• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: dekujii
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: v deci kuřecího vývaru rozmíchat lžičku škrobu, něco sojové omáčky, rýžového octa, cukru a chilli omáčky. Rozmíchat do hladka a nechat nasáknout.

    Ve wokru rozpálit olej, orestovat v něm chilli papričku, česnek a zázvor a jak to bud zlátnout, tak to vyndavat. Pak tam hodit kuřecí maso na nudličky a orestovat, přidat nudličky mrkve, pórku, namočené jidášovo ucho a ideálně bambusové výhonky. Zalij kuřecím vývarem, uvař zeleninu do měkka, přilej odmáčený škrob a chviličku nech provařit. Ochutnej a dle potřeby doslaď, dokysel, a přidej případné chilli a nebo sojovku.
    GREGI
    GREGI --- ---
    poradite mi nekdo zaklad na cinskou polevku? u nas v cine mi hrone chutna takova obyc za 29 a jmenuje se cinska polevka kureci, jsou v tom kousky kureciho masa, zampiony a neco co je sladke ale zaroven palive:) a je zahustena klasicky skrobem... takze kdyby znal nekdo neco aspon trochu podobneho memu popisu budu moc vdecny:) a za recept na prave kung pao bych byl jeste vdecnejsi:)) na internetu sou toho sice tuny ale nevim co je to prave
    GIANT
    GIANT --- ---
    ok dik :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ja bylinky mrazim; ale neni to pak ono, spis ok uz jen na vareni nez na doplnek vedle jidla .. hlavne velky mnozstvi koriandru ten se hodi vzdycky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GIANT: Bohužel jen pro okamžitou spotřebu, já je skladuji v lednici, stonky obalené v namočené utěrce. Zamrazit se dají, ale dopadnou stejně jako jakákoliv jiná zelená bylina - do salátu už to prostě není, ale smíchat s tvarohem a namazat na čerstvý domácí chléb se to dá vždycky. Mungo klíčky se zamrazit nedají.
    Ale když ze zbytků uděláš salát, myslím, že to bude mít úspěch i samotné bez nudlí a masa. Já ho mám moc ráda i jen tak.
    GIANT
    GIANT --- ---
    BARA_ONLY_ONE: se mi sbihaj sliny, jen vidim tohle. asi se taky vypravim a koupim konecne i wok. daj se ty bylinky hodit treba do mrazaku? nebo kupovat jen na okamzitou spotrebu? precijen to mam do sapy a malesic daleko.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    JUANITA: Jj, maso se marinuje s rybí omáčkou (někdo dává ústřicovou), drceným česnekem, citronovou trávou, cukrem, solí, pepřem a olejem. To je asi ta nejklasičtější verze, ale každý to dělá jinak.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jeste tam ma byt citronova trava k marinade na maso, myslim.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---

    Tak jsem nakonec navštívila Malešice, protože to mám fakt kousíček. A hlásím, že se to tam za poslední rok velmi změnilo, velká spokojenost. Jídlo jsem si tam nedávala, ale pořídila jsem tam kompletní výbavu na Bún bò Nam Bộ, včetně "tří krabů", ač byly mnohem dražší než jiné rybí omáčky (120,-) a musela jsem pár krámků projít.

    V obchodě, kde jsem nakoupila všechnu zeleň, byl pán, který sice neznal názvy v češtině, co je perilla neměl tušení, ale nechal mě si vybrat co potřebuju, a když jsem mu oznámila, že budu vařit Bún bò Nam Bộ, tak mi nacpal i arašídy, na které jsem zapomněla a smaženou cibulku, kterou jsem si původně chtěla udělat doma. A chtěl mi vzít mou milovanou červenou perillu, protože tam nepatří :-) Což je super, když náhodou nebudu vědět nějakou ingredienci, stačí říct název jídla a on dokáže poradit, snad tam bude vždycky! Když projdete vchodem a půjdete furt rovně až nakonec, tak je to po pravé straně, snad poslední obchod než začnou bistra.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    SALVATOR: no ono to jako neni úplně omáčka...prostě ta Chuť.. :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAD_CADDY: Sakra, já to znám spíš suchý O.o (a mastný).
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Zdravím, chtěl bych se pokusit udělat podobné "smažené nudle s kuřecím masem" jako se dělají v čínských restauracích...nebo něco na ten způsob prostě dobrého.

    Nemáte někdo nějakej osvědčenej recept? hlavně tedy na tu "omáčku"
    Díky
    HATOR
    HATOR --- ---
    TIGRE: Indonéská je tahle - já Ghillie Basan miluju, mám od ní těch cizokrajných kuchařek víc
    The Indonesian Kitchen: Classic recipes made easy with over 70 step-by-step recipes: features sensational and authentic dishes for all occasions, ... than 400 stunning step-by-step photographs: Amazon.co.uk: Ghillie Basan, Terry Tan: Books
    http://www.amazon.co.uk/Indonesian-Kitchen-step---step-sensational/dp/1844769925/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1346080828&sr=1-1

    a thajskou tuhle, tam mi akorát vadí ten malý formát, teda.
    Hamlyn All Colour Cookbook 200 Thai Favourites: Amazon.co.uk: Oi Cheepchaiissara, Hamlyn Cookbooks: Books
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/0600619370/ref=oh_details_o05_s00_i00


    HITOMI
    HITOMI --- ---
    FLU: vsak ten si tam clovek muze klidne podle potreby dodat :) driv jsme taky jeli striktne podle jejich receptu, ale ted uz si to vsechno pekne upravujem :) hlavne podle toho, jakou zeleninu zrovna mame :)
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: jj, manjula je super (az na to, ze nepouziva cibuli a cesnek:)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    mám pocit, že to tu možná kdysi dávno proběhlo, nicméně jsem se zamiloval do stránky www.manjulaskitchen.com - indická kuchyně s videorecepty.

    o víkendu jsem ochutnal date & raisin chutney a nemohl jsem se od toho odtrhnout.
    Date And Raisin Chutney (Khajoor and Kishmish Chutney) | Manjula's Kitchen | Indian Vegetarian Recipes | Cooking Videos
    http://www.manjulaskitchen.com/2012/02/22/date-and-raisin-chutney/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    HATOR: jakou? dej link :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    Děkuju všem za rady. Mám novou thajskou a indonéskou kuchařku, tak to potřebuju vyzkoušet :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HATOR: jojo, obvykle neni problem se s nim domluvit. Taky jsme si uz u nej onehda nejake to zbozi nechavali objednat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam