• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LA_PIOVRA:
    diky, vyzkousim.

    GINGERCAT:
    vzhledem k tomu, ze zatim se tu objevil tip jen na jedno misto, bohuzel asi je.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jaky maso byste doporucili na pho? nebudu to delat ud bujonu, ten si udelam z pho pasty,ale nevim ktrej kus kravy by se hodil nejlip?


    LA_PIOVRA: dik za tip
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARIPOSA: čínské jídlo bez glutamátu? Není to trošku oxymoron? ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    JUANITA: alespoň se při objednávce nenudíš a při take away to máš pokaždé s překvapením :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: no jak kdo z nich, sefova umi cesky nejlip, zbytek obsluhy vubec, ale jeden kluk vietnamskej zase neumi skoro vietnamsky a je tak ceskej, ze nevedel, co je bum bo.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Zkusit se má vše ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MARIPOSA: v Rumunsky za rohem od Tylaku je prej cinska restaurace, kde po vzoru vietboomu pani majitelka zacala delat autenticky cisnky jidla z regionu, odkud pochazi.
    Ale zatim jsem nenavstvil.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    To mi připomíná, je na Vinohradech nějaká čínská restaurace, kde vaří bez glutamátu nebo ho alespoň používají v množství, které nepůsobí několikahodinové bolení hlavy?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vcera jsem poprve navstivil vietnamce ve slavikovy na jiraku ... jidlo dobry, peknej nahled do kuchyne, vyvar poctivej jen skoda ze to bylo tak glutamatovy :/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    EXTREME: No, nevis kolik stoji? Ja myslim ze jsou to "soft shell crab", by mohlo byt fajn varit je doma .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: cesky mluvi dostatecne a nabizeji :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SCHEJBITCH: Mne to nesmrdelo vubec. Ale ja to teda mam ve trilitrovce v lednici, tak to kvasi pomalu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite prosim jestli ve vietnamske restauraci v gorazdovce nabizeji take away?
    Muzu si zavolat, ale nevim, jak moc umi cesky :-) dekuju.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EXTREME: Tak je rozdíl dělat něco v létě a za příjemného jara, taky záleží na tom, jestli je okno ve stínu nebo na parném slunci. Při pětatřicetistupňových vedrech by kvašení na sluníčku nechal jen pyrotechnik amatér :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    BONEMINA: nejde o smrad ale v teple prebieha fermentacia velmi rychlo takze sa moze stat ze ti ta nadoba v ktorej mas kimci vybuchne ;-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EXTREME: No na koleji v rohovém pokoji v horním patře to ani moc nevadilo a nejbližší sousedi měli slíbenou ochutnávku, tak nám drželi palce :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    BONEMINA: kimci v lete na okne? asi nie :-D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SCHEJBITCH: Na koleji jsme tyhle smradlavé jídelní procesy řešili škatulí pověšenou z okna. Pokud bys tím přímo neohrožoval sousedy, bylo by to řešení i pro garsonku.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v pytlikach je ok, zkouseli jsme ruzny druhy v mongolsku (dovazeny z koreje) a byly docela dobry, cerstvy domaci je samo ale nejlepsi..
    i kdyz kazdej ho dela trochu jinak tak je to pak spis otazka preferenci :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH: bojím se, že čerstvé poštou nedostaneš, no. Ale koření na kimči jo, a zbytek je celkem jednoduchej.

    Otázkou je, jaké to konzervované bude, protože jestli ho vysterilujou a nebo tam nacpou konzervanty, tak to jaksi zavraždí všechny ty bifidy. i když čistě teoreticky by ho tam mohli narvat nepasterované a zakonzervovat a vono by teoreticky mohlo prokvášet dál v té plechovce, něco jako šampus, co zraje v láhvi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam