• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zrovna jsem chtel napsat, ze uz tu dlouho nebyl dotaz, kde v Praze neco je! A uz. Tak mu honem nekdo odpovezte, ze na Francouzske/Vinohradech/Sapa atd., at se kruh uzavre.
    GIANT
    GIANT --- ---
    nj a kde teda je vlastne v praze cina? na nastence je jen jedna. delaj tam vsechny mozny cinsky kuchyne?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MRMNK: naštěstí zrovna pad thai je docela jednoduchý, takže pasta tolik času neušetří. ale kdybych měl koření na kari vždycky drtit a namíchat, tak ho dělám maximálně jednou do roka, zlatý pasty :)
    mě třeba kamarádka naučila do pad thai dávat thajskou bazalku místo toho čínskýho šnitliku a od tý doby to tak dělám a jsem překvapenej, když si ho dám jinde a ona tam žádná není. vždycky se cejtim podvedenej dokud mi nedojde, že jsem to vlastně já, kdo to dělá nestandardně... :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRMNK: pad thai udelat dobre je pro me hodne tezky a zatim se mi to nikdy dokonale nepodarilo. nejsou tam takovy vdecny ingredience jako kokosovy mliko nebo kafirovy listy, ktery umi instantne zachranit spoustu jidel, a zalezi hlavne na pomeru a rovnovaze chuti, a to neumim poradne odhadovat.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    hmm je pravda ze kdyz si to clovek micha sam tak si nastavi kyselost/slanost/sladkost jak ma rad .)

jinak ja pad thai delam vicemene dle tohodle receptu, pekne detailne popsany
    Pad Thai Recipe
    http://www.thaifoodandtravel.com/recipes/pad-thai-recipe.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja to zkusim jeste jednou uvarit, treba jsem neco pokazila.. ale jako.. nedojedla jsem.. to se mi stava malokdy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRMNK: to jako neni tamarind pasta, ale pad thai pasta
    a vubec to nechutnalo, jak jsem zvykla :/

ale tady to nekdo desne chvali
    Sabrina's Passions: The Cheats Way to Pad Thai Perfection!
    http://sabrinaspassions.blogspot.cz/2011/01/cheats-way-to-pad-thai-perfection.html
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MRMNK: dávají do toho zhruba to samý, co se do pad thai dává, ale když jsem to jednou zkusil z pasty, tak to prostě nebylo ono. asi jiný poměr přísad a stejně jsem to dochucoval téměř všema ingrediencema.
    KASUMI: dřív jsem používal koncentrát v piksle, ale ten nějakou dobu nemůžu sehnat, tak jsem si koupil kostku sušenejch slisovanejch a je to asi nejlepší - bez přísad, jen kus uloupneš, zaleješ trochou horký vody a rozkvedláš. navíc to nezplesniví když to nějakou dobu stojí otevřený ;)
    jo a jednou jsem z nouze zkusil tu sypkou sračku co má bejt nějakej základ polívky či co a byl to hnus, od toho ruce pryč.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    procpak? (co do toho mixu vlastne davaj?)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak pasta je k nicemu. Chce to tamarind
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    WKILLA: viz WKILLA: nádobí tam mají myslím za slušné ceny a pěkné.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WKILLA: Pokud korejske, tak korejsky shop na Korunni bude asi nejlepsi volba.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    Ahoj. Vím, že teď určitě není ta správná doba na kladení dotazů, ale zkusím to :-D Nevíte, kde se dá v Praze sehnat nějaký obyč. levný set nádobí na sushi (stačí pro jednoho a fakt něco obyčejného) a korejské hůlky se lžičkou? Nejsem z Prahy a zítra budeme projíždět s tím, že tam bude pauza asi od 15:30 do 19:00, takže pokud by se tu našel někdo hodný a poradil, tak pokud možno poraďte i s odkazem na mapy. Díky moc.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hm, v MS meli pad thai pastu :)
    FLU
    FLU --- ---
    ZUZKAOU: a fajsmekri si daji indickou cernou sul s nezamenitelnym aroma sirovodiku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: ano, obchody se zdravou výživou

Tu fracouzskou (ehm, z provance, ne z bretaně) hledej pod jménem fleur de sel

Ale jinak si vyber z kterýho moře to chceš :-)

http://www.toppotraviny.cz/sul/
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    ZUZKAOU: myslíš biopotraviny? kde dostat tu bretňskou a za kolik?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: obchody se zdravým sypáním mívají nerafinovanou mořskou sůl okolo 50 kč/kg

Jinak makrobiotici tam budou sypat růžovou himalájskou a snobové šedivou bretaňskou.

Prosím vás - dostala jsem asi před půl rokem takuan, který prodávala nějaká česká firma, etiketa byla do žluta a byl tam stylizovaný indián, nebo pračlověk nebo tak něco. Byl to velmi archivní kořen... Netušíte náhodou někdo zdroj?
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Máte někdo tipy na dobrou sůl na tsukemono ale i tak vůbec? nejodidovaná a chutná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam