• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LA_PIOVRA: no tak tam právě ne... tam to pho za moc nestojí, ačkoli na něj vyšla kdysi mimořádně pochvalná recenze v HN. IMHO nejlepší pho v Holešovický tržnici dělají v zaplivaným stánku nedaleko prodejny bot (Stival?), vedle jsou tuším nějaký langoše nebo co. Tamní pho bych bez rozpaků označil za orální orgasmus :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CALCULON: ti nevím, když jsem tam měla bun-cha já, někdy v únoru, tak to z grilu bylo dosti jistě
    KALTY
    KALTY --- ---
    CALCULON: jo přístup mají super ;)
    A vytknul si mu nějaké ty nedostatky?
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    HAAALA: souhlasim, pro me taky Vietnam food v Nuslich malinko zklamani - pho nic moc, nemel jsem v nem snad vubec koriandr, zato pomerne hodne neloupaneho (!) zazvoru. Pritelkyne vyzkousela bun-cha, ale to pochopitelne gril nevidelo ani z dalky, i kdyz celkem dobre bylo, to zas ne ze ne. Jeste nelamu hul, zkusim jeste jina jidla.
    Na druhou stranu prostredi pekne a obsluha fakt na jednicku, sam od sebe se nam snazil vysvetlit podstatu vsech jidel, i kdyz jsme to asi ani nepotrebovali ;). Ale pro novacky urcite prinos,protoze se nemusi bat zeptat.
    KALTY
    KALTY --- ---
    MOIRAIN: no a zkoušel to někdo?
    Já to mam z Empirie kousek ale nemám odvahu ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    stánek na Pankráci:
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak uz muzu poreferovat o ryzi co sme kupovali - ROYAL UMBRELA - ... jasne u me vede co se tyce konzistence, dalo by se rict, krasne 'al dente' :) ... super na smazeny ryze ale i jako priloha, co se tyce parfemu, v tom trosku zaostava za Kinnaree ale ta materie to lehce vyvazi ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: u haly cislo 8
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    HAAALA: dobrá zpráva! a dobré pho v holešovicích se servíruje v tržnici? kde přesně, prosím?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    HAAALA: tak tak, to se zeleninou a rezjzi stoji za pendrek, ale davam si tam to rajcatove co zminujes, davam si ho bez ryze a suverene ho muzu prohlasit za nejlepsi jidlo za 50,-
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KAAKA: zato tofu s rajčaty je IMHO nadprůměr, jemné, lehké a syté...

dneska jsem testoval pho a nesmaženej závitek v nuselským bistru Vietnam Food – závitek slušnej, čerstvej, výborná jemná omáčka. Zato pho bo poměrně mdlé a slabé, navíc bez pepře, byť maso bylo kvalitní, koriandr čerstvý a nudle tak akorát. Výsledný dojem hodně vylepšuje maximálně vstřícná a milá obsluha, je tam čisto a lidí dost, i když – pokud si budu chtít dát dobré pho, pojedu na Jiřák nebo do Holešovic...
    Rozhodně zkusím i jiné chody, pokud bych měl soudit jen pohle pho, už bych se tam (záměrně) nevracel...
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    včera jsme navštívili PHO na Jiřáku/ve Slavíkově a je to tam fakt fajn, i když teda jídlo s sebou nebo na stojáka, ale obsluha příjemná, nejlepší jarní závitek s krevetama!!, hodně chutné pho a průměrné tofu se zeleninou a rýží
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    da sa nieco uvarit z beteloveho orecha, alebo sa to da iba zut? kamaratka mi to priniesla z Ciny, nevedela, co to je a na wikipedii sa pise, ze sposobuje rakovinu a v indii to zuju ako stimulant. Ani o jedno nemam zaujem, tak ci to mam vyhodit, alebo sa to da pouzit ako korenie.

Korenie.jpg (565153 B)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    CALCULON: dobry info
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    DOUPLE: Taky jsem se divil, že ještě tak před rokem měli to albert mlíko (privátní značka AQ) asi za 18-20 Kč, občas v akci i za 15. A bylo to stejné jako to normální co tam mají (ThaiFoods?). Pak to najednou skočilo na těch 40.
    A tady je vysvětlení
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    TIGRE:
    DOUPLE: takže pecka ;-)
    KALTY
    KALTY --- ---
    ARMADA: je to fakt jen ten stánek ( mezi výlezama z metra )
    Na Budějárně by měli otevřít sushi ( od Sakury, dříve byl na Pankráci Shiki )... ale jestli je to co myslíš ty to nevím
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KALTY: kde na pankraci?

neco se ted asi bude otvirat na budejovicke, ale nevsiml jsem zadneho detailu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    základ je imho sojovka, koření 5 vůní, cukr, sůl, glutaman a solamyl :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Btw. teď tady na Pankráci dělají nějaký Vietnamský stánek s Pho atd.
    Za 69. max. Až to otevřou tak to asi prubnu, i když nečekám nějaké zázraky :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam