• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    LEA1: pokud mozno, tak domaci mleko.

a mne se teda taky vzdycky rozpadal.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: bezva, diky za info :) ja obvykle chodim k ruznejm pakistancum a zbytek beru vsude mozne... :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    SALVATOR: mám v plánu paneer udělat poprvé. Máš nějaké tipy a vychytávky při výrobě nebo mám prostě jen vygooglovat recept a jet podle něj?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Nám se daří poměrně pevnej. Po přecezení v hodně utáhnutý utěrce ho v ní necháváme a 2-3 hodiny lisujeme pod cca 5-7 dílama encyklopedie Diderot.

Mám voko jak z kašparovy krávy, ale odhaduju hmotnost jednoho dílu na necelej 1 Kg.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HITOMI: maju napr v predajni korenia ktoru som spominal - cajkavakoreni haskova ulica - praha 7
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    LA_PIOVRA: jo, ta uz nam tedka taky dosla a vubec netusim, kde ji v Pze sehnat :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MACHALIK: pohledem z Prahy je nejkritictejsi asafoetida, ty co pises vim kde koupit v pohode:)
    KALTY
    KALTY --- ---
    FLU: MACHALIK:
    To je sice pěkné, ale pro mě zatím nepoužitelné. Při prvním ind. receptu doopravdy nebudu dávat dohromady koření ;)
    Radši si nechám poradit v nějakém krámku...
    ale díky i tak ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KALTY: Pravdu má FLU, nepotřebuješ nic jako specielní shop s indickejma směsima, všechno si uděláš doma ze základních koření. Jdi do nejvybavenější kořenkárny v okolí, kritický budou semena pískavice, black onion seeds, curry leaves, kaffir leaves. Jak maj toto, maj už všechno a navíc všechno ostatní seženeš v každým marketu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: K tomu paneeru - doma se mi nikdy nepovedl tak pevny, aby se pri vareni nerozsypal. Parkrat jsem misto nej pouzila klasicky cesky tvaroh na strouhani a prijde mi to jako prijatelny ojeb, ten rozdil je pomerne maly.
    FLU
    FLU --- ---
    uz jsem to tu psal nekolikrat (anebo to bylo vedle ve vege kuchyni?:) a napisu to znova:

hmozdir + tloucek + zakladni jednodruhova koreni = nejlepsi masala :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ja chodim sem http://www.cajkorenikava.cz/ je to na prahe 7. kvalitu masal ale neviem posudit pretoze indicku kuchynu moc nevarim. maju tam velky vyber jednodruhovych koreni.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pakistanci v lipansky na zizkove, na indii vse co je poteba
    LEA1
    LEA1 --- ---
    KALTY: přímo indická prodejna je na Táborské, jmenuje se čapátí, myslím, že curry masala a garam masala je u nich bezkonkurenční. Jinak na Francouzské, jak píše Salvator, je taky dobrý výběr.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KALTY: Dobrej výběr maj ve Vršovicích v Thai's asian food shop na Francouzský. Chodim tam hlavně pro garam masalu, kurkumu, a kromě dobrý sojovky i spoustu dalšího. Něco se dá koupit i u vietnamců na rohu Tylova náměstí na Bělěhradský.
    KALTY
    KALTY --- ---
    dotaz c.2
    Kde nejlépe ( a ne předraženě ) koupit indické koření a specifické zboží? V Praze.
    KALTY
    KALTY --- ---
    NOLONGERTHERE: SALVATOR:
    Mrknu na to díky ;) Chci to zkusit poprvé. Thajské a jiné asijské už jsem zkoušel tak chci zkusit něco jiného.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KALTY: Já můžu z receptů z Indie vřele doporučit paneer mattar. Klidně bez paneeru.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    KALTY: Recepty z Indie 1 i 2 jsou moc fajn, od Slovenky přímo tam žijící. http://www.receptyzindie2.com/. Já zkoušela na popud někoho naposledy karfiolove kari, moc dobré.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Na příští týden plánuju udělat si nějaký indický recept.
    Nějaký tip na recepty? Budu dělat indii poprvé tak nějaký přehledný recept ( česky výhodou ) ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam