• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MAKROUSEK: zkusim, diky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ESTEN: Ha Noi.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GEJSHA: cool, jdu tam.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    kam mam jit na dobry pho bo, co nejbliz jiraku? To bistro na jiraku slo do kopru a v anglicky maj v nedeli zavreno :/

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    BONGMAN: mám podobnou zkušenost (pokud je to YY na vyšehradě)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Hlásím nové bistro v Holešovicích. Hned v pondělí tam mířím na oběd, tak podám další hlášení.)
    Contatc Us
    http://vietnamfoodsh.cz/contact.html

    Menu
    http://vietnamfoodsh.cz/menu.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BONGMAN: Ne.
    BONGMAN
    BONGMAN --- ---
    vim že diskuze o restauraci Yam Yam tady už nějaká proběhla ale já se prostě nemůžu udržet a musím vám sděli svůj zážitek -
    takovou šlichtu sem fakt nečekal
    za to co servírujou se nebojej říci o relativně slušnou sumičku a co člověk dostane? no thajské to asi sice bylo ale chyběla tomu oná svěžest čerstvé suroviny co na thajském jídle tak miluju. Nevim jestli sem měl zrovna smůlu na jídlo tak by mě zajímalo - mám jim dát ještě šanci?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Kupon na menu pro dva do Sushi Islands, platnost do 21.9. 2012, poněkud jsem na to zapomněla.
    Platnost do: 21. září 2012
    Tento voucher opravňuje držitele k využití této nabídky:
    Sushi menu pro dva se SUSHI ISLANDS, v centru Prahy!
    Pochutnejte si celkem na 40 kusech sushi a miso polévce
    pro každého! Sledujte umění mistrů na vlastní oči!
    Vouchery platí celý rok!
    1 x Super bohaté SUSHI menu PRO DVA
    Kde voucher využít:
    SUSHI ISLANDS
    Adresa: Legerova 78, Praha 2
    Rezervace nutná předem: info@ sushiislands.com nebo 222 240 035 (po-so 18.00–22.00)
    Otevírací doba: UT-SO 17.00–22.00
    Restaurace je nekuřácká
    Jídlo je možné nechat si zabalit s sebou – příplatek 10 Kč za krabici

    Cena byla 395 Kč, prodám za 350 Kč, předám buď osobně, nebo platba na účet a pošlu emailem.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    recepty na thajske curry pasty, mozno sa to bude niekomu hodit.

    Keang Khiao Wan (Sweet Green Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    5 large green chilies or jalapeno, roughly chopped
    20 green bird chilies, roughly chopped
    10 cloves of garlic, roughly chopped
    2 coriander roots, chopped
    2 cm piece of galangal, chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    2 pieces of kaffir lime peels, chopped
    3 shallots, peeled and chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste (kapi)
    1 tsp of cumin seeds, toasted and ground
    1 tsp of white peppercorns, ground
    1.5 tbs of coriander seeds, toasted and ground
    1 tsp of caraway seeds, toasted and ground
    a pinch of grated nutmeg

    Keang Kari (Thai Indian Curry or Yellow Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    4 shallots, roasted, peeled and chopped
    2 heads of garlic, roasted and peeled
    5 cm piece of ginger, roasted and chopped
    1 tsp of caraway seeds, roasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, roasted and ground
    1 tbs of coriander seeds
    2 tbs of Madras or Malaysian meat curry powder
    2 tsp of turmeric powder
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste

    Keang Phet Deang (Spicy Red Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    10 bird chilies, chopped
    2 shallot, peeled and chopped
    6 cloves of garlic, peeled and chopped
    2 cm piece of galangal, peeled and chopped
    2 pieces of kaffir lime peels, chopped
    2 lemongrass (white part only), chopped
    2 coriander roots, chopped
    1 tsp of caraway seeds, toasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, toasted and ground
    1.5 tbs of coriander seeds, toasted and ground
    2 tsp of Thai shrimp paste

    Panang (Penang Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    10 cloves of garlic
    2 coriander roots, chopped
    2 tsp of white peppercorns, toasted and ground
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    3 pieces of kaffir lime peels, chopped
    2 cm piece of galangal, peeled and chopped
    2 shallots, peeled and chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste
    1/4 cup of unsalted peanut, roasted and ground

    Keang Massaman (Muslim Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    4 heads of garlic, roasted and peeled
    3 shallots, roasted and peeled
    5 cm piece of galangal, roasted, peeled and chopped
    5 lemongrass (white part only), chopped
    1 bunch of coriander with root, chopped
    10 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    20 dried bird chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    zest of 1 kaffir lime, chopped
    1.5 tbs of coriander seeds, roasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, roasted and ground
    1 tsp of caraway seeds, roasted and ground
    6 cloves, roasted and ground
    1 tsp of grated nutmeg
    1 tsp of cinnamon powder
    1 tsp of ground mace
    3 tsp of Thai shrimp paste
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    moje oblíbená stránka s korean recepty
    Recipes - Cooking Korean food with Maangchi
    http://www.maangchi.com/recipes/
    rice cake

    budu si je zas muset koupit... skvělé do polívek a nebo jako pálivá mňamka http://www.maangchi.com/recipe/ddukbokkie
    Ta pasta je šíleně nakažlivá a pořád mě nutí zvyšovat dávky :D
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    MRMNK: docela kumšt je to umět tohle tofu připravit a pořádně změkčit a pak taky hodně vypláchnout a neudělat z toho přitom cucky.... právě jsem projel kus prov. Guangxi kde je toto tofu hodně populární a musim říct že smekám, opravdu dobré.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: dekujii
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: v deci kuřecího vývaru rozmíchat lžičku škrobu, něco sojové omáčky, rýžového octa, cukru a chilli omáčky. Rozmíchat do hladka a nechat nasáknout.

    Ve wokru rozpálit olej, orestovat v něm chilli papričku, česnek a zázvor a jak to bud zlátnout, tak to vyndavat. Pak tam hodit kuřecí maso na nudličky a orestovat, přidat nudličky mrkve, pórku, namočené jidášovo ucho a ideálně bambusové výhonky. Zalij kuřecím vývarem, uvař zeleninu do měkka, přilej odmáčený škrob a chviličku nech provařit. Ochutnej a dle potřeby doslaď, dokysel, a přidej případné chilli a nebo sojovku.
    GREGI
    GREGI --- ---
    poradite mi nekdo zaklad na cinskou polevku? u nas v cine mi hrone chutna takova obyc za 29 a jmenuje se cinska polevka kureci, jsou v tom kousky kureciho masa, zampiony a neco co je sladke ale zaroven palive:) a je zahustena klasicky skrobem... takze kdyby znal nekdo neco aspon trochu podobneho memu popisu budu moc vdecny:) a za recept na prave kung pao bych byl jeste vdecnejsi:)) na internetu sou toho sice tuny ale nevim co je to prave
    GIANT
    GIANT --- ---
    ok dik :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ja bylinky mrazim; ale neni to pak ono, spis ok uz jen na vareni nez na doplnek vedle jidla .. hlavne velky mnozstvi koriandru ten se hodi vzdycky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GIANT: Bohužel jen pro okamžitou spotřebu, já je skladuji v lednici, stonky obalené v namočené utěrce. Zamrazit se dají, ale dopadnou stejně jako jakákoliv jiná zelená bylina - do salátu už to prostě není, ale smíchat s tvarohem a namazat na čerstvý domácí chléb se to dá vždycky. Mungo klíčky se zamrazit nedají.
    Ale když ze zbytků uděláš salát, myslím, že to bude mít úspěch i samotné bez nudlí a masa. Já ho mám moc ráda i jen tak.
    GIANT
    GIANT --- ---
    BARA_ONLY_ONE: se mi sbihaj sliny, jen vidim tohle. asi se taky vypravim a koupim konecne i wok. daj se ty bylinky hodit treba do mrazaku? nebo kupovat jen na okamzitou spotrebu? precijen to mam do sapy a malesic daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam