• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: podle tohohle deleni by to jejich pho "s rajskym masem" bylo nejspis gau nebo nam. protoze me prislo, ze to je spis maso z klizky.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: ...plus ten svazek 500 EUR bankovek :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já si vždycky představím tu situaci, když bych se vrátil načatej z tahu domu, v hale by na me vybafl tenhle oltar a ja bych predky osmelil o cigara, redbulla, whisku a keksy a druhý den by mě rodina vydědila :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MINOU: diky, tady jsem k tomu neco malo nasel: http://www.vietspring.org/religion/philosophy.html
    MINOU
    MINOU --- ---
    MILHAUZ: To je oltář předků.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinak včera jsem náhodně zavítal do veganské restaurace Loving Hut v galeri Butovice a musim rict,ze jidlo by si zaslouzilo porcelánové talíře a ne plastáky.. Probehli Jarní závitky, Wonton tasticky, Aulac nudle a vse na jednicku.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ZUZKAOU: ok, díky jsem koupil celkem velkej pytel a to asi bude muset vydrzet nějakej pátek. Mám tohle:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: tak ta vydrží téměř neomezeně - je to slané A fermentované a dokud to nepřevaříš, tak tam původní mikroorganismy žádného dalšího mikroba nepustěj.

    Sklenici misa od probia už mám v lednici alespoň dva roky.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MRMNK: tak když je tam 50% soli, musí to něco vydržet
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    a když jste u těch past, jak dlouho vydrží v lednici pytel otevřený Miso pasty?: )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jj, pasta je neznicitelna, taky sem se divil :)
    FLU
    FLU --- ---
    MAEDHROS: nevim jak fazolova pasta, ale samdzang mam v lednici otevreny uz vice nez rok a bez problemu. pokud to nechytne plisen tak je to imho neskodne.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAEDHROS: to nikdo neví, jelikož i chytlá chutná pořád stejně
    MAEDHROS
    MAEDHROS --- ---
    Jak dlouho zhruba vydrží otevřená bean paste v ledničce? Ať tuším, do kdy to spotřebovat...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: hele jistej si nejsem, ale myslím si, že by to mohlo být pho bo kho, ale hádám, nevím.. :)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    Připravoval z vás někdo hořkou okurku (bitter melon)? Mám jednu doma a nevím co s ní. Google použít umím, ale zajímá mě nějaký ověřený recept.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: hele a jak se to s "rajskym masem" rekne/pise vietnamsky?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: E42: já jsem tam pho bo chín ani tai neměl, ale měl jsem to rajské, které mi taky teda šmakovalo a pak vien s těmi knedlíčky a oboje dobré.
    E42
    E42 --- ---
    MRMNK: Hele díky za tip! Lokální konkurence (Sông Lam v Ostrovní a Neb.o v Perlovce) je dost drahá, tohle by mohlo bejt na obědy a rychlý večeře fajn.
    E42
    E42 --- ---
    MILHAUZ: Souhlas, klasický Pho Bo tam není až tak extra, to je lepší i vedle v Binh Minhu. To s tím "rajským" masem je tam lepší. Ale měl jsem tam i moc dobrý Bun Bo Nam Bo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam