• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREVE: Nebo na Francouzský. Dokud sme bydleli ve Vršovicích, měli ho tam pořád.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GREVE: dost bych se divil, kdyby ho nemeli Vietnamci na rohu Tylaku a Belehradsky, nebo ti naproti Pho na Jiraku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte prosím někdo zaručeně, kde v Praze by se dal dnes sehnat čerstvý koriandr? Někde v centru/na Vinohradech. Včera jsem oběhl všechny Vietnamce v okolí a s hrůzou zjistil, že ho nikdo nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: um - no jo, sorry - mám okno jen na půl obrazovky a bod se skrýval pod šipkama ;-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: dyt tam (LA_PIOVRA) mas link s mapou a v ni bod:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak spory na tempeh má ekokoza

    Tempeh starter
    http://www.ekokoza.cz/eshop/Vyroba,tempehu,a,tofu/Tempeh,starter.html
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ZUZKAOU: Natto starter se da objednat treba odsud: http://gemcultures.com/soy_cultures.htm - spory na tempeh mi do CR bez problemu poslali, tak by to nemel byt problem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: jj (jsem tam dneska nechala nehorázné prachy) Natto nemaj a kultury taky ne.

    Hele kde tak zhruba v sapě ti korejci jsou?
    http://goo.gl/maps/q3rR
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: jj, je tam obchod s prevazne korejskym jidlem. A zkusila si Korunni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: v sapě jsou korejci? Hm... Přiznávám, že tam jsem nebyla, mám to přes hodinu cesty a malešice za rohem.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: a potrebujes natto nebo nejakou surovinu uzivanou k vyrobe? Natto jsem videl v Sape v korejskych potravinach tady: http://mapy.cz/s/644u
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ad natto - jedinný velký výrobce v ČR byl Sunfood a na dotaz mi napsali toto

    Dobrý večer!
    Bohužel v současné době z technologických důvodů natto nevyrábíme a tudíž jej nedodáváme do žádné prodejny.
    Děkuji za pochopení a přeji Vám příjemný večer.
    Radka Řeháková

    Vypěstovat divoké ze syrečků se ukázalo slepou cestou. Do ČR nikdo nedodává kulturu.

    Koncem ledna si budu někde nějaké kultury objednávat. Pokud byste se někdo chtěl přidat. Našla jsme pouze od jednoho výrobce na různých e-shopech a to tento krabička je zhruba na natto ze dvou a půl kil soji, ještě jsem nehledala nejlevnější zdroj, ale víc jak na cca 300 by to s poděleným poštovným nemuselo vyjít.

    Kdyžtak do pošty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK naložená perila je skvělá. Ten recept funguje bez problémů
    Korean food photo: Kkaennip kimchi (perilla leaf kimchi) - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/photo/kkaennip-kimchi-2

    A teda teď tu mám krabičku volné variace ze zbylých bylin a stonků a taky fajn. Hodně perilové

    A dá se to zkvasit?: Perila
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/perila.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MRMNK: jo ID Mountbatten to zná a dávala někde i recept a snad jsem to od ní někde i ochutnávala.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: dej vedet jak to chutnalo .)

    btw. vcera jsem se bavil s ukrajinskou kolegyni, rikala ze korejci v rusku delaji mrkvovy salat, jakysi mutant rusko-korejske kuchyne .. vypada jednoduse a moc chutne .)

    Russian-Korean Gourmet: Spicy Carrots - Kansas City With The Russian Accent
    http://kcmeesha.com/2009/04/29/russian-korean-gourmet-spicy-carrots/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    konečně zas naložené kimchi, naložila jsem i zbytek perillových listů podle Maangchi, teda se stejnou pastou, jako to beakchu kimchi, vypadalo to dost dobre, doufam, ze nalozena perilla vydrzi aspon do nedele, kdy budu mit navstevu na korejskou veceri.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak sem zkousel varit s tim fermentovanym tofu, kupodivu to nakonec nemelo tak silnou chut, dal jsem do jidla k masu dve smradlavy kosticky a cekal jsem nejakou chutovou herdu, ale nakonec to bylo prijemne jemny

    a dneska sem nasel v sape pandanovy listy, zitra zadelavam na zelenou slizkou asijskou babovku :)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co jsou ty obri dlouhe zelene cukety nebo dyne, ci co to je, co jsou k videni v Sape? Ma to na delku kolem metru, tvar jako cuketa a je to zelene, lehounce sem tam strupovite. A pokud vite, co to je, co se z toho da delat? Komunikace s pani v kramku se bohuzel nezdarila XD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    hachisu_japanese.farm.food.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/x28mzFs/hachisu-japanese-farm-food-epub
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak návod na samodomo red bean curd aka fermentované todu zde http://carolynjphillips.blogspot.cz/2012/10/red-fermented-bean-curd-cheese-at-last.html

    (ten web vůbec nevypadá zle)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam