• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    D13
    D13 --- ---
    KALTY: diky, mozna jsem mel upresnit...nemrazeny...nejak tomu mrazenymu moc neholduju
    KALTY
    KALTY --- ---
    D13: Thai obchod u Míráku
    Ale mražený.
    D13
    D13 --- ---
    poradi prosim nekdo, kde v Praze kupovat kafrovy limetky?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: To už mě napadlo, jen mi přišlo, že je sojovka tak slaná, že i když jí uberu, tak to moc poznat nebude :).
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VOY: asijsky potraviny v Korunni.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    SALVATOR: ked to mas slane tak by som dal menej ustricovej omacky alebo light sojjovky.

VOY: daju sa kupit v sape.
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Jeste me napadlo, daji se nekde taky koupit ty puffs? Ja jsem teda myslel, ze tuhle texturu to tofu ma kdyz ho fritujes...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: Tak sem to neska dělal k večeři a super. Jenom dotaz, ale: máš to taky tak hrozně slaný?
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Vida, tak tomu susi co casto vidam v ruznych stir fries se rika tofu puffs. Zas jsem o neco chytrejsi :-).
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    VOY: mozes pouzit ake chces - ake mas najradsej. najviac mi chuti ak pouzijem makke(soft) ale super je to aj s tofu puffs. tvrde tofu mi nechuti ale v pripade krize sa da pouzit.

to makke - soft tofu maju v sape, neviem kde inde ho predavaju mozno niekto bude vediet..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    EXTREME: to je fer :) ... mimochodem ta omacka (seasoning+water) plus jeste ryzova mouka na trosku zahusteni je vyborna omacka na zluty nudle, staci je pak uz jen doplnit treba sparenym spenatem, posypat jarni cibulkou a easy dobrota je na taliri

posledni dobou si na takovych jednoduchostech ulitavam, jedna/dve ingredience, za 10minut uvarino a max spokojenost :)
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Kdyz bych tohle chtel udelat tak kde/jaky tofu koupit? Nikdy jsem to doma sam nedelal...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    rychlovka na dnesny obed. moj oblubeny recept, ktory pre svoju jednoduchost varim pravidelne.(vacsinou nahradzujem tofu masom, s bocikom je to genialne)

Simple Braised Tofu

serve 2 to 4 as part of a Chinese meal
    you'll need;
    1 container of fresh soft tofu, halved sidewise
    oil for cooking
    3 garlic cloves, roughly chopped
    2 to 3 bird chillies, chopped
    3 tbs of oyster sauce or mushroom sauce*
    2 tbs of light soy
    1 tbs of dark soy
    1 tsp of sesame oil
    2 tbs of sugar
    dash of white pepper
    dash of Chinese cooking wine
    1 cup of water
    3 spring onions, cut into 3 cm lengths
    * use mushroom sauce or vegetarian oyster sauce for a vegetarian version

- Pan fry tofu on both sides until golden, remove and set aside.
    - Saute garlic and chillies with a little cooking oil then add in the seasonings and water.
    - Return the tofu to the wok and let simmer for 5 to 10 minutes.
    - When the sauce has reduced by half add in the spring onions and cook for a minute more.
    - A bowl or two of pipping hot steamed rice is all you need to go with this simple but delicious dish.
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Tak jsem ochutnávala pho bo na Albertově a nic moc-vývar byl přesolený,podle mě tam přidali kostku bujonu,nudle byly v ohromném slepenci,málo bylinek,maso ušlo,na dochucení měsíček citronu,pro pepř,rybí omáčku atd. si člověk musel dojít k pultu...takže za mě nevermore....
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VOY: teoreticky v těch Nuslích
    VOY
    VOY --- ---
    HAAALA: Jasne, o tom samym. Je to novinka, maj ho jen na takovym malym papiru hned u pokladny.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VOY: na Jiřáku maj banh mí? nikdy jsem ho tam neviděl a nemaj ho napsaný v nabídce... pokud mluvíme o tom samým Jiřáku teda
    VOY
    VOY --- ---
    JUANITA: Vidis, to jsem vynechal. Tam neni vubec spatny, ale proti jiraku dost drahy a delaji ho do obycejny rozpeceny bagety. Teda nezkoumal jsem zvlast ten Jirak, ale urcite to nebyla ta uplne klasicka rozpekarnova. Az tam pujdu priste provedu rozbor.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    VOY: v red hot chilli
    VOY
    VOY --- ---
    V kazdym pripade pokud nekdo vite o dalsim miste, kde si lze mimo Sapu a Jirak dat Banh Mi, tak sem s nim!
    VOY
    VOY --- ---
    MACHALIK: Presne tak, nikdo snad nejsme nejak osobne zainteresovani na tom, jestli je lepsi Pho na Jiraku nebo na SAPE :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam