• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: roztomily je, ze rozdavaji karticku s cislem objednavky v restauraci, kde jsou 4 stoly, a byl jsem tam bud sam, nebo dnes ve dvou (pricemz cisla karticek jsou velkoryse '77' a tak podobne ;] )
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    JUANITA: já jsem za ně taky šťastnej. rozhodně ale zmatkaří - mě obrali o závitek (a nemyslím, že šlo o úmysl), ale spíš čistý chaos z 5 objednávek najednou. Pokud nehodnotím kvalitu jídla, tak nejpromazanější stroj (aneb recept, jak vyřešit 20 objednávek v 10 minutách) má imho Jiřák :)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    Nevíte prosím někdo kde sehnat třtinový ocet?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    TIGRE: za me tak 6/10, ale jsou mili, tak vpoho. bun bo bylo bez perilly, co mam nejradsi, ale po reklamaci jsem ji dostal kotel, jeste se zajizdi a tak.. banh cuon mi prislo tak normalni, ale vic mi chutna v gorazdovce. jsem rad, ze tam jsou. :]
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    TIGRE: nestihla jsem otvíračku a podle kolegů, co tam ztvrdli na víc než hodinu, jsem i docela ráda:) banh cuon cha lua je me oblibene, dik za referenci:)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WIL_M: nemají oddělené dřezy na "varné" a "servírovací" nádobí, pokud jsou moje informace správné
    GUDRUN: to zrovna nevadí, stačí mít v blízkosti provozovny veřejně dostupné záchodky, tj. třeba ty v metru, opět, pokud jsou moje informace správné
    GUDRUN: něco je dole na Jugoslávských partyzánů, něco se mělo otvírat na Bubenečské, tj. hned za přejezdem, vedle vietnamské sámošky, ale nevím, nakolik to pokročilo a ještě něco někde v bližších ulicích, zkusím najít adresu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEJSHA: byl jsem dvakrát a dvakrát spokojenost. ted o víkendu banh cuon cha lua, srovnání nemám, nikde jinde jsem ho nejedl, ale chutnalo mi. To samé pho bo vien v době otvíračky - jak polívka tak masový kuličky super.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FLU: díky! :)
    FLU
    FLU --- ---
    WIL_M: Hoisin
    Hoisin sauce - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hoisin_sauce
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    už jsem tady s tím kdysi otravoval a pak to dokonale zazdil a už to tady nevidím :(

jak se jmenuje ta omáčka, co se dává k voňavé křehké kachně nebo kuřeti, prosím? hledám na ni recept. slibuji, že si to už uložím děkuji:)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: nema
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKA: nakonec jsme zustali na národní, chtěli jít do pizzerie v pasáži Metro, a zjistili jsme, že místo toho je tam Pho Vietnam. Ale máma trvala na pizzerii, takže jsem ještě neotestovala. Nevím ale, jestli mají něco společného s těmi ve Slavíkově, jméno imho stejné, ale grafika jiná... spíš ne asi.
    IKA
    IKA --- ---
    GUDRUN: Viem že sa pýtaš na niečo iné, ale keď ide primárne o tú lokalitu a ázijské jedlo (keďže už ste testovali aj nejaké indické), mohlo by byť aj japonské jedlo? Mash hana je blízko Hradčanskej.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: aha, afaik tam nic neni.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JUANITA: nemusí to být evropštější, máma je zvyklá z tržnic, jen by bylo super kdyby to bylo na dochod od Hradcanske...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ESTEN: viděl jsem tam partičky lidí, co si nosí vlastní lavory na pho... já to tedy ještě neudělal, ale skutečně to do "normálního" nádobí jako dřív dávat nesmějí.

Co se mě týče, mají tam nejlepší tofu s rajčatama, co jsem kdy jedl... dal jsem si pár referenčních, ale tohle jejich je nejlepší. A hlavně mají luxusní zálivku...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: takovy 'evropstejsi' z vietnamu je miss saigon.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    není nějaké na hradčanské? chtěla bych vzít mámu na vietnamské jídlo a vzhledem k tomu, že jezdí na lístky, tak se nám to nechce prodražovat. Minule jsem ji vzala na tu Indii kousek od toho železničního přejezdu, před křižovatkou s Mařákovou, a atmosféra nic moc, jídlo nemohu moc hodnotit, dobré, ale v indické kuchyni se nevyznám. Chtěla bych něco lepšího.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já doufám dnes vyzkouším to nové vietbistro na sedmičce, jsem docela zajímavý některý ty věci v tom jejich menu na stránkách vypadají moc zajímavě!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    bumbo nambo na jiřáku ano, pho ani náhodou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam