jídlo nevrátili a zaplatili za něj, jenom je učíte takhle vařit dál... pokud strávník hlasuje nohama a podnik si škrtá, je to dobrý, ale podle mě je potřeba jim rovnou říct, že vařej mizerně a že by s tím měli něco dělat.

Já si v tomhle bistru asi před rokem dal kachní pho a smrdělo jak čerstvě spařená slepice, chuťově slušný... zle mi po něm nebylo, zato kolegovi po pho bo pořádně. Oba jsme hlasovali nohama a už se tam nevrátili ani proto, abychom jim řekli, že takhle tedy ne. Takže abych nechal na hlavě...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    prvni dva tydny neuzirat!! v porovnani s tim co z toho vznikne potom to fakt nema cenu ..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GUDRUN: Tak oni i korejci zerou kimči nejen prokvaseny, ale i cerstvy, tudiz uzirani je naprosto v poradku :)

Hlavni vec je, nechat si dostatek na zkvaseni :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOCKINEZ: my mame teda tvrdy pravidlo aspon tri dny neuzirat!!! a uz mam par dalsich ucastniku kimchifestu, tak pilujte;-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hohooo, mam kimči! Byla to prace, ale urcite to stalo za to. Cast pekne kvasi, cast mam cerstvou v lednici a na stridacku se slecnou chodime uzirat :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ARMADA: Nevahej a zabehni do korea marketu do gorazdovky. Maj hotovy kimči jak v sacku (cca 120 Kc), tak ve velky sklenici (asi petikilo).
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    tak podej info ;)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    MOIRAIN: juchu konecne neco blizko-zitra tam sjedu na Pho a nesmazeny zavitek :)
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    staci ze "nedaleko" a smerem k nuselske radnici :)
    diky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ARMADA: prostě v ulici, kterou jezdí tramvaj, když jdeš zpět od zastávky Horky k Synkáči, tak je to po pravé straně, kousek, na metry nemám odhad
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    MOIRAIN: můžeš trošku upřesnit místo, prosím?
    KALTY
    KALTY --- ---
    MOIRAIN: wow super zpráva ;) Konečně něco blízko ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Včera Pho bo thai v nově otevřeném Vietnam Food v Nuslích u stanice Horky. Jídlo výborné, volně k dispozici jasmínový čaj. K běžné nabídce ještě denní, přičemž říkali, že by dali na talíř od každého trochu na ochutnání. Ceny - pho 79, nesmažený závitek/malý nudlový salát/smažený závitek 19 Kč, zbytek jídel od cca 79 Kč to 99 Kč, ale nepamatuji se přesně.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Report: "Vietnamská fastfood" na Sokolovské v Karlíně (ano, opravdu to tak stojí na ceduli). Byl jsem tam párkrát, výsledky na hraně uspokojivosti (např. vývary dělají hrozně slané). Včera jsem si objednal jídlo z aktuální nabídky psané rukou (nad rámec běžné nabídky), jméno si bohužel nepamatuji. Ale co jsem dostal, to překonalo i mé nejhorší noční múry: několik kostek kližky jakoby vytáhnuté z guláše (vč. trošky hnědé omáčky a opravdu to navíc chutnalo jako guláš), suché nudle bez ničeho a trocha nasekaného salátu. Vyloženě průser za 100,-. Přítelkyně - Pho z téhož, ale ještě se to celkem dalo (teda proti tomu mému). Kamarád si dal Ngan nuong za 120 - nechutnal jsem, ale už od pohledu to vypadalo dost nevábně (holt jsem zmlsaný z téhož v sapě) - no a samozřejmě gril na uhlí tam asi nemají, takže to ani "ono" být nemohlo. Takže bohužel s těžkým srdcem, ale tohle bistro si teda škrtám.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pokud bys ctela neco jinyho nez omackovy kari, bude to dobry i na stirfry - experimentuju s tim a bavi me to cim dal vic, treba strirfry na thai bazalce je uplne nejlepsi, s citronovou travou me to taky moc bavi

na oleji cesnek, zazvor, galangal, citronovou travu, pastu (ty bych dal poskrovnu), chilli ... pak treba cibuli a ... jeste nakou zeleninu ale spis jen jeden druh at to neni prekombinovany .. ze sezonni zeleniny by tam sednul treba porek ... no a na to tofu/maso ... lime listy a na zaver zakapat sojovkou, lehce rybi omackou ..
    KALTY
    KALTY --- ---
    TIGRE: nice. díky
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KALTY: já bych na například na oleji orestoval zázvor a galangal, pak přidal kari pastu, kokosové mlíko, rozmíchal, přidal tam libovolnou zeleninu (mrkev, cuketu, květák, brokolici nebo třeba tofu na kostky), spolu s tím citronovou trávu, kaffir lime, trochu rybí omáčky, trochu cukru... až bude zelenina/tofu hotové na poslední chvíli bych to podle potřeby priostřil chilli a nasekal na to čerstvý koriandr....
    KALTY
    KALTY --- ---
    TIGRE: No a nějaký konkrétní ověřený receptík bys něměl? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam