• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda rýžovej ocet bez předchozí fermentace koji na amazake je taky dobrej. Chutná jinak než mirin, je víc rejžovej a je teda kalnej (ale já ho vlastně moc nefiltrovala).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak těch receptů na divokou sojovku jsem našla povícero, včetně imigrantů z číny v USA, takže se to tak asi fakt bude dělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: Malešice - ty mám za rohem- prozradíš kterém krámku?

Jinak ještě jsem taky našla recepty na divokou sojovku a přemýšlím, jestli to založím už teď a vysuším nikoliv na slunci, ale na kamnec (ale je dost možný, že to chce UV záření, aby se ta plíseň, co už boby fermentovala povraždila)

http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: vim jen o red koji, prodava to cinanka v malesicich (druhy potraviny vlevo), ve forme prasku
    Monascus purpureus - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monascus_purpureus

jinak bych ti moh poskytnout tak kulicku dve tohodle - nechal jsem si privezt od kamarada z shanghaie, samotnyho by me zajimalo jak se to da mnozit
    Jiuqu - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jiuqu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: jo jo, přesně to mám v úmyslu vyrobit.

Našla jsem nějaké amerikánské zdroje koji pro domácí potřebu a pak z indonésie přímo plíseň (B2B), ale musela bych koupit minimálně kilo.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: O zdroji nevim, ale mam naprosto dokonaly inkubator na tempeh z chladiciho boxu, plechu, ktery se do nej zastrci tak, ze spodni cast se dotyka hladiny vody a topitka. Funguje naprosto dokonale.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tušíte někdo o zdroji aspergillus oryzae?

Možnost udělat si líheň na ušlechtilé plísně za pomoci topítka do akvárka mě dost nadchla...
    E42
    E42 --- ---
    LOBOTOMKA: To bude jejich korma, ne?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Odpovim taky hloupe: rada veci, co Beas delaji nejsou indicka jidla, ale (prevazne jiho-) indickou kuchyni inspirovana jidla.
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    zeptam se dost hloupe,ale bohuzel nevim jak jinak, potrebuju nutne nazev jednoho jidla. V Beasu v Tynske dnes, zluta omacka s cernymi seminky a lilkem, nasladla.Nevite nekdo nazev tohoto jidla?snazim se to najit na netu ale nedari se, diky
    HANYKA
    HANYKA --- ---
    Hlasim (novou?) vietnamskou restauraci AU CO v Dejvicích, Studentská 1. Byla tam uz nejakou dobu v lete, ale krachli pravdepodobne na predrazenym jidle, kdyz chteli za Pho asi 150,-.... Ted se tam pry zmenil majitel a dost zlevnili, je tam milej a upovidanej vietnamec a Pho za kilo, sice maso bylo trochu tuzsi, ale jinak vyborny.... Dnes se chystam na Bun cha, ktery za minulyho majitele bylo fakt vytecny, tak jsem zvedava :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLA: kupovala jsem je před pár týdni na Jiřáku
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KLA: cerstvy shitake: Makro, stanek s houbama v Hale 22, ne uplne spolehlive oddeleni zeleniny v supermarketech.
    KLA
    KLA --- ---
    V Korunní mají korejský saké Baekhwa Soobok skoro dva litry za 269,- Není nijak super úžasný, ale za tu cenu a když ho mám hlavně na vaření...

A pak bych měla dotaz. Seženu teď někde čerstvý shiitake? A kde bych sehnala sušenou tykev kanpyo?
    Ideálně někde blíž centru Prahy než je Sapa :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JUANITA: taky se divim proc jsem tam vlastne sel :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRMNK: to je tam tak nejak standardni, spis je mozna trochu s podivem, zes mel nejaka ocekavani (a na zaklade ceho). :]
    KALTY
    KALTY --- ---
    E42: Taky marně čekám
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    report ze zklamani v Lemon Leafu v Myslikove, na obede jsem si dal moje oblibene Massaman curry ... chutove bych ho asi nerozeznal od jakehokoliv jineho kari, inzerovane piniove orisky zcela chybely, necitil jsem vubec chut ribi omacky, tamarindu, chybela celkove ta jeho pikantnost a kyselost
    na to ze bylo vegetarianske nic moc co do obsahu zeleniny - jedna baby kukurice a kousek papriky ... brambora typicka pro tohle curry by to doplnila, nebal bych se ani tofu.... a to cele za 130 :/
    E42
    E42 --- ---
    Nemáte nějaké aktuální zprávy o plánovaném novém Noodle Baru (původně v Plavecké na Výtoni)? Jejich Tom Yum Kung je u mě zatím nepřekonaná a intenzivně jsem na ni vzpomínal, když jsem včera srkal tu vodičku z Yam Yamu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ten je fakt dobrej, ma i web http://www.vahrehvah.com/
    ma vtipnej nejen prizvuk ale i ty historky a jak se celou dobu culi a proziva to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam