• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HITOMI: já už tomu dala dost času :-D nějak nevim, jak na to, čim začít a podobně, abych neskončila po prvním soustu :-D
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    LUCIASHECK: rozhodne, dej tomu jeste trochu casu :) nekdo si na to musi navykat delsi dobu, moji mamce to trvalo mozna tak 2-3 roky nez jsem ji naucila jist sushi. A to ma jeste odvahu jen na to, co ji sama udelam. A premyslim, zda na ne zkusit i Indii.

Ja zas pozoruju opacny problem, porad jim nejaky asijsky srace, az mam problem stravit babiccinu ceskou kuchyni (hutnejsi omacky apod., takova ta klasika) - vari uchvatne, ale je to akorat tak na odpoledniho slofika :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LUCIASHECK: dá, stejně jako u všech jídel, včetně evropských nebo těch tuzemských. já se postupně projídám do některých pokrmů, které mi dlouhé roky nic neříkali, nebo mi vysloveně nechutnali, stejně tak se mi některá jídla odcizila :]
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Možná to bude trochu zvláštní dotaz, ale vzhledem k tomu, že lepší místo asinení, tak to stejně zkusim... Dá se nějak NAUČIT JÍST asijskou kuchyni? Sem tam jsem schopna pozřít něco indickýho, ale thajsko, vietnam, korea, čína, japonsko, ... to všechno je mi chuťově strašně vzdálený (no, spíš mi to prostě nechutná)... Dá se nějak "postupně" přijít asii na chuť?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TIGRE: Já ho běžně kupuju u Vietnamců na Vinohradský, taky tak nějak za 20, ale včera ho překvapivě neměli. Ani nikdo jiný v širokém okolí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GREVE: já kupuju koriandr v zelenině u Kamenický na Praze 7, balíček stejně jako u ostatních bylinek 20kč/ks
    VXP
    VXP --- ---
    GREVE: v sape je za 30,- ... to mi nepripada zase jako tak dramatickej rozdil, vzhledem k tomu kolik usetris casu :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Na Tyláku naštěstí měli! Ale teda dost drahej (50 Kč za svazek)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: hele předevčírem nebyl v celé malešické tržnici. Imho maj nějakej výpadek...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: jj, je to dobrej obchod, druha az treti nejlepsi kamenna zelenina v Praze:)
    GREVE
    GREVE --- ---
    SALVATOR: Kde přesně na Francouzský? u Jana Masaryka?
    LA_PIOVRA: Roh Tyláku je dobrej nápad, ti mají skoro všechno.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREVE: Nebo na Francouzský. Dokud sme bydleli ve Vršovicích, měli ho tam pořád.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: dost bych se divil, kdyby ho nemeli Vietnamci na rohu Tylaku a Belehradsky, nebo ti naproti Pho na Jiraku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte prosím někdo zaručeně, kde v Praze by se dal dnes sehnat čerstvý koriandr? Někde v centru/na Vinohradech. Včera jsem oběhl všechny Vietnamce v okolí a s hrůzou zjistil, že ho nikdo nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: um - no jo, sorry - mám okno jen na půl obrazovky a bod se skrýval pod šipkama ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: dyt tam (LA_PIOVRA) mas link s mapou a v ni bod:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak spory na tempeh má ekokoza

Tempeh starter
    http://www.ekokoza.cz/eshop/Vyroba,tempehu,a,tofu/Tempeh,starter.html
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ZUZKAOU: Natto starter se da objednat treba odsud: http://gemcultures.com/soy_cultures.htm - spory na tempeh mi do CR bez problemu poslali, tak by to nemel byt problem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: jj (jsem tam dneska nechala nehorázné prachy) Natto nemaj a kultury taky ne.

Hele kde tak zhruba v sapě ti korejci jsou?
    http://goo.gl/maps/q3rR
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: jj, je tam obchod s prevazne korejskym jidlem. A zkusila si Korunni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam