• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Tak jsem ochutnávala pho bo na Albertově a nic moc-vývar byl přesolený,podle mě tam přidali kostku bujonu,nudle byly v ohromném slepenci,málo bylinek,maso ušlo,na dochucení měsíček citronu,pro pepř,rybí omáčku atd. si člověk musel dojít k pultu...takže za mě nevermore....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VOY: teoreticky v těch Nuslích
    VOY
    VOY --- ---
    HAAALA: Jasne, o tom samym. Je to novinka, maj ho jen na takovym malym papiru hned u pokladny.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VOY: na Jiřáku maj banh mí? nikdy jsem ho tam neviděl a nemaj ho napsaný v nabídce... pokud mluvíme o tom samým Jiřáku teda
    VOY
    VOY --- ---
    JUANITA: Vidis, to jsem vynechal. Tam neni vubec spatny, ale proti jiraku dost drahy a delaji ho do obycejny rozpeceny bagety. Teda nezkoumal jsem zvlast ten Jirak, ale urcite to nebyla ta uplne klasicka rozpekarnova. Az tam pujdu priste provedu rozbor.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    VOY: v red hot chilli
    VOY
    VOY --- ---
    V kazdym pripade pokud nekdo vite o dalsim miste, kde si lze mimo Sapu a Jirak dat Banh Mi, tak sem s nim!
    VOY
    VOY --- ---
    MACHALIK: Presne tak, nikdo snad nejsme nejak osobne zainteresovani na tom, jestli je lepsi Pho na Jiraku nebo na SAPE :-).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HAAALA: To nezpochybňuju, jen mně tak nějak životně vadí situace, kdy osoba A o věci X prohlásí, že není kdovíjak dobrá/kvalitní, aby se v zápětí objevila osoba B, případně C i D, které řeknou, že jim to přijde v pohodě. Vždycky se najde někdo, komu něco vyhovuje. Obecně mi přijdou vždy zajímavější názory kritické než pochvalné.

    Já ve Vietnamu nebyl a taky mi jedno pho chutná víc než jiný. Ale kdyby mi někdo řekl, že moje oblíbený pho není dobrý a že jsou lepší, tak spíš než snažit se mu vysvětlit, že je přece dobrý, případně že měl smůlu, by mě zajímalo, kde sehnat to ještě lepší.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MACHALIK: to bude asi tím, ale i tak - odhlédněme od toho, jestli jsem byl nebo nebyl ve Francii a co jsem tam jedl, boef bourguignon kvalitní od nekvalitního taky poznám
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Obávám se, že jádro pudla je v těch třech týdnech ve Vietnamu. Mě taky žádné argentinské ani jiné steaky v ČR už neuspokojí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: oni se ve srovnání s první návštěvou dost vyvinuli, soudě dle nesmažených závitků, který napoprvé, ani na podruhé nebyl až taková sláva a teď je hodně dobrý i ve srovnání s Jiřákem, buncha mají téměř jistě grilované na uhlí, přinejmenším maso tak voní, polívky vynikající, kdybych to měla blíž, jsem tam aspoň jednou týdně, jako ve Vietnamu jsem nebyla, ale jazýček mám mlsný velmi, takže bych si troufla říct, že jsi měl přinejmenším smůlu
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MOIRAIN: po prvním (!) ochutnání, ve srovnání s ostatními viet podinky v Praze a hlavně po třech týdnech ve Vietnamu jo. Ale není to objektivní soud, vždycky srovnáváme něco s něčím...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: Tobě připadá jídlo v Nuslích za starou belu??? Já tam byla pokaždé spokojená a banda mých známích, včetně těch s vietnamskou kuchyní neseznámených byli spokojení vždycky též. Teda jeden kolega ne, ale on je typ spíš na české hotovky.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    HAAALA: nečetla jsem tu recenzi, ale evidentně tam byla i Gorazdova, pokud se nemýlím:) Chodíme tam docela pravidelně na oběd a naštěstí jsme přišli cca o půl hodiny dřív, než ovbykle..najednu se Pho neskutečně narvalo, vedle u stolu seděla dokonce Dáda Patrasová:DD Samej kravaťák, všichni nám koukali do misek(což chápu, pro neznalce, je Bun bo Nam Bo docela vizualni zážitek.)) Komentovali nahlas každý sousto, docela prdel:) Pro majitele zaručeně reklama k nezaplacení, jenom te´d nevím, jestli si tam radši nedělat na obědy rezervaci.)
    VOY
    VOY --- ---
    Kazdopadne ted maji nove Banh Mi a je imho slusny, lepsi nez to co jsem mel v jedinym stanku na sape, kde ho meli. Daleko podobnejsi Banh Mi co jsem ochutnaval v HCMC. Pho bych naopak rekl, ze je tam slabsi nez na Sape, byt z tech snadno dostupnych primo ve meste urcite patri k tem lepsim. Cerstve vareny a zadny hroudy slepenych hnusnych nudli.

    Ze dneska vsichni opisujou od Cuketky a Scuku je smutny, ale asi normalni, protoze je to jedinej vsem dostupnej zdroj informaci o novych podnicich. Ovsem kdo se o jidlo a restaurace zajima tak ty o novych vecech stejne vetsinou vi driv nez to zvladnou velky media ze Scuku zkopirovat a rozsirit i mezi masy ignorantu :-).
    MALKE
    MALKE --- ---
    HAAALA: Spíš novináři sledujou Cuketku a Scuk...:)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ALDARION: na druhý straně, v Nuslích jsou sice supermilí a úslužní, ale když stojí jídlo za starou belu, je to pro mě přeci jen důležitější faktor než jak se obsluha chová (ale chápu, že to tak nemají všichni - třeba kolegové z práce jsou schopni chodit na jídlo do podniků, kde je kuchyně průměrná, ale je to tam trendy, in a je to v centru...)

    prostě proti gustu...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Určitě nejsou špatní. Ale nevím, jestli to recenzují lidé natolik zvyklí a zmlsaní vietnamskou kuchyní jako jsou asi někteří zdejší přispěvatelé. ;) Myslím, že vařit umí, ale jsou obětí vlastní slávy - příliš mnoho zákazníků, nestíhačka, únava, takže dělají chyby a nezvládají být milí a pozorní na všechny...


    IKA: Daifuku se ovšem hodí servírovat kdykoli a po čemkoli. ;) (Nebo jsem si na něm vypracoval závislost.)

    MAGULEE: Slavíkova 1657/1 - ten dolní roh náměstí, kde nejezdí tramvaj.
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    HAAALA: a na tom Jiraku je to kde? na nastence jsem nenasla nebo blbe koukala ..dekuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam