• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    FLU: jo no, ale rikam si co to jeste ma vlastne spolecnyho se sojovkou krome barvy ..
    FLU
    FLU --- ---
    DOUPLE: no tak ono obecne chin-su dela hodne "chemicke" veci. rybi omacka to same (a to mi ji chlapik taky doporucil jakoze nejlepsi, co tam ma).
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    taky jsem tu chybu jednou udelal, ve verzi bez prichute jsou vsechny tri nejbeznejsi taste enhancery (e621, e627, e631 + acesulfam, aspartam), takze by byl zazrak kdyby chutnala aspon trochu jako kikkoman.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MONOMO: jednou jsem ji koupil misto kikkomanu a potvrzuju, ze je to vazne spatny, prilis intenzivni a zaroven nejak umele chutnajici.
    FLU
    FLU --- ---
    MONOMO: vyzkousel jsem a odporna bych nerek. zkratka klasicka chemicka sojovka. s kikkomanem (a dalsimi prirodne fermentovanymi sojovkami) se to neda srovnat, ale na vareni v pohode.
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    FLU: he, he já ji taky koupila páč sem potřebovala na jednu omáčku ale neměla sem na kikkoman... Tonda v sapě říkal, že je taky dobrá....to bylo poprvé co mě poradil šapatně je uplně odporná. Zase někdo chtěl šetřit :D Já ji koupila bez příchutě
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: a jo, tak mela by to fakt byt sojovka (s cesnekem a chilli)
    FLU
    FLU --- ---
    vcera jsem u vietnamcu koupil tohle (chtel jsem nejakou dobrou sojovku, ale pani mi zjevne nerozumela). chapu to spravne, ze je to neco jako maggi? ma to jen vietnamskou etiketu a je tam napsane "NƯỚC TƯƠNG"
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dik za pripomenuti, jdu planovat menu :)
    KURE
    KURE --- ---
    MUI: ja takovou multifunkci mam. jmenuje se to hrnec a dělá to přesně to co píšeš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V neděli začíná rok Hada.

    Chce to alespoň knedlíčky a Budhovo potěšení (Luo Han Zhai ) :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUI: Udržování teploty mají snad i ty nejobyčejnější rice cookery - tedy já mám model z tržnice, který má čudlík na zapínání varu, ale ohřívá dokud je zapojený do sítě. Podobné modely jsem pozoroval u většiny kamarádů.

    Vaření v páře je fajn (tedy já mám prostě jen děrovaný nástavec, co se dá strčit mezi hrnec a pokličku). Uvítal bych spíš hustou síť menších děr, nějaký aspoň trochu nepřilnavý povrch, a aby ty nástavce byly tak tři (a šly postavit na sebe do pater). V jednopatrovém nástavci se dají udělat knedlíčky (ze zmraženého polotovaru, jsme líný, ale šly by i čerstvé) tak pro dva lidi, nebo pro tři lidi, pokud mají být spíš jako jeden z mnoha chodů. Výhodou je, že můžeš dělat knedlíčky i zatímco se vaří rýže. (Spíš při menším počtu knedlíčků a větším množství rýže, kdyby se nad vařící se rýži naštosovalo víc pater s knedlíčky, nejspíš by se už nestihly dopařit než by byla rýže hotová.)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: jinak já jsem ricecooker vždycky řadil do spotřebičů typu rychlovarná konvice, multifuknce jsem u nich nikdy nehledal. Nicméně tenhle elektrický papiňák mi příjde fajn, funkce ricecookeru jsem uvítal v tom směru, že jsem se původního rýžovaru zbavil, aby mi nezabíral místo...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUI: ja bych to uzila, ale tak jednou za mesic jestli, ryze je trikrat tydne... nevedela jsem, ze to vubec existuje
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: http://www.alza.cz/eta-multifunkcni-tlakovy-hrnec-3v1-d252450.htm ale to pomalé vaření je lež. Jako papiňák a rýžovar je to fajn, ale slowcooker to není ani náhodou.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUI: ricecooker mam, ale ma jen jeden cudlik a to "var" a kdyz uvari, tak temperuje... vsjo
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: já mám papiňák, který je zároveň rice cooker a využíváme obě funkce. Dřív jsme měli rýžovar, který fungoval zároveň jako pařák a to jsme zrovna moc často nevyužívali.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    byla jsem v poměrně nedávno otevřeném VietFood bistru na Vinohradské, mezi ulicemi Anny Letenské a Blanickou, nesmažené závitky za 20 Kč, ale téměř bez bylinek, takže chuti mdlé, zálivka na ně chutnala hodně po citronu, takže též nic moc, bumbo nam bo za 99 Kč výborné chuťově, jen maso poněkud tužší, bistro bohužel jen na stojáka a do jednorázového nádobí
    GIANT: bistro v Rumunské za rohem od Tyláku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: v te vrsovicke jsme byli, bohuzel zklamani, jidla stejna jako v ostatnich cinach - ve spouste cinskejch bufetu delaj fastfood a pak menu, ale na menu jsou vicemene stejny veci ..
    znamy sinolog mi rikal ze to co tu vsichni vari je kuchyne prevazne tusim z fujianu adaptovana na ceske chute .. + kdyz jsem se nekde ptal jestli do mapo tofu davaj secuansky pepr, rikali ze ho ani nemaji, protoze to lidem nechutna ... doufam ze je jen otazkou casu nez pochopi ze jsou tu lidi ktere bavi autenticky jidla

    taky je ale mozny ze si proste neumime objednat, kdyz jsem byl jednou v cine v pasazi metro na narodni, vedle se usadil spolek lidi s cinskou doktorkou Guo Li a na stole se jim objevovaly ruzne veci jako salat z lotosoveho korene, salat z ras, etc .. podobny veci mi rikala pritelkyne kdyz byla na rozlucce s jednim cinanem.. v cine to tak i nekdy funguje, jsou restaurace kde ma kuchar pred sebou stul ingredienci a clovek si ukazujena co ma chut, z tohodlemi udelej polivku, z tohodle palivej stirfry etc.. divil bych se kdyby toho ty kuchari tady nebyli schopny ..

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIANT: nam dost chutnalo tady, rozhodne vysoko nad urovni bezne nahodne cinske restaurace, i kdyz treba scukari to jako nepochvalili...

    Čínská restaurace Huang He 布拉格黄河饭店
    http://www.huanghe.cz/

    konkretne teda do te Vrsovicke... je to kousek od Nusli, ale jestli to je ono, to nevim :-)
    pak je nejaka primo na krizovatce tramvaji Synkac x Otakarova, ale o te jsem nic neslysela, ani plus, ani minus, byl tam nejakej slevomati voucher, ale definovanej tak podivne, ze se mi nechtelo testovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam