• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: pokud ne, tak jsem dosáhla velmi podobného efektu s domácí majolkou s velkým podílem žlouktu (cca 1 na 1dcl oleje - tuším že slunečnicového nebo rýžový - prostě něco chuťově neutrálního), kam jsem přidávala rýžový ocet, trošku víc to osladila a především solila práškovým dashi. A ten maj třeba na Francouzské.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    ESTEN: do plastu zacali jidlo davat kvuli hygiene...ze pry nejsou restaurace, tak musi pouzivat prave plast
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    GUDRUN: ja tam chodil na pho, bejvalo jedno z lepsich v praze. Uz pred casem mi prislo, ze kvalita sla dolu, a pak (asi pred pul rokem) ho zacali nalejvat do plastovejch "misek", ze kterejch se ani neda poradne jist. Tak jsem na ne zanevrel..

    MAKROUSEK: tak pho v ha noi dobry.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ESTEN: prijde ti, ze se zhorsili? V cem? mam to kousek od prace, jim tam casto, posledni dobou jen bun bo nam bo a prijde mi porad super.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevíte někde, kde a jestli se prodává v Praze Kewpie?

    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Arbesovo náměstí, vietnamské bistro Ocean Blue. Některá jídla dělají na thajský způsob a jsou vážně skvělá. webovky nemají, zato nejmilejší a nejkrásnější servírku z asijských bister ano :)

    https://foursquare.com/v/ocean-blue/4fd4878ce4b0a1f007321240
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GEJSHA: do not like
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    nevim jestli to tu uz probehlo,ale je nova vyborna asijska restaurace N.ebo v Perlovce ;)
    NEB.O Restaurace
    http://neborestaurace.cz/
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    JUANITA: tak snad to do té doby zalepí Binh Minh:)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA:
    GEJSHA: tak pondeli gud lak, maji od stredy. :]
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MAKROUSEK: zkusim, diky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ESTEN: Ha Noi.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GEJSHA: cool, jdu tam.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    kam mam jit na dobry pho bo, co nejbliz jiraku? To bistro na jiraku slo do kopru a v anglicky maj v nedeli zavreno :/

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    BONGMAN: mám podobnou zkušenost (pokud je to YY na vyšehradě)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Hlásím nové bistro v Holešovicích. Hned v pondělí tam mířím na oběd, tak podám další hlášení.)
    Contatc Us
    http://vietnamfoodsh.cz/contact.html

    Menu
    http://vietnamfoodsh.cz/menu.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BONGMAN: Ne.
    BONGMAN
    BONGMAN --- ---
    vim že diskuze o restauraci Yam Yam tady už nějaká proběhla ale já se prostě nemůžu udržet a musím vám sděli svůj zážitek -
    takovou šlichtu sem fakt nečekal
    za to co servírujou se nebojej říci o relativně slušnou sumičku a co člověk dostane? no thajské to asi sice bylo ale chyběla tomu oná svěžest čerstvé suroviny co na thajském jídle tak miluju. Nevim jestli sem měl zrovna smůlu na jídlo tak by mě zajímalo - mám jim dát ještě šanci?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Kupon na menu pro dva do Sushi Islands, platnost do 21.9. 2012, poněkud jsem na to zapomněla.
    Platnost do: 21. září 2012
    Tento voucher opravňuje držitele k využití této nabídky:
    Sushi menu pro dva se SUSHI ISLANDS, v centru Prahy!
    Pochutnejte si celkem na 40 kusech sushi a miso polévce
    pro každého! Sledujte umění mistrů na vlastní oči!
    Vouchery platí celý rok!
    1 x Super bohaté SUSHI menu PRO DVA
    Kde voucher využít:
    SUSHI ISLANDS
    Adresa: Legerova 78, Praha 2
    Rezervace nutná předem: info@ sushiislands.com nebo 222 240 035 (po-so 18.00–22.00)
    Otevírací doba: UT-SO 17.00–22.00
    Restaurace je nekuřácká
    Jídlo je možné nechat si zabalit s sebou – příplatek 10 Kč za krabici

    Cena byla 395 Kč, prodám za 350 Kč, předám buď osobně, nebo platba na účet a pošlu emailem.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    recepty na thajske curry pasty, mozno sa to bude niekomu hodit.

    Keang Khiao Wan (Sweet Green Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    5 large green chilies or jalapeno, roughly chopped
    20 green bird chilies, roughly chopped
    10 cloves of garlic, roughly chopped
    2 coriander roots, chopped
    2 cm piece of galangal, chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    2 pieces of kaffir lime peels, chopped
    3 shallots, peeled and chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste (kapi)
    1 tsp of cumin seeds, toasted and ground
    1 tsp of white peppercorns, ground
    1.5 tbs of coriander seeds, toasted and ground
    1 tsp of caraway seeds, toasted and ground
    a pinch of grated nutmeg

    Keang Kari (Thai Indian Curry or Yellow Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    4 shallots, roasted, peeled and chopped
    2 heads of garlic, roasted and peeled
    5 cm piece of ginger, roasted and chopped
    1 tsp of caraway seeds, roasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, roasted and ground
    1 tbs of coriander seeds
    2 tbs of Madras or Malaysian meat curry powder
    2 tsp of turmeric powder
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste

    Keang Phet Deang (Spicy Red Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    10 bird chilies, chopped
    2 shallot, peeled and chopped
    6 cloves of garlic, peeled and chopped
    2 cm piece of galangal, peeled and chopped
    2 pieces of kaffir lime peels, chopped
    2 lemongrass (white part only), chopped
    2 coriander roots, chopped
    1 tsp of caraway seeds, toasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, toasted and ground
    1.5 tbs of coriander seeds, toasted and ground
    2 tsp of Thai shrimp paste

    Panang (Penang Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    10 cloves of garlic
    2 coriander roots, chopped
    2 tsp of white peppercorns, toasted and ground
    20 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    1 lemongrass (white part only), chopped
    3 pieces of kaffir lime peels, chopped
    2 cm piece of galangal, peeled and chopped
    2 shallots, peeled and chopped
    2 tsp of Thai shrimp paste
    1/4 cup of unsalted peanut, roasted and ground

    Keang Massaman (Muslim Curry)
    makes 1 cup
    you'll need;
    a pinch of salt
    4 heads of garlic, roasted and peeled
    3 shallots, roasted and peeled
    5 cm piece of galangal, roasted, peeled and chopped
    5 lemongrass (white part only), chopped
    1 bunch of coriander with root, chopped
    10 dried chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    20 dried bird chilies, soaked in hot water for 20 minutes, drained and chopped
    zest of 1 kaffir lime, chopped
    1.5 tbs of coriander seeds, roasted and ground
    1 tsp of cumin seeds, roasted and ground
    1 tsp of caraway seeds, roasted and ground
    6 cloves, roasted and ground
    1 tsp of grated nutmeg
    1 tsp of cinnamon powder
    1 tsp of ground mace
    3 tsp of Thai shrimp paste
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam