• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: no my kdyz varime tak rovnou vetsinou kotel a to hned cely baleni 400ml zmizi ani nevime jak:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SAMOUT: MRMNK: moje zkušenost z vietvečerek je ta, že zrovna u kokomlíka se vyplatí kupovat malé balení. tj. velká plechovka 400ml třeba 49 Kč, ale malé plechovky po 185ml běžně kolem 16-17 Kč.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MRMNK: Díky za tip, každopádně jsem neměl na mysli krém nahoře, ale krém nahoře, dole i uprostřed :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    za60 uz je moc... v praze v trznicich i obchodech ruzne... ho prodavaj vetsinou za 45, da se skecat za 40 pri vic plechovkach.... taky s kremem nahore ... ale je to zlodejina to jo:) zq 1.1 E bych si vzal rovnou celej karton, nekazi se to ..

v kramech typu albert a zdrava vyziva rozhodne zbytecne predrazeny ..

napr tady ho maj za 35-45 dle druhu a velikosti.. http://eshop.vivacomex.cz/cs/katalog/-koreni--ingredience/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MRMNK: Ceny kokomlíka? Njn, tradiční "akce" v ČR, dvě za cenu čtyř. Byli jsme v půlce února v Alpách, a vedle tradiční zásoby germánských piv jsme vezli domů taky kokomlíko. Spar v Saafeldenu, dva druhy, jeden za 1,1 €, druhej za 1,3 € (žádná slevová akce u toho nebyla, takže předpokládám, že tyhle ceny jsou běžné). U nás kolem šesti pětek... Navíc krásně krémovité, žádná voda.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BLEVAJZZ: to je čistý Vietnam s názvem Vietnam Food a vaří tam kuchař ze Sapy + vlastní to tam Vietnamci, kdes přišel na to Thajsko? Už jsem tam byla několikrát, jsou výborní.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LADY_CANDAR: a pročs nezavolala? :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mela jsem tu placky na jarni zavitky, tze celkem uchazejici napln:
    cesnek, zazvor a chilli na podzemnicovem oleji oprazit, prilit hoisin, povarit par minut, prihodit salotky, houby, trochu svestkoveho vina.. povarit cca 6 min do zmeknuti.. dat do sitka, odmocit a nechat vychladnout
    smichat s nakrajenyma sklenenyma nudlema, koriandrem, pripadne i jarnima cibulkama, trochu pepre, sul netreba
    naplnit zavitky.. potrit vejcem
    ja je pak pekla v pekacku vymastenem sezamovym olejem, pac nerada smazene veci.. dobry to bylo i bez masa :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Tak jsem vcera varila:

(byly toho 4 takove talire XD)
    KALTY
    KALTY --- ---
    LA_PIOVRA: tos asi byl ;)
    Jinak sem byl dnes na obědě ve VietnamFood a spokojenost...
    Milá obsluha, čaj a polévka zdarma než vám donesou jídlo...
    Měl jsem Phở bò tái a čerstvé závitky s krevetami
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KALTY: asi jsem byl v jine restauraci, vyzkousel jsem a jiz nikdy vic:)
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: tak Lal Qila úžasná ;)
    vřele doporučuju
    Vegetable Samosa, Lamb Tikka Masala a chléb Chilli Paratha
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Měla jsem veganské pho v Loving hut,ale chyběly mi tam bylinky a jakékoliv koření-byl to v podstatě jen zelenivový vývar,s dvěma druhy sojových mas,nudlemi,trochou cibule a nepálivou papričkou :( takže za sebe nemůžu doporučit,ale někomu to tak prý chutná...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MICHIGAN: :)

05 MISO soup 85 / 145 CZK
    Japonská polévka s řasou Wakame, tuňákovým vývarem, Miso Shiro a sýrem tofu
    prej VEGETARIAN :)

tunakovy vyvar.. za to bych asi lamala ruce i ja, masozravec... chudak tunak :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    GUDRUN: pozeram do letaku "restaurace vegansky svet" (zborovska 814/19, Smichov P5) a mal by to byt vietnamsky vegansky bufet a maju tam aj pho chay. ale nikdy som tam nebol, takze netusim jak to tam je.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite, kde se da zkusit Pho Chay neboli vegetarianske pho?
    KALTY
    KALTY --- ---
    MICHIGAN: wow paráda ;)
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    noodle bar zase v akci:

NOODLE BAR — KuponPlus
    http://www.kuponplus.cz/express/586/noodle-bar/?ref=11457
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jdu dnes zkusit http://www.lunchtime.cz/lalqila/
    tak držte palečky
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Dnes návštěva Pho nem v Koněvově-obligátně pho bo,rozhodně nebylo špatné,jen mi chyběla limeta/citron na dochucení a bylinek nebylo úplně moc...u vedlejšího stolu spatřena bun cha,vypadal dobře a pán si ji chválil...je třeba dalšího prozkoumání :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam