• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    před několika týdny otevřely novou Thajskou restauraci v Nuslích konkrétně.. skoro roh Mojmírovy a Nuselské a musím říct že výborné..... nějaký pán co tam byl říkal že nejlepší Pho co kdy měl... ale víte jak to je...každopádně zkuste vyzkoušet jestli pojedete okolo.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN:
    EXTREME:
    jj ty malinkate, znacku nevim, mozna snad ani zadna neni ale zkusim se mrknout ..... nenamacim je, rovnou je osmazim a pak jsou krasne krupave, takove rybi chipsy :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MRMNK: uz som mal tri rozne znacky susenych ancoviciek a vsetky boli aj po dlhom namoceni vo vode tvrde, ked som ich vyprazil boli nepozivatelne - nedali sa rozzut. na vyvar su ale v pohode. ktoru znacku kupujes, ze su ok na vyprazanie?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: nase rybky jsou velke jako dva clanky od malicku, ty myslis?
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    RUTHLESS: Přesně tak! :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: jj to je moc dobry, btw tu sojovou pastu maj celkem levnou v arirangu

ty rybky jsou moc dobry smazeny - deepfry jeste spolu s burakama, priloha ryze (idealne varena v kokomliku ale to je ted s cenama mlika trochu luxus) a sladka chilli sauce.. pripadne jeste volsky voko - // Nasi Lemak z Malajsie //

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dneska z ulovku z trznice korejska polevka, neco mezi
    Doenjang jjigae (bean paste vegetable stew) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/tofu-stew-doenjang-chigae
    a
    Soondubu jjigae (soft tofu stew) recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/soondubu-jjigae

mnam, ty susene rybky a krevety tomu dodali presne tu spravnou chut...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RUTHLESS: Asi jsem se ztratil, ale jestli je řeč o nějakým polotovaru, tak už mlčím.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MACHALIK: mam ten dojem, ze mysli konkretne tudle kostku :-)
    CYWILLY
    CYWILLY --- ---
    Před měsícem jsem se vrátil z Thajska a Hong Kongu, kdybyste se chtěli podívat, co dobrého nám tam servírovali... https://picasaweb.google.com/113358789555564407960/ThajskoJidlo
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SCHEJBITCH: Záleží asi jak kde, v Brně u mamlasů ani v tržnici není moc nasládlej.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: Ahoj! Vývar Pho Bo jsem už zkoušel... Je to celkem dost nasládlý a podobný těm klasickejm vietnamskejm polívkám. Ale jako rychlovka je to určitě lepší, než pytlíkovka za 3 kačky! :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jojo.
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MACHALIK: Olomoucká?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V brněnské vietnamské tržnici mají zatím nejlepší pho bo, co jsem jedl. Super.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jo a na tom wasabi hrasku jsou kostky na pho bo a pho ga. Musim je vyzkouset, obcas, kdyz je chut na rychlou asijskou polivku, tak by treba poslouzily...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: my mame uz obe vyzkousene, a moc se mi experimentovat nechce, ale zase na zaklade doporuceni bych nevahala.
    Ta mala je pro tchyni, 190Kc, a ta velka pro nas, 420Kc. Nevim, zda se to da usmlouvat, levne to neni, ale my ji mame radi.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: supr, koukam taky spotrebovavate ryzi ve velkym :)
    btw. o ryzi bych si chtel udelat prehled.. z vyzkousenych druhu nam zatim nejvice chutnala Kinnaree
    ,
    dneska sme si privezli pytel Royal Umbrella
    , tak sem zvedavej, nekdy je to dost velkej rozdil ..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: tak jsme jedli v prvni jidelne v te prijezdove ulici po prave ruce, tusim, ze maji napis Restaurace Holiday a nebylo to spatne, kachni polevka se sklenenymi nudlemi nebo rybi polevka s vlasovymi nudlemi, oboje dobre.
    A k tomu jsme prosli skoro vsechny obchody s jidlem a nakoupili.
    Priste chceme zkusit tu v prijezdove ulici po prave ruce, ale az skoro na konci.
    A nas nakup:
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: jj, hned za vchodem, druhe potraviny vlevo .. na jidle jsme tam byli celkem davno a nebylo to spatny ale ani vyjimecne dobry ..

TIGRE: no na poprve jsme se drzeli pri zemi, nakoupili jsme toto:
    - instantni kase z cerneho sezamu, testoval jsem dneska, je to docela zajimavy, v cine si na tom pochutnavaj jako na zdravotnim doplnku
    - secuansky pepr (50g za 30kc)
    - velky pytel lotosovych seminek (ten me potesil protoze za stejnou cenu maji vedle pytlicek ktery je asi 5x mensi:)
    - to cervene uprostred jsme povazovali za prasek z kustovnice, ovsem doma po otevreni jsme s prekvapenim zjistili ze to bude neco jineho .. po hodine rozklicovani cinskych znaku jsem nasel ze je to http://en.wikipedia.org/wiki/Red_yeast_rice .. da se pouzit jako cervene barvivo a je to moc moc zdrave, dokonce se to i dava do prasku na lecbu vysokeho tlaku a cholesterolu

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam