• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MACHALIK: to bude asi tím, ale i tak - odhlédněme od toho, jestli jsem byl nebo nebyl ve Francii a co jsem tam jedl, boef bourguignon kvalitní od nekvalitního taky poznám
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Obávám se, že jádro pudla je v těch třech týdnech ve Vietnamu. Mě taky žádné argentinské ani jiné steaky v ČR už neuspokojí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: oni se ve srovnání s první návštěvou dost vyvinuli, soudě dle nesmažených závitků, který napoprvé, ani na podruhé nebyl až taková sláva a teď je hodně dobrý i ve srovnání s Jiřákem, buncha mají téměř jistě grilované na uhlí, přinejmenším maso tak voní, polívky vynikající, kdybych to měla blíž, jsem tam aspoň jednou týdně, jako ve Vietnamu jsem nebyla, ale jazýček mám mlsný velmi, takže bych si troufla říct, že jsi měl přinejmenším smůlu
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MOIRAIN: po prvním (!) ochutnání, ve srovnání s ostatními viet podinky v Praze a hlavně po třech týdnech ve Vietnamu jo. Ale není to objektivní soud, vždycky srovnáváme něco s něčím...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: Tobě připadá jídlo v Nuslích za starou belu??? Já tam byla pokaždé spokojená a banda mých známích, včetně těch s vietnamskou kuchyní neseznámených byli spokojení vždycky též. Teda jeden kolega ne, ale on je typ spíš na české hotovky.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    HAAALA: nečetla jsem tu recenzi, ale evidentně tam byla i Gorazdova, pokud se nemýlím:) Chodíme tam docela pravidelně na oběd a naštěstí jsme přišli cca o půl hodiny dřív, než ovbykle..najednu se Pho neskutečně narvalo, vedle u stolu seděla dokonce Dáda Patrasová:DD Samej kravaťák, všichni nám koukali do misek(což chápu, pro neznalce, je Bun bo Nam Bo docela vizualni zážitek.)) Komentovali nahlas každý sousto, docela prdel:) Pro majitele zaručeně reklama k nezaplacení, jenom te´d nevím, jestli si tam radši nedělat na obědy rezervaci.)
    VOY
    VOY --- ---
    Kazdopadne ted maji nove Banh Mi a je imho slusny, lepsi nez to co jsem mel v jedinym stanku na sape, kde ho meli. Daleko podobnejsi Banh Mi co jsem ochutnaval v HCMC. Pho bych naopak rekl, ze je tam slabsi nez na Sape, byt z tech snadno dostupnych primo ve meste urcite patri k tem lepsim. Cerstve vareny a zadny hroudy slepenych hnusnych nudli.

    Ze dneska vsichni opisujou od Cuketky a Scuku je smutny, ale asi normalni, protoze je to jedinej vsem dostupnej zdroj informaci o novych podnicich. Ovsem kdo se o jidlo a restaurace zajima tak ty o novych vecech stejne vetsinou vi driv nez to zvladnou velky media ze Scuku zkopirovat a rozsirit i mezi masy ignorantu :-).
    MALKE
    MALKE --- ---
    HAAALA: Spíš novináři sledujou Cuketku a Scuk...:)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ALDARION: na druhý straně, v Nuslích jsou sice supermilí a úslužní, ale když stojí jídlo za starou belu, je to pro mě přeci jen důležitější faktor než jak se obsluha chová (ale chápu, že to tak nemají všichni - třeba kolegové z práce jsou schopni chodit na jídlo do podniků, kde je kuchyně průměrná, ale je to tam trendy, in a je to v centru...)

    prostě proti gustu...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Určitě nejsou špatní. Ale nevím, jestli to recenzují lidé natolik zvyklí a zmlsaní vietnamskou kuchyní jako jsou asi někteří zdejší přispěvatelé. ;) Myslím, že vařit umí, ale jsou obětí vlastní slávy - příliš mnoho zákazníků, nestíhačka, únava, takže dělají chyby a nezvládají být milí a pozorní na všechny...


    IKA: Daifuku se ovšem hodí servírovat kdykoli a po čemkoli. ;) (Nebo jsem si na něm vypracoval závislost.)

    MAGULEE: Slavíkova 1657/1 - ten dolní roh náměstí, kde nejezdí tramvaj.
    MAGULEE
    MAGULEE --- ---
    HAAALA: a na tom Jiraku je to kde? na nastence jsem nenasla nebo blbe koukala ..dekuju
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    :-) nebo se o nich hodne mluvi, vietnamske jidlo je trendy a novinari od sebe trapne opisujou a nevedi, kam jinam zajit...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    jinak Jiřák měl za poslední dva měsíce celkem 3 recenze - Žena a život / únor, Respekt taky únor, a teď HN / příloha ze středy... to maj buď zaplacený, nebo jsou prostě dobrý. Nebo něco mezi.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak na Budějáně je nová Sakura a Pho tam mají taky, ale nevím jak dobré
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    Za me pho na jiraku dobry...nekdy uplne vynikajici silnej vyvar a nekdy jen dobry, ale spatny nikdy nebylo...
    prijde mi ze v dobe obeda to trochu sidej jak nestihaj, mozna lehce doredujou z bujonu...
    do misticky sebou na doma nejlepsi, na stojaka by mi asi moc nejelo...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: krome sapy u me ted gorazdova. ale ja radsi bun bo nebo nesmazeny zavitky. a potom jeden stanek v hole shovitz trznici, ovsem ne ten medializovanej. vari tam pho a bun ca na vice mistech, ale myslim, ze se to nevi. je to stanek vic pristupnej, ale zase kryptictejsi v tom, ze na prvni pohled neni videt, ze delaji i jiny veci nez faux-cinu. jsou tam taky rekl bych milejsi. a moc prijemny sou i v gorazdovce, i kdyz neumi skoro slovo cesky. jednou sem si objenal 'bun bo s kurecim', coz je, predpokladam, asi jako objednavat svickovou s testovinama, protoze od ty doby me zdravi bun ga na bo a smejou se. a je pravda, ze na jiriho me taky chutnalo, ale na miste to jist neni pro me moc prijemna zkusenost.
    IKA
    IKA --- ---
    WOSSI: daifuku!.:)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Není to tím jezením na stojáka...zkrátka mi tam pho nepřijde tak dobrý jako v těch ostatních...a to ty ostatní mají vlastně nevýhodu,že jak tam člověk v klidu sedí,tak má podle mě víc času,a lépe se soustředí na samotné jídlo..a tím víc může najít chyb :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Ja si myslim, ze Pho na Jiraku brzy dostane Michelinskou hvezdicku, nebot zena z tamnich karbenatku vrhla, coz se me stalo v jedne a v ji v druhe michelinske restauraci v Praze. Me osobne chutna nejvic Bun Cha v Sape a Pho v Ha-Noi. Gorazdovka jako dobra, ale pomerne sucha, v Remember nam nechutnalo vubec. V Malesicich mame taky jednu, dve oblibene restaurace, ktere vsak nejsou natolik specializovane, jako v Sape.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    AKICHITA: chápu, ten styl na stojáka nedává každej... nicméně co se kvality pho bo týče, pro mě je to bez konkurence (akorát zvažuju, že až bude pěkně, budu si to nosit přes ulici na Jiřák na lavičku...)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    HAAALA: Já mám radši pho bo (tai) v Nuslích a Gorazdovce...i v Rememberu mi chutná víc...ale asi to dělá i to,že si člověk může v klidu sednout a víc si to vychutnat...na Jiřáku jsem si pho bo dávala třikrát,a vždy tam bylo něco špatně-poprvé málo bylinek,na limetku jsem čekala 10 minut,nepříjemná obsluha..podruhé opět nebyly limety,vývar byl mastný a bylinek pořád málo..a potřetí jsem chytla nasekané nudle a sice dost bylinek,ale masem šetřili...Takže moc nechápu všeobecné nadšení..jako ne že by tam bylo špatný,ale raději chodím jinam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam