• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    SALVATOR: ked to mas slane tak by som dal menej ustricovej omacky alebo light sojjovky.

VOY: daju sa kupit v sape.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: Tak sem to neska dělal k večeři a super. Jenom dotaz, ale: máš to taky tak hrozně slaný?
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Vida, tak tomu susi co casto vidam v ruznych stir fries se rika tofu puffs. Zas jsem o neco chytrejsi :-).
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    VOY: mozes pouzit ake chces - ake mas najradsej. najviac mi chuti ak pouzijem makke(soft) ale super je to aj s tofu puffs. tvrde tofu mi nechuti ale v pripade krize sa da pouzit.

to makke - soft tofu maju v sape, neviem kde inde ho predavaju mozno niekto bude vediet..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    EXTREME: to je fer :) ... mimochodem ta omacka (seasoning+water) plus jeste ryzova mouka na trosku zahusteni je vyborna omacka na zluty nudle, staci je pak uz jen doplnit treba sparenym spenatem, posypat jarni cibulkou a easy dobrota je na taliri

posledni dobou si na takovych jednoduchostech ulitavam, jedna/dve ingredience, za 10minut uvarino a max spokojenost :)
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Kdyz bych tohle chtel udelat tak kde/jaky tofu koupit? Nikdy jsem to doma sam nedelal...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    rychlovka na dnesny obed. moj oblubeny recept, ktory pre svoju jednoduchost varim pravidelne.(vacsinou nahradzujem tofu masom, s bocikom je to genialne)

Simple Braised Tofu

serve 2 to 4 as part of a Chinese meal
    you'll need;
    1 container of fresh soft tofu, halved sidewise
    oil for cooking
    3 garlic cloves, roughly chopped
    2 to 3 bird chillies, chopped
    3 tbs of oyster sauce or mushroom sauce*
    2 tbs of light soy
    1 tbs of dark soy
    1 tsp of sesame oil
    2 tbs of sugar
    dash of white pepper
    dash of Chinese cooking wine
    1 cup of water
    3 spring onions, cut into 3 cm lengths
    * use mushroom sauce or vegetarian oyster sauce for a vegetarian version

- Pan fry tofu on both sides until golden, remove and set aside.
    - Saute garlic and chillies with a little cooking oil then add in the seasonings and water.
    - Return the tofu to the wok and let simmer for 5 to 10 minutes.
    - When the sauce has reduced by half add in the spring onions and cook for a minute more.
    - A bowl or two of pipping hot steamed rice is all you need to go with this simple but delicious dish.
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Tak jsem ochutnávala pho bo na Albertově a nic moc-vývar byl přesolený,podle mě tam přidali kostku bujonu,nudle byly v ohromném slepenci,málo bylinek,maso ušlo,na dochucení měsíček citronu,pro pepř,rybí omáčku atd. si člověk musel dojít k pultu...takže za mě nevermore....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VOY: teoreticky v těch Nuslích
    VOY
    VOY --- ---
    HAAALA: Jasne, o tom samym. Je to novinka, maj ho jen na takovym malym papiru hned u pokladny.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VOY: na Jiřáku maj banh mí? nikdy jsem ho tam neviděl a nemaj ho napsaný v nabídce... pokud mluvíme o tom samým Jiřáku teda
    VOY
    VOY --- ---
    JUANITA: Vidis, to jsem vynechal. Tam neni vubec spatny, ale proti jiraku dost drahy a delaji ho do obycejny rozpeceny bagety. Teda nezkoumal jsem zvlast ten Jirak, ale urcite to nebyla ta uplne klasicka rozpekarnova. Az tam pujdu priste provedu rozbor.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    VOY: v red hot chilli
    VOY
    VOY --- ---
    V kazdym pripade pokud nekdo vite o dalsim miste, kde si lze mimo Sapu a Jirak dat Banh Mi, tak sem s nim!
    VOY
    VOY --- ---
    MACHALIK: Presne tak, nikdo snad nejsme nejak osobne zainteresovani na tom, jestli je lepsi Pho na Jiraku nebo na SAPE :-).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HAAALA: To nezpochybňuju, jen mně tak nějak životně vadí situace, kdy osoba A o věci X prohlásí, že není kdovíjak dobrá/kvalitní, aby se v zápětí objevila osoba B, případně C i D, které řeknou, že jim to přijde v pohodě. Vždycky se najde někdo, komu něco vyhovuje. Obecně mi přijdou vždy zajímavější názory kritické než pochvalné.

Já ve Vietnamu nebyl a taky mi jedno pho chutná víc než jiný. Ale kdyby mi někdo řekl, že moje oblíbený pho není dobrý a že jsou lepší, tak spíš než snažit se mu vysvětlit, že je přece dobrý, případně že měl smůlu, by mě zajímalo, kde sehnat to ještě lepší.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MACHALIK: to bude asi tím, ale i tak - odhlédněme od toho, jestli jsem byl nebo nebyl ve Francii a co jsem tam jedl, boef bourguignon kvalitní od nekvalitního taky poznám
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Obávám se, že jádro pudla je v těch třech týdnech ve Vietnamu. Mě taky žádné argentinské ani jiné steaky v ČR už neuspokojí.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: oni se ve srovnání s první návštěvou dost vyvinuli, soudě dle nesmažených závitků, který napoprvé, ani na podruhé nebyl až taková sláva a teď je hodně dobrý i ve srovnání s Jiřákem, buncha mají téměř jistě grilované na uhlí, přinejmenším maso tak voní, polívky vynikající, kdybych to měla blíž, jsem tam aspoň jednou týdně, jako ve Vietnamu jsem nebyla, ale jazýček mám mlsný velmi, takže bych si troufla říct, že jsi měl přinejmenším smůlu
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MOIRAIN: po prvním (!) ochutnání, ve srovnání s ostatními viet podinky v Praze a hlavně po třech týdnech ve Vietnamu jo. Ale není to objektivní soud, vždycky srovnáváme něco s něčím...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    HAAALA: Tobě připadá jídlo v Nuslích za starou belu??? Já tam byla pokaždé spokojená a banda mých známích, včetně těch s vietnamskou kuchyní neseznámených byli spokojení vždycky též. Teda jeden kolega ne, ale on je typ spíš na české hotovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam