• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ja musim pochvalit sh vietnam food na dukel.hrdinu, viz [ MILHAUZ @ Praha 7 :: Letna - Holesovice - Bubenec :: ? :) ]
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ted dvakrat phobo v pasazi metro u narodni, dvakrat spokojenost, bujon i maso dobre, potesily me nudle ktere byly tak pekne akorat, jen by mohlo byt vic bylinek ..
    E42
    E42 --- ---
    MAKROUSEK: Já jsem teda slyšel jenom chválu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: Jo tak, proto to tam je hnusny, protoze slecna podnikatelka je kosmeticka a varit umi asi tak stejne, jako ja.
    TRIBALBASS
    TRIBALBASS --- ---
    LA_PIOVRA: diky
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TRIBALBASS: Francouzska, SAPA
    TRIBALBASS
    TRIBALBASS --- ---
    EXTREME: mam prozbu,daji se u nas nekde koupit?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    "Čtyři večerky vedle sebe? Vietnamský styl uvažování není moc zdravý" | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/rozhovor-s-majitelkou-bistra-red-hot-chilli-fzz-/dobra-chut.asp?c=A121028_152908_dobra-chut_glu
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MAEDHROS: Diky dik, stranka vypada dobre..Hned pri volny chvili neco pokusim..:-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GUDRUN: Já jsem ze zbylých bylinek udělala salát a podála ho i se steakem (a jen tak). Mělo to fakt úspěch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: bylinky nasekat a zalej olejem? Teda spíš ve dvou flaškách, abys měla jednodruhový ochucený olej?

Jinak onehdá jsem právě takový skorouvadající zbytek perilly a koriandru narvala do kimči. Dokonce jsem našla i recept na čistě perillové kimchi
    Perilla Kimchi | Aeri's Kitchen | Cooking Korean Recipes & Food
    http://aeriskitchen.com/2010/12/perilla-kimchi/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prinesla jsem si z Malesic okru, bird chillies, perillu, koriandr, krevety mrazene, tofu, sojove klicky, fazolove lusky, citronovou travu a bok choy. Mám na to jen dvě večeře pro dva lidi, aby se snědlo všechno, co se nezmrazí a na krevety máme chuť. Pak jsem mimo domov. Rýži, koření, nudle i kokosové mléko mám. Napadlo mě curry s kokosovym mlekem a krevetami s ryzi a k tomu okru s chilli, a druhy den nějaký experiment na pánvi rýžovými nudlemi, sójovými klíčky, fazolovými lusky, tofu a k tomu teplý salát z bok choy. Citrónová tráva vydrží. Jen nevím, co s tou perillou a koriandrem, jsou toho megasvazky a na všechna vietnamská jídla, co znám, bych musela dokupovat spoustu surovin, takže by mi zase jiné zůstalo ladem. Nemusí to být ortodoxní, jen nějaká rozumná a dobrá kombinace, budu ráda za rady a inspiraci.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    JUANITA: předpokládám, že bufet funguje jen ve všední den ...že ?
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    MATEJICEKKK: Zkusila bych projít Appetite for China. Zatím se mi recepty odtud vesměs dost osvědčily...
    Jinak ovšem taky beru jakýkoli alternativní tipy a návrhy - na COKOLI po sečuánsku...:-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nemate nekdo recept jak udelat kvalitni hovezi po Sechuansku??:-D
    FKA82
    FKA82 --- ---
    WIL_M: Tak i curry pastu si můžeš zavařit nebo zamrazit svojí :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    díky všem, dám na Vaše postřehy a rady :)

MRMNK: curry pastu nekupuji, jsem jeden z těch, co si jídlo raději dělají tak, jak jsi psal ty - od píky :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pokud nedelas polivku od piky a das tam koupenou hotovou curry pastu tak v ty uz galgan je, samozrejme jiny pochutnani je poud v polivce narazis na tenkej platek cerstvyho galganu, stejne jako koriandu etc... :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    jak píše FLU: Chuťově je to imo hodně jinde, pokud chceš autentický pokrm polde receptu, tak si pro něj zajdi. Na druhou stranu pro zjednodušenou počeštělou verzi jsem ho sám xkrát "nahrazoval" a to jídlo jsem si užil i tak... :)
    FLU
    FLU --- ---
    WIL_M: zajdi, chut je dost odlisna od klasickeho zazvoru a v thajske kuchyni je imho nenahraditelna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam